Marko Mitanovski konačno pred beogradskom publikom

Marko Mitanovski konačno pred beogradskom publikom

Autor: | 20/10/2015

0

Posle uspešne revije održane tokom londonske „Nedelje mode“, Marko Mitanovski će svoju kolekciju za sezonu jesen/zima 2015. predstaviti i Beograđanima.

Kolekcija, koja će biti prikazana 22. oktobra u Studentskom kulturnom centru, rezultat je njegove saradnje sa vajarom Milanom Stošićem, juvelirom Mateom Li i Markom Marosiukom, autorom ilustracija ornamenata za čipku namenski izrađenu u Italiji.

Talentovani dizajner inspiraciju je pronašao u skeletima reptila, primatima, mitskim bićima i oblicima iz prirode, a prenaglašene forme i istraživanje tekstura i reljefa u materijalu, neki su od principa kojih se pridržavao.

Mitanovski radi u Londonu od 2009. godine, tačnije otkako je diplomirao na Visokoj školi za dizajn, tehnologiji i menadžmentu u Beogradu.

Prvu kolekciju "Lady Macbeth" predstavio je na tamošnjoj modnoj nedelji u okviru takmičenja "Ones to watch", gde je odlukom britanskog "Voga" bio pozvan kao jedan od četiri najbolja mlada dizajnera iz celog sveta.

Do sada je učestvovao na raznim modnim manifestacijama, a njegove kreacije nosile su i mnoge velike muzičke zvezde kao što su Lejdi Gaga, Skank Anensi, Sofi Elis Bekstor.

Inspiraciju pronalazi u književnosti i pozorištu, pa njegovi radovi predstavljaju mešavinu klasične i moderne kulture i prepoznatljivi su po monumentalnoj formi i geometrijski preciznoj konsktrukciji.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images

Pročitajte još