Koliko supermodeli zarađuju na Instagram objavama?

Koliko supermodeli zarađuju na Instagram objavama?

Autor: | 22/12/2015

0

Njih je nemoguće izbeći, čak i ako se silno trudite, a ovo je top šest modela koji vladaju društvenim mrežama i od toga jako dobro profitiraju.

Ovu godinu definitivno možemo nazvati godinom supermodela, a lica poput Kendal, Điđi i Kare "iskakala su i iz frižidera". Izlasci, najskuplja odeća, novi restorani i sve ostalo prožeto haštagovima. Naoko sasvim bezazlene životne objave na Instagramu zapravo su prava mala banka novaca. Osim što modeli povezivanjem sa svojom publikom dobijaju više angažmana, na taj način privlače i veliki broj novih pratilaca.

Nije toliko nemoguće zamisliti, ali najpoznatiji svetski modeli samo jednom svojom dnevnom objavom na Instagramu zarade mnogo više nego prosečan Srbin godišnje na svom regularnom poslu. Naime, Kendal Džener, Điđi Hadid i Kara Delevinj za samo jednu dnevnu objavu na tri najpoznatije društvene mreže, Instagramu, Tviteru i Fejsbuku, dobiju neverovatnih 40 000 dolara.

Te podatke otkrila je Dženifer Pauvel, menadžerka društvenih medija jedne od najpoznatijih modnih agencija, Next Models. S obzirom da ove devojke na svoje profile privlače dnevno više od 10 miliona pratilaca, reklamne agencije potpisuju ugovor s najpoznatijim modelima kako bi kroz njihov način života plasirali svoj proizvod na tržište.

- Naravno, oglašivači će prvo da provere kako funkcionišu ti modeli koji imaju određen broj pratilaca, a onda će se javiti njihovim ličnim agentima za sve daljne radnje - objasnila je Pouvel. Ipak, ovaj veliki manekenski trio izdiže se iz proseka, jer već na četvrtom i petom mestu najbolje plaćenih modela putem društvenih mreža smestile su se Karli Klos i Miranda Ker, s puno manjom zaradom, ali cifrom od koje se i dalje vrti u glavi. Naime, ove dve manekenke za svoje objave dnevno dobiju između 35 000 i 71 000 dolara, prenosi buro247.hr.

Na šesto mesto najbolje plaćenih modela aktivnih na Instagramu smestio se i jedan muški model, Laki Blu Smit. Njegovo komuniciranje s publikom je nešto drugačije, on bira šta će i na koji način objaviti.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs instagram/Gigi Hadid/Lucky Blue/