Tamara Dragičević: Spoljašnji izgled odraz je unutrašnjeg stanja

Tamara Dragičević: Spoljašnji izgled odraz je unutrašnjeg stanja

Autor: | 11/02/2014

0

Zahvaljujući pažljivom izboru uloga i nedavnom učešću u šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“ Tamara Dragičević postala je jedna od najzapaženijih mladih umetnica kod nas. U skladu sa svojim stavom da je spoljašnji izgled ogledalo unutrašnje lepote, šarmantna glumica spada u one dame koje neumorno rade na sebi, trudeći se da u svakom trenutku iz nje sija zadovoljstvo. Najveću podršku poslednjih godina nalazi uz svog emotivnog partnera, sedam godina starijeg kolegu Petra Benčinu, sa kojim je u skladnoj vezi. Njih dvoje se dugo poznaju, pa iako nerado govore o svojim planovima za budućost, ne kriju da su srećni. Petar je bio njen najvatreniji fan tokom muzičkog šou-programa, na televiziji „Prva“, u kome je njegova partnerka pobrala sve komplimente.

Nedavno je završen televizijski šou-program "Tvoje lice zvuči poznato". Jeste li očekivali da će vaše učešće u takvom formatu imati tako veliki odjek?

- Nisam uopšte razmišljala na taj način. Strahovala sam kako će sve to da izgleda do prve emisije i emitovanja i dok nisam čula komentare mojih prijatelja, kolega i rodbine. Tek onda sam se opustila i počela da uživam.

Po čemu ćete pamtiti taj šou?
- Po novim poznanstvima i novim prijateljima, dobroj zabavi i velikom radu. Mnogo smo vežbali, pevali, igrali i super smo se družili sve vreme dok je šou-program trajao.

Sa kim se najviše družite po završetku serijala?
- Stekla sam mnogo prijatelja među učesnicima, kao i među ekipom koja je bila iza kamera. Po završetku najčešće se čujem i družim sa Sarom Jovanović. Upoznala sam i mog druga Ljubu, koji je radio u organizaciji i sa kim sam se takođe mnogo družila, a vlasuljarku Jasminu, moju drugaricu, znala sam odranije, tako da nas je šou samo zbližio.

Pokazali ste se kao odličan imitator, volite li i privatno da imitirate poznate ličnosti i ljude iz vaše okoline?

- Volim, ali sve ređe to radim i sve manje glumim van scene. Takav oblik zabave sam obožavala kada sam bila mlađa, često sam imitirala pevače i članove porodice, a sada, kada je gluma moj posao, bilo bi mnogo da i privatno glumim i imitiram. Inače, pitanje koje glumci ne vole je: ,,Da li možeš nešto da odglumiš?" Tako i ja.

Kada ste imali najzanimljivije kostime?
- Kada sam bila u ulozi Elvira Lakovića Lake, to je bio zaista sjajan kostim. Zanimljivi su bili i kostimi u imitaciji Vesne Đogani i Ruslane.

Kako se privatno najčešće oblačite?

- Najčešće nosim farmerke, majice ili džempere, u zavisnosti od vremenskih uslova, a leti mi najviše prijaju haljine, svejedno da li su duge i kraće.

Spadate li u žene koje vole da u svakom trenutku izgledaju lepo?
- Smatram da je spoljašnji izgled odraz unutrašnjeg stanja i onoga kako se čovek oseća u datom trenutku. Volim da sam uvek uredna, da imam isfeniranu kosu i da izgledam odmorno i sveže. To ne podrazumeva preteranu šminku i sređivanje, obavezno nošenje cipela sa potpeticom i nakita, već stalnu negu i rad na sebi.

Imate li običaj da nervozu "lečite" šopingom?
- Ne spadam u žene koje imaju takav običaj, najviše volim neobavezan i neplaniran šoping. Nervozu i nezadovoljstvo radije lečim slušanjem dobre muzike, razgovorom sa drugaricama ili gledanjem dobrog filma. To mi više pomaže od bilo kakve kupovine.

U kakvoj garderobi je, prema vašem mišljenju, žena najseksepilnija?

- U uskoj haljini do kolena ili u farmerkama, majici i obući sa visokim potpeticama u kombinaciji sa kožnom jaknom. Žena može da bude seksepilna i u ski-odelu, što da ne?

Kako najradije provodite slobodno vreme?
- Nemam mnogo slobodnog vremena poslednjih meseci, a kada ga imam, provodim ga sa porodicom, kolegama sa klase, drugaricama, volim da pogledam filmove koje sam propustila ili da izađem u šetnju.

Prija li vašem partneru što poslednjih sedmica imate više vremena?
- Verujem da mu to izuzetno prija, ali on bi vam najbolje odgovorio na to pitanje.

Imate li njegovu podršku u svemu što radite?

- Imam, podržava me u svemu.

Da li se vas dvoje često konsultujete o poslu, budući da ste kolege?
- Koliko god i kada god ima potrebe za time nas dvoje se konsultujemo. Ne stidimo se da pitamo jedno drugo za savet i komentar.

Planirate li zajednički život s obzirom na to da ste u višegodišnjoj stabilnoj vezi?
- Ne bih da odgovaram na ovo pitanje.

Koje su vaše poslovne ambicije?
- Nastavljam da držim časove glume mališanima, uskoro ću spremiti novu predstavu, a planiram i da snimam novi film.

Kako se kod vas rodila ljubav prema glumi i da li se vaši roditelji bave tom profesijom?
- Iako se niko u mojoj porodici ne bavi glumom, ja sam oduvek želela da se bavim tom profesijom. Od najmlađih dana sa majkom sam posećivala pozorište „Boško Buha“, gde sam prvi put imala profesionalnu ulogu. Kasnije, kao tinejdžerka, počela sam da odlazim na časove glume u „Dadov“, gde sam provela četiri fenomenalne godine. Još tada sam znala da ću pokušati da upišem glumu već posle treće godine srednje škole. Imala sam veliku sreću da me profesor Dragan Petrović Prle primi na svoju klasu.

Na koji način održavate vitku liniju?
- Vitka linija je verovatno rezultat toga što sam stalno u pokretu, fizički sam veoma aktivna. Osim toga, trudim se da ne jedem kasno uveče i izbegavam beli hleb koliko god je to moguće.

Jeste li se nekada bavili nekim sportom?
- Nisam, ali mi je uvek bila želja da se bavim plesom. Ne znam razlog zbog čega nikada nisam ostvarila tu svoju želju. Ali kroz posao glumice ples me je nekako pratio.

Vodite li računa o ishrani i volite li da sami pripremate obroke?
- U poslednje vreme trudim se da povedem računa o tome šta jedem. Izbegavam kasne obroke, ali jedem sve namirnice koje volim, bez obzira da li su to slatkiši ili slana jela. Nikada nisam držala dijete, ali se trudim da potpuno izbacim „brzu hranu“ iz svog jelovnika. Više volim da kuvam za druge dok za sebe retko kuvam. Inače, volim da pripremam hranu, a budući da sam u tome početnik, baš mi je zabavno. Zadovoljstvo mi je kada neko uživa u onome što sam spremila, ali me ne čini srećnom da sama to pojedem.

Jeste li nedavno bili na nekom putovanju?
- Po završetku šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“ išla sam čak na dva putovanja. Poslednje je bilo nešto duže kada sam obišla Veronu, Nicu, Barselonu, Milano i Ljubljanu. Pre toga bila sam u Pragu, gde sam ostala pet dana sa Školicom glume "Maska" u kojoj predajem glumu đacima osnovne škole. Posle ovih predaha u inostranstvu potpuno sam spremna i odmorna za nove poslove.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content
Stilistkinja: Vanja Pantin
Frizura: Vladimir Simić za „Indigo hair studio“, Mutapova 25
Mesto snimanja: restoran „Druga priča“, Kej oslobođenja bb, Zemun, tel: 063 / 29 - 55 - 77

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin