Nikolina Pišek: Suprug Vidoje poštuje moju strast prema cipelama

Nikolina Pišek: Suprug Vidoje poštuje moju strast prema cipelama

Autor: | 11/04/2014

0

Nikolina Pišek od onih je žena koje lepotom, gracioznošću i harizmom lako mogu da nadoknade svaki modni propust. Ipak, činjenica je da se njoj omaške retko dešavaju. Žena skupog ukusa, koja se izgrađivala gledajući Odri Hepbern u "Doručku kod Tifanija", teško može da bude loše obučena. Sa obućom stvari kud i kamo lakše stoje. Atraktivna voditeljka uspela je da pronađe muškarca koji deli njenu strast, pa suprug Vidoje često ume da je obraduje onim neophodnim "još jednim" parom.

Koja modna pravila nikada ne kršite?

- Samo pravilo da bi modna pravila trebalo poštovati. To su postulati koje je zabavno negirati, ali i način da se dobiju inspirativne kombinacije. Na kraju krajeva, moda na taj način i evoluira - ulični buntovnici krše pravila kako bi stvorili nova koja modna industrija usvaja i plasira ih kao trend. Moda je zahvalno područje za igru sve dok je ne shvatamo preozbiljno i ukoliko nas ne pretvori u svoje žrtve.

Izgovorite li često pred prepunim garderoberom onu čuvenu: "Nemam šta da obučem?"
- Žensko sam, dakle, svakodnevno. Nebrojeno puta pokušala sam da dokučim odakle generira taj sindrom i došla sam do zaključka da on ima veze sa percepcijom nas samih. Kada sam sa sobom na ti, kada se u svojoj koži fenomenalno osećam, dovoljne su mi stare farmerke i obična majica. S druge strane, kada me uhvati loša faza, pomoći nema. Ni ponuda "Bergdorf Goodmana" ne bi zadovoljila moje kriterijume.

Šta je, po vašem mišljenju, odevna kombinacija za sva vremena?
- Večna kombinacija je biti zadovoljan sobom. Osoba koja zrači samopouzdanjem odeću nosi na nepogrešiv način, a eventualni nedostaci se i ne primećuju.

Koliko pari cipela posedujete?

- Po pitanju obuće ja sam prava stonoga. Deo tog carstva kupila sam sama, dok mi je deo priuštio senzacionalni suprug, koji moj ukus poznaje bolje nego ja sama. Vidoje definitivno nije od onih muškaraca koji će vam reći: "Zar još jedan par?" On smatra da ih nikada ne mogu imati dovoljno.

Da li biste, kao Keri Bredšo, za novi par cipela potrošili poslednje pare?
- Nikada nisam bila toliko ekstremna.

Šta nikada ne biste obukli?

- Neću vam odgovoriti na ovo pitanje jer mi se obično zalomi da neposredno posle izjave šta nikada ne bih obukla, baš to obučem.

Kada ste sebi izgledali najbolje?
- Uvek u leto, zbog čega ga toliko i volim. Svaki put se osećam dobro, zgodno i poletno. Mislim da će tako biti i kada budem imala osamdeset.

Koji su filmovi, po vašem mišljenju, ostavili neizbrisiv trag u modi?
- "Doručak kod Tifanija" Odri Hepbern stvorio je ikonu stila, a jednako mi se dopadaju i svi prikazi Hičkokovih heroina - svedenih, pomalo hladnih, potisnuto erotičnih i hirurški preciznih. Od novijih ostvarenja to je serija "Seks i grad" koja je od modnog buntovništva i egzibicionizma napravila mejnstrim. "Veliki Getsbi" vizuelno i kostimografski veoma je privlačan, ali mislim da je tu samo reč o zanimljivom baratanju istorijskim uticajima i njihovom implementiranju u aktuelni momenat.

Dajete li članovima porodice modne savete i ko vam se najčešće obraća za pomoć?
- Niko me ništa ne pita, ili me ne smatraju kompetentnom.

Kako je obučen muškarac iz vaših snova?
- Muškarac iz mojih snova nosi košulju i farmerke ili dobro odelo.

Šta je najvrednije u zavidnoj kolekciji garderobe koju posedujete?

- Krzneni kaputi, definitivno.

Ljubitelj ste pravog krzna, ali i životinja. Ide li to jedno s drugim?
- Mislim da je ljubav teško dokazati na način apsolutne političke korektnosti. U svakodnevnom životu teško je eliminisati kožu, meso i ostale proizvode životinjskog porekla. S druge strane, uvek sam tu ako treba pomoći neku organizaciju, platiti lečenje za bolesnu ili unesrećenu životinju. Suprug i ja nedavno smo udomili jednu napuštenu kucu.

Kako biste ocenili stil vašeg kolege Vladimira Đorđevića?
- Vladimir se oblači prilično razigrano, pomalo dendi, nije mu mrsko da stavi leptir-mašnu ili da obuče roze pulover, a ponekad i jedno i drugo. Najvažnije od svega je da to njemu odlično stoji. Vladimirov živahni karakter to ume da iznese.

Redovno vas biraju za najlepšu Hrvaticu, a iza sebe ostavljate čak i Severinu i Jelenu Rozgu, koje imaju armije fanova.
- Takve stvari ne shvatam ozbiljno, niti je to referenca koju bi trebalo uvažavati.

Srodnu dušu pronašli ste u Srbiji. Šta to naši momci imaju što Hrvatice toliko vole?
- I ja bih to volela da znam. Verujem u privlačnost između dvoje ljudi bez obzira na nacionalnost, ali činjenica je da je ona posebna između Hrvatica i Srba. Možda je to zato što smo toliko dugo bili onemogućeni da se družimo i upoznajemo.

Jeste li zadovoljni kako ste izgledali na venčanju?
- Bila sam opuštena i dobro sam se zabavljala. Nije me potreslo čak ni to što mi je dan ranije u jednom salonu u Monaku izgorela kosa, pa sam dobar deo morala da odsečem. Uredila sam se na brzinu, našminkali su me bez prethodne probe, jer nisam imala živaca za dodatne komplikacije. I najvažnije je da sam bila zadovoljna.

Pojavljivanje Kim Kardašijan na naslovnici "Voga" podelilo je javnost. Šta vi kažete?
- Kažem da se pojam "elitno" i ono što on podrazumeva odavno promenio. Žalim za pređašnjom podelom i starim sistemom vrednosti, ali vremena su se nepovratno promenila. Ili je to samo prolazni ciklus. Bilo kako bilo, neko ko je postao poznat zahvaljujući predimenzioniranoj zadnjici meni nikako ne može da imponuje. Zadnjica je, na kraju, ipak samo zadnjica. Svi je imamo.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content
Stilista: Stefan Orlić
Šminka i frizura: Srđan Petković za Mini-bar "Studios", Hadži Milentijeva 14, 011 / 244 - 35 - 59

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin