Nikolija Jovanović: Moj otac nije bio oduševljen zanimanjem koje sam izabrala

Nikolija Jovanović: Moj otac nije bio oduševljen zanimanjem koje sam izabrala

Autor: | 29/05/2014

0

Smela, originalna i atraktivna, pevačica Nikolija Jovanović za kratko vreme stekla je simpatije publike, a svojim učešćem u šou-programu "Ples sa zvezdama" samo je potvrdila pažljivo građen imidž. Odrastajući uz majku Vesnu Zmijanac, jednu od najuspešnijih pevačica kod nas, strpljivo je učila tajne pevačkog zanata koje sada vešto primenjuje u skladu sa muzičkim pravcem koji je izabrala. Pre stupanja na javnu scenu, uspešna dvadesetčetvorogodišnjakinja prvo je završila Fakultet za biznis i finansije na Američkom univerzitetu u Atini i na taj način ispunila želju roditelja. Život u Grčkoj mnogo je uticao i na emotivnu stranu života ove zvezdu u usponu. U Atini je započela vezu sa Atanasiosom Adetokunbom, košarkašem koji trenutno igra u drugoj NBA ligi. Bez obzira na to što žive na različitim kontinentima, pevačica i njen partner savršeno funkcionišu, a prilikom nedavnog boravka u Beogradu mladi košarkaš je imao priliku da prisustvuje svim Nikolijinim probama u šou-programu "Ples sa zvezdama" koji je nedavno napustila.

Da li ste zadovoljni vašim učešćem u šou-programu "Ples sa zvezdama"?

- Vrlo sam zadovoljna jer je za mene to bilo divno iskustvo. Najvažnije mi je što sam stekla mnogo prijatelja sa kojima ću nastaviti da se družim. Osim toga, naučila sam mnoge plesove koji će mi sigurno biti od koristi u karijeri, naročito kada je reč o latinokoracima.

Jeste li razočarani što ste ispali u emisiji u kojoj ste dobili odlične ocene žirija?
- Po prirodi nisam takmičarskog duha i ne opterečuje me to što više nisam deo šou-programa, ali mi je žao što sam ispala u emisiji u kojoj sam imala jedan od svojih najboljih nastupa. Dobila sam odlične ocene od žirija, čemu se nisam nadala.

Na društvenim mrežama mnogi negoduju što ste završili takmičenje. Znači li vam njihova podrška?
- Mnogo mi znači podrška koju dobijam preko društvenih mreža. Mislim da nisam subjektivna i da nije trebalo da napustim šou.

Kako vaši najbliži komentarišu vaš nastup u "Plesu sa zvezdama"?

- Moji najbliži očekivali su više od mene, a mnogi su pomalo i ljuti jer prethodnih meseci ni sa kim nisam stigla da se vidim zbog mnogobrojnih obaveza. Mislim da mi još jednu ovakvu avanturu sa učešćem u šou-programu ne bi oprostili.

Jeste li se već navikli na život u kome svakodnevno imate obaveze?
- Vodila sam takav život tokom studija, a onda sam imala nekoliko meseci pauzu tokom koje sam sama mogla da organizujem vreme. Dok sam bila u ovom šou-programu, obaveze su bile svakodnevne, sedam dana u nedelji. Nisam imala čak ni slobodan vikend tako da je to bio jako iscrpljujući period.

Na koji način će se učešće u ovom šou-programu odraziti na vašu karijeru?
- Za vreme mog učešća nisam mogla da imam nastupe, ali sam bila spremna na takvo odricanje i svesno sam to uradila zarad višeg cilja. Posla je bilo i biće, a ovakva šansa se retko pruža. Što se tiče promocije, mislim da smo svi dobili šansu da se predstavimo publici, ali to je samo pola posla. Druga polovina zavisi od nas i od toga kako ćemo iskoristiti šansu koju smo dobili.

Vaš dečko je tokom šou-programa bio u Beogradu. Jeste li uspeli da ga ugostite s obzirom na obaveze koje ste imali?

- Dok je ovde boravio svuda je išao sa mnom. Bili smo zajedno na svim mojim probama i dobro se uklopio u moj svakodnevni raspored, kao što se i ja uklapam u njegov kada odem u Ameriku.

Kako je komentarisao vaše nastupe?
- Njemu moj način života i sve što prati šou-biznis nimalo nisu interesantni. Pogledao je samo jedan moj nastup i rekao da mu je to isuviše stresno, jer tačno zna kako se osećam dok sam na sceni.

Kakvi su vaši planovi za predstojeće leto?

- Završavam novi singl za koji ću sledeće nedelje snimiti i spot. Ako sve bude išlo po planu, pesmu ću objaviti početkom juna, posle čega odlazim na odmor. Prvo kod dečka u Ameriku, a potom u Atinu.

Vaše numere su uvek do sada bile prepoznatljive i zanimljive, a spotovi visokobudžetni. Hoće li tako biti i ovog puta?
- Verujem u skupu produkciju, pogotovu kada je reč o muzici. Do sada sam mnogo ulagala u svoje pesme i spotove i želim da tako ostane. Ali, moram da naglasim da je dobra ideja vrednija od budžeta.

Svetske zvezde Britni Spirs i Bijonse imale su slične kadrove u svojim spotovima kao vi, i to posle vas, koliko ste ponosni na tu činjenicu?
- To mi jako imponuje, ali ne volim mnogo da pričam o tome jer to uglavnom naiđe na omalovažavanje. Svesna sam da Britni i Bjonse ne znaju ko sam ja, ali je meni mnogo drago što u našoj maloj zemlji radim sa timom ljudi koji imaju istu viziju kao timovi svetskih zvezda.

Jeste li se već navikli na život u Beogradu?

- Ovde sam otprilike godinu dana i donekle sam se navikla. Mnogo volim svoju zemlju i svoj grad, uvek se obradujem kada se nešto lepo i novo izgradi. Za vreme mog školovanja naša prestonica je dobila novi most i izgrađeni su šoping molovi, što me raduje. Ponekad mi smeta nemar, i volela bih da se samo malo više potrudimo da naš grad bude čistiji i sređeniji.

Odlazite li često u Atinu?
- Ne onoliko često koliko sam planirala, jer imam konstante obaveze, ali svaku slobodnu priliku koristim da odem tamo.

Održavate li prijateljstva sa kolegama sa fakulteta?
- Naravno, zahvaljujući modernoj tehnologiji to je sada lako. Moja mama ludi zbog toga što mi je telefon uvek u rukama, ali ja njoj ne mogu da objasnim da, zahvaljujući tome, znam sve ljubavne probleme mojih drugarica u Atini, svaki detalj karijere drugarica u Njujorku, a upoznata sam i sa svim dešavanjima u životu mog dečka.

Da li vam teško pada razdvojenost od partnera?
- Mi odlično funkcionišemo bez obzira na fizičku udaljenost. Nikad nisam verovala u veze na daljinu i sve to mi je delovalo kao nemoguća misija, ali me je život demantovao. On je toliko dobar dečko, a očigledno i ja njemu devojka da ni jedna prepreka nije nepremostiva. U našem odnosu nema mesta za sumnju i ljubomoru jer oboje mnogo radimo i fokusirani smo na karijeru. Mi smo se razdvojili isključivo da bismo se poslovno ostvarili, nadamo se da ćemo se u nekom momentu ponovo spojiti.

Viđate li se često?
- Ne razdvajamo se na duže od dva meseca. Nekada to bude u Americi, nekada u Atini, a on je već tri puta dolazio i u Beograd.

Kako ga je vaša majka prihvatila?
- Ona apsolutno obožava mog momka, kao i on nju.

Kako izgleda vaš život sa majkom posle višegodišnje razdvojenosti?
- Ponekad mi je to vrlo komplikovano jer sam sedam godina živela sama, a pre toga je mama bila vrlo zaposlena i često je bila van kuće. Za mene je ovo potpuno nova situacija koja je nastala u mojoj dvadeset četvrtoj godini. Iako nas dve donekle imamo odnos kao drugarice, ne mogu da dođem kući ako sam popila više od dva pića. Tako nešto ona ne može da mi zabrani, ali sam njen pogled kada me ujutru vidi mamurnu, dovoljan mi je da mi ne padne na pamet da tako nešto uradim. Koliko god ja na sceni delujem napadno i provokativno, kod kuće sam i dalje dobro dete. Tako, recimo, pred tatom nikad nisam popila čašu vina, jedino sam nekoliko puta zapalila cigaretu. Takođe nikada nisam opsovala. Tako će uvek biti, čak i kada budem imala pedeset godina.

Da li vas je otac podržao prilikom izbora zanimanja?
- Ne, moj otac je "alergičan" na sve što ima veze sa šou-biznisom, još iz perioda kada je bio sa mojom mamom. On mi, kao doktor ekonomskih nauka, nikada ne bi savetovao da se bavim pevanjem. Smatram da nijedan roditelj ne bi svom detetu savetovao da krene tim putem. Svi mi radimo noću i vodimo ne baš uređen život, ali meni je sve što se tiče scene zanimljivo i pored toga što sam i sama svesna da to nije idealna profesija. Tata sigurno ne može da mi zabrani da se bavim pevanjem, niti to pokušava, ali svakako moje zanimanje nije nešto što bi mi on sugerisao da izaberem.

Volite li da se na sceni istaknete i jedinstvenom garderobom?
- Ne smatram da mogu da se istaknem garderobom tako što ću nositi unikatne stvari jer mi Karl Lagerfeld sigurno neće osmisliti nešto origanalno, pošto to već radi za Rijanu. Oblačim ono što mi prija, a od koleginica se možda razlikujem po tome što je moj stil opušteniji i za razliku od većine pevačica nemam usku garderobu.

Koliko je život u inostranstvu uticao na vaš stil odevanja?
- Zahvaljujući životu u inostranstvu moj stil odevanja je opušteniji, a komfor mi je najvažniji. Nikada me preko dana nećete videti ni u čemu drugom osim u trenerci, a šminkanje ne dolazi u obzir. Kada je reč o večernjim izlascima, volim da se doteram, ali ne pratim modu po svaku cenu. Za mene je biti dobro obučena žena ozbiljan posao kojim ne želim da se bavim.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Aleksandra Sanja Sretković-Orlandić, tel: 064 / 126 - 54 - 54

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još