Danijela Buzurović: Stil ponosne majke

Danijela Buzurović: Stil ponosne majke

Autor: | 28/09/2014

0

Jednostavnost, praktičnost i udobnost, tri su ključne odrednice koje opisuju modni stil voditeljke Danijele Buzurović, a osmeh je njen najlepši asesoar i zaštitni znak. Praćenje života poznatih i slavnih u emisiji "Ekskluziv" na televiziji "Prva", tridesettrogodišnja Beograđanka nakratko je zamenila slatkim brigama o sinu Nestoru, koga je dobila sa Stefanom Buzurovićem, voditeljem emisije "Tačno 9". Njihov skladan brak, zasnovan na poštovanju i iskrenosti, nije tipičan i mnoge dame bi poželele da i njihov izabranik, kao i voditeljkin muž, učestvuje u svakom segmentu njihovog života, pa i u modnim nedoumicama. Stefan često osmisli odevnu kombinaciju za svoju suprugu, a ne ustručava se ni da je prekori kada mu se neki detalj na njoj ne dopada, što ona prihvata kao konstruktivnu kritiku.
Posle porodiljskog odsustva, Danijela se polako priprema za povratak na male ekrane. U razgovoru za "Hello!" govori koliko joj se život promenio otkad je postala majka, o odnosu sa suprugom, profesionalnim ambicijama i neizostavnoj temi pripadnica nežnijeg pola - modi.

Koliko se vaš stil odevanja promenio od kada ste postali majka?

- Uopšte se nije promenio. Volim modu, ali ne robujem trendovima. Imam svoj stil, za koji jedni kažu da je dosadan, a drugi da je klasično lep. Naravno, ja se slažem sa drugom polovinom. Volim lepe, ženstvene haljine, pantalone, farmerke, bele košulje i lepršave bluze, i obožavam obuću i tašne. Asesoar ne koristim skoro uopšte, mada bi trebalo.

Šta vam je imperativ pri izboru odevne kombinacije?
- Najvažnije mi je da ono što odaberem bude udobno i praktično. Ma koliko neke cipele bile lepe, ja ih neću nositi ako su mi neudobne, što važi i za odeću. Volim lepo da izgledam, ali mi je važnije da budem nasmejana.

Vodite li računa da vaš sin Nestor uvek bude obučen po poslednjoj modi?

- Naš Nestor je uvek čist i "utoniran", ali nam etikete stvarno nisu važne. Bebe su slatke i lepe i kada su samo u pelenama, njima nije potrebna firmirana garderoba da bi privukle pažnju. Trudimo se da ga oblačimo u pamučne, mekane stvari. Bitno je da mu je udobno i da je nasmejan i srećan. U svom ormariću ima stvari domaće proizvodnje, koje su vrlo lepe, kao i neke svetskih brendova, ali jedino što je važno je da se stvari slažu i da mu lepo stoje. On je neodoljiv šta god da obuče.

Trudite li se da porodično uklopite odevne kombinacije za zajedničke izlaske?
- Svako od nas troje ima svoj stil, mada se ponekad desi da Nestor ima sličnu majicu kao Stefan ili ja, pa se šalimo da smo to namerno uradili. Znam da u inostranstvu postoje prodavnice koje prodaju identične stvari za tatu i sina, što može da bude veoma simpatično. Volela bih da moje momke iznenadim i kupim im tako nešto.

Izbegavate li nošenje visokih potpetica od kada ste postali majka?
- To je neminovno. Zapravo, nisam ih nosila u trudnoći, ali sam letos ponovo počela. Dobila sam na poklon od muža neodoljive sandale, pa bi bilo šteta da ih na onim vrućinama nisam obula. Volim visoke štikle. Iako je praktičnije i lakše biti na niskim, žena zaista posebno zablista kada hoda na prstima.

Smatrate li da je dužnost žene da usmeri svog muškarca u pitanjima estetike?

- To je dužnost i žene i muškarca. Ako jedno pravi grešku, onaj drugi bi trebalo da reaguje. To je lepota iskrenog i zdravog odnosa. Stefan je vrlo iskren. To bi možda nekoj ženi smetalo, ali ja to volim, jer sam i ja takva.

Utičete li na Stefanove modne odluke?
- Nas dvoje se međusobno savetujemo, ali to su saveti tipa "Da li da obučem uz ovo crnu ili belu košulju". Ja obožavam njegov stil oblačenja, Stefan ne pravi modne greške, uvek je adekvatno obučen i moram da se pohvalim, za razliku od većine muškaraca, nije mu mrsko da mi pravi društvo kad krenem u kupovinu. Čak me on tera da nešto probam i vidim, jer je meni uvek važnije da popijem kafu ili nešto pojedem. Volela bih da on više utiče na moje odluke jer mi se sviđaju njegovi saveti. Ja sam lenja kada je oblačenje u pitanju. Imam sigurne varijante i ne odstupam mnogo od njih. Dao mi je nekoliko predloga kako da uklopim nešto i bila sam oduševljena.

Mislite li da su muškarci danas savesniji prilikom izbora odevnih kombinacija nego ranije?
- Da, i to je predivno. Po tržnim centrima ne idu samo grupe drugarica, već i grupe momaka. Mada čini mi se da muškarci često nailaze na osudu okoline ukoliko se trude da budu moderni i uvek sređeni. Valjda je u Srbiji opšteprihvaćeno da muškarac nije muškarac ako nije malo čupav i izgužvan.

Koliko ste u stanju da "čitate" ljude na osnovu izgleda i da li se nekada vodite time?

- Odelo svakako govori o čoveku. Ne možemo suditi nekome na osnovu toga kako je obučen, ali možemo da dobijemo neke naznake. To ponekad ume da pomogne, ali i da zavara.

Da li vam je prvih godinu dana sa Nestorom brzo prošlo?
- Potpuno, što mi je neverovatno. To je najlepša i najuzbudljivija godina u mom životu. Prvo smo čekali da se nasmeje, pa da sedne, pa da puzi, pa smo čekali zubiće. Sada ih već ima pet i čekamo da prohoda i progovori. Još je mnogo pobeda pred nama.

Šta je za vas najveći izazov i zadovoljstvo u ulozi majke?

- Najveći izazov je da Stefan i ja vaspitamo Nestora onako lepo kako su nas vaspitali naši roditelji, a zadovoljstvo je svaki provedeni minut sa mojim sinčićem.

Koliko vas je majčinstvo promenilo i kako vam se dopada "nova" Danijela?
- Nova Danijela je ista kao stara, samo sada ima modrice po rukama i nogama od ručica koje je štipaju po ceo dan. Jedina promena koju sam primetila kod sebe je što sam smirenija i što svoje roditelje sada gledam drugim očima. Uvek sam ih volela i cenila, ali sada ih u potpunosti razumem.

Kakav je Nestor?
- Predivan, to znaju svi koji sa nama provode vreme. Dobar je i miran, iako, naravno, ponekad plače. Jedino što može da ga smiri je da mu damo daljinski upravljač od televizora ili da dira tastaturu od kompjutera. Dugmići mu se mnogo dopadaju.

Čiji karakter kod njega prepoznajete?
- Još je rano za takvu procenu, ali već sada se vidi da je bistar i znatiželjan. Ima svoju volju i, što je najvažnije, uvek je nasmejan, tu je i na supruga i na mene. Mi se uvek smejemo.

Imate li pomoć u njegovom odgajanju?
- Od početka se Stefan i ja trudimo da oko Nestora sve sami obavljamo. Naravno, imamo pomoć "baba i deda servisa", kada hoćemo da odemo u pozorište, bioskop, trening, na neku proslavu. Tada ga oni čuvaju.

Razmišljate li o proširenju porodice?
- Naravno, ali proširenje planiramo za nekoliko godina.

Koliko se vaš odnos promenio od kada ste u braku?
- Stefan i ja imamo savršen odnos od prvog dana, a dolazak deteta samo je dodatno sve ulepšao.

U jurnjavi za karijerom, mnoge žene žrtvuju porodicu zarad profesionalnih ambicija. Da li je i vama u nekom trenutku posao bio prioritet u odnosu na emotivni život?
- Nikada. Karijera uvek može da sačeka, a život ne čeka. Sreća takođe.

U čemu je tajna srećnog života?
- Priznati sebi šta te čini srećnim i raditi to svakog dana.

Da li i dalje pomno pratite život poznatih i slavnih?
- Meni je bio posao da pomno pratim život poznatih. Na porodiljskom odsustvu imala sam drugi posao i preokupacije.

Priželjkujete li povratak na male ekrane i koliko vam nedostaje radna atmosfera?
- Obožavam svoj poziv i uvek sam srećna odlazila na posao, a u decembru će biti punih četrnaest godina od kada je sve počelo. Sigurna sam da ću po povratku imati novi polet i energiju koju ću, nadam se, preneti na gledaoce.

Žudite li za profesionalnim promenama?
- Kad za nečim žudim, ja se trudim, pa to i ostvarim.

Gledate li svakog dana emisiju "Tačno 9" i da li vam Nestor pravi društvo?
- Naravno da gledam. Osim što je vodi moj prelepi zgodni muž, ja volim taj žanr. I Nestor gleda sa mnom. Kada počne špica, on se oduševi, počne da se smeje i viče: "Tata, tata".

Kako Stefan i vi rešavate nesuglasice?
- Vrlo lako.

Da li ste letnje mesece iskoristili za odlazak na porodični odmor?
- Da. Uspeli smo da odemo u Grčku i u Crnu Goru. Bila su to dva uzbudljiva letovanja. Sada jedva čekamo zimovanje. Nestor se zaljubio u vodu. I sada kada ga kupamo u kadici, plače kada treba da izađe iz vode. Nadamo se da će zavoleti i skijanje kada za to dođe vreme, pa ćemo zajedno uživati i na snegu.

Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još