Sara Jovanović: Volim samouverene i otvorene muškarce

Sara Jovanović: Volim samouverene i otvorene muškarce

Autor: | 23/11/2014

0

Živahna i poletna, pevačica Sara Jovanović svojim entuzijazmom lako osvaja ljude oko sebe, a njenu energiju oseća i publika, pa je za kratko vreme stekla veliku popularnost. Zahvaljujući talentu za scenu, a pre svega za pevanje i ples, ova dvadesetjednogodišnjakinja ispunjava zahteve neophodne da bi se u današnje vreme izgradila zavidna muzička karijera. Njene transformacije istog su intenziteta kao i svetskih zvezda, i svaku promenu Sara ume odlično da iznese.

Za razliku od scenskih nastupa, na kojima uvek daje celu sebe, u privatnom životu nije mnogo otvorena i detalje iz intimnog života iznosi samo bliskim prijateljima i članovima porodice. Svojoj publici Beograđanka će uskoro predstaviti novu baladu, koju je veoma emotivno doživela. Iako je planirala da tu pesmu objavi ranije, zbog zdravstvenih problema sa glasnim žicama to joj još ne polazi za rukom.

Pripremate novi singl koji će napisati Aleksandra Milutinović.

- Jako sam uzbuđena zbog nove pesme i jedna čekam da je završimo, a potom da snimimo i spot koji ćemo objaviti u isto vreme. Reč je o baladi koju sam čula još prošle godine i zaljubila sam se na prvo slušanje, što se retko dešava sa takvim pesmama. Još tada sam rekla Aleksandri da mi sačuva tu pesmu i da ću je snimiti kad dođe pravi trenutak. Odlučila sam da bude moj drugi singl tako da sam demo-snimak uradila u avgustu, ali zbog zdravstvenih problema još nisam završila finalnu verziju. Glasne žice mi se sada polako oporavljaju i uskoro ću ući u studio, a onda sledi i ekranizacija numere, što sam zamislila jako ambiciozno, pa se nadam da ću uspeti da svoj plan i sprovedem.

Volite transformacije, hoćete li menjati imidž za novi spot?

- Već zamišljam kako bi ja trebalo da izgledam u spotu i kakva bi bila priča. Volim da budem uključena u čitav proces rada i uvek kada odem kod saradnika, koji su mi postali prijatelji, imam tačnu viziju kako želim da izgleda ekranizacija numere jer ne volim da drugi mnogo utiču na moj posao.

Šta ćete najčešće nositi ove jeseni i zime?

- To će sigurno biti mantili i kaputi u živim bojama kao što su žuta ili crvena, da malo razbiju sivilo. Uvek nosim marame, pa ću tako i ove jeseni, ali ću ih zato zimus zameniti kapama. Volim da uvek imam neki zanimljivi detalj poput kape, marame, zanimljivog nakita ili noktiju u jarkoj boji i da na taj način upotpunim stajling.

Spadate u osobe koje imaju lep stil odevanja, koliko je život u Rimu uticao na vaš modni ukus?

- Tamo sam naučila da je čovek najlepši kada je jednostavan i prirodan, međutim, mislim da moj stil odevanja više podseća na onaj koji se može videti na ulicama Londona. Ponekad odem u ekstravaganciju koja u Rimu ne bi baš bila dobro prihvaćena. Za mene je karakteristično da nisam osoba koja sledi samo jedan stil već volim eksperimente.

Za potrebe magazina „Hello!“ nosili ste periku, kako ste se osećali kao plavuša i da li bi moglo da se dogodi da se tako ofarbate?

- Ovo nije prvi put da sam bila plavuša, jer sam perike nosila i kad sam učestvovala u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“. Do sada sam dosta eksperimentisala frizurama, ali smatram da svakome najbolje stoji prirodna boja kose. Mada, ko zna, možda odlučim i da se ofarbam u neku drugu boju, možda čak plavu, ali to bi bilo samo n kratko. Ne bih mogla da na duže imam bilo koju boju kose osim prirodne.

Insistirate li da sve što radite bude onako kako ste zamislili?

- U horoskopu sam Škorpija, a poznato je da mi, rođeni u ovom znaku, ponekad umemo da budemo naporni, jer smo često tvrdoglavi. Uvek imamo svoj stav i ciljeve kojima težimo, ali ja mislim da je za umetnika važno da insistira na onome što želi.

Zbog čega imate probleme sa glasnim žicama?

- Poslednjih meseci reč je o alergiji, ali inače imam osetljivo grlo, što mi često stvara probleme u poslu. Razlog tome je opadanje imuniteta pošto već dve godine živim izuzetno brzim tempom. Usklađujem obaveze na fakultetu i u poslu, a uz to želim da budem dovoljno posvećena prijateljima i porodici. To organizam ne može uvek da izdrži, ali šta da radim kada spadam u osobe koje vole da su uvek u pokretu i da stalno budu u društvu. Ponekad dođu i dani kada volim da budem zatvorena u svojoj sobi i da čitam knjigu ili gledam televiziju.

Da li su vam dani mira potrebni posle perioda u kojima ste bili pretrpani obavezama ili onda kada vam se desi nešto što poremeti vašu ravnotežu?

- U slobodno vreme sam gotovo uvek sa porodicom ili prijateljima i retko želim da budem sama, ali su mi potrebni da sakupim snagu i stvorim unutrašnji mir, posle čega ponovo sledi brzi tempo.

Jesu li vaši problemi s grlom posledica tempa života ili ste i kao mali imali slične poteškoće?

- Najviše sam imala probleme u poslednje dve godine zbog brzog tempa života, ali sam i kao mala imala dosta osetljivo grlo. Da bih to rešila, najvažnije je da imam redovan san, što kod mene nije uvek slučaj. Tek sada sam shvatila koliko je bitno da izgradim dobar imuni sistem i to pokušavam da dostignem konzumiranjem limuna, đumbira i meda.

Da li vas roditelji nekada kritikuju zbog načina života?

- Oni realnije sagledavaju situaciju i često me opominju. Meni je postalo normalno da u jednom danu idem na pet različitih strana da završim obaveze, ali to ne treba da bude tako.

Jeste li živahni i poletni na oca ili majku?

- Oboje su otvoreni i temperamentni. Tata je čovek koji se na „prvu loptu“ sprijatelji sa ljudima, dok je mama na početku uglavnom suzdržana i potrebno joj je malo vremena da se opusti. Ja sam više na nju i ne volim da odmahbudem u centru pažnje kada sam u novom društvu. Više mi prija da prvo procenim kakvi su ljudi, pa da se onda uključim u razgovor.

Da li vam se promenio krug prijatelja od kada ste počeli da se bavite javnim poslom?

- Trudim se da zadržim stare prijatelje, koji su neverovatni. Nažalost, nekada postoje periodi kao kad sam učestvovala u šou-programu „Tvoje lice zvuči poznato“, kada sam mesecima imala svakodnevno obaveze, ali oni su tada dolazili na moje probe samo da bi se videli. To su iskrena prijateljstva koja će sigurno dugo trajati. S druge strane, upoznala sam mnogo novih neverovatnih ljudi kao što je, na primer, Tamara Dragičević, sa kojom sam učestvovala u pomenutom šou-programu i koja mi je postala drugarica.

Jesti li kao jedinica dosta vezani za roditelje i imate li sa njima drugarski odnos?

- Iako sam jedinica, nisam bila razmaženo dete, jer je mama vaspitačica i ume sa mališanima, tako da se znao red. Dobila sam lepo vaspitanje koje ću jednog dana preneti svojoj deci. Vezana sam za roditelje i sa njima imam vrlo lep odnos, što je vrlo bitno. Uvek mi je žao kada postoji pogrešna ili nepostojeća komunikacija između dece i roditelja jer iz toga proizlazi mnogo problema. Mene su mama i tata uvek podržavali i otvoreno pričamo o svemu. Zbog tatinog posla smo se dosta selili, a meni je kao detetu to teško padalo, što je prirodno. Oni su mi pomogli da se lakše nosim sa promenom sredine. Najteže mi je bilo kada smo prvi put došli u Srbiju jer sam rođena u Rimu i tamo sam živela prvih osam godina. Nije bilo lako privići se na novi način obrazovanja, pogotovo što nisam dobro govorila srpski, a majka se mnogo žrtvovala da uči sa mnom i da mi pomogne u savladavanju gradiva. Ostali smo tada u Beogradu tri i po godine, pa smo se vratili u Rim na četiri godine, a potom smo se definitivno preselili u Srbiju.

Da li se zbog tog iskustva sada lakše prilagođavate promenama?

- Da, mislim da je to dosta uticalo na mene. Osim toga, imala sam priliku da upoznam ljude iz raznih država i da razumem njihove kulture. Tada sam shvatila da volim da učim jezike i zato sam kasnije upisala Filološki fakultet. Do sada sam pored engleskog i ruski, učila francuski i španski, a opredelila sam se za studije italijanskog.

Imate li prijatelje iz Rima sa kojima ste ostali u kontaktu?

- U Rimu sam odrasla i stekla prve prijatelje, kasnije sam išla u posetu kod njih, ali su i oni dolazili kod mene, što je bilo zanimljivije. Zaljubili su se u Beograd i u naše ljude, jer nisu očekivali da je naša prestonica toliko lepa.

U javnosti ne pričate mnogo o sebi, jeste li zatvoreni i u odnosu sa prijateljima?

- Dosta sam zatvorena. Nisam tip koji voli da svima ispriča čim mu se nešto kaže. Imam dve drugarice koje znaju sve o meni, a dosta toga delim i sa mamom jer ona mi uvek da najiskreniji i najbolji savet.

Volite li noćne izlaske?

- Ne preterano, pogotovu od kada sam počela da nastupam, pa su mi oni na neki način postali i deo posla. Ranije sam sa drugaricama imala običaj da odlazim na r`n`b žurke, ali ne prečesto.

Imate li mnogo udvarača?

- Ne bih mogla to da kažem, a i nemaju gde da mi se udvaraju. Kada sam na fakultetu, nije prilika za to, a na nastupima ispoštujem svakog ko mi priđe i želi da popriča sa mnom, ali se znaju granice. Znam da se ljubav ne planira već se desi, ali trenutno sam skoncentrisana na posao i na fakultet jer sam upisala četvrtu godinu na budžetu.

Kakvi vam se muškarci sviđaju?

- Volim muškarce koji imaju dozu samouverenosti, koji su zreli, otvoreni, druželjubivi i da ne budu namćori već da zrače pozitivnom energijom. Po prirodi sam pažljiva i volim da budem okružena takvim ljudima, a kreativnost iskazujem i kroz male znakove pažnje, pa volim i kada je muškarac pored mene takav.

Znači li to da vam se sviđaju momci koji su poput vas?

- Donekle, ali ne potpuno. Plus i plus i minus i minus ne idu zajedno, neka kontra mora da postoji.

Jeste li patili zbog ljubavi?

- Svima nam se to desilo, naročito kada smo mladi i neiskusni, pa i meni. Mislim da je svaka patnja životna lekcija. Iz svake veze izvučem pouku i znam za sledeći put šta želim, a šta ne. Nikada se nisam kajala što sam bila sa nekim momkom, jer smatram da se sve dešava s razlogom.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević
Stilistkinja: Vanja Pantin
Šminka: Aleksandar Đikić za „Maybelline“

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Sara Jovanović

Pročitajte još