Nevena Božović: Ne volim odeću koja previše otkriva

Nevena Božović: Ne volim odeću koja previše otkriva

Autor: | 16/02/2013

0


Iako su mnogi verovali da će plavokosa lepotica iz Kosovske Mitrovice Nevena Božović trijumfovati na muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“, koje je emitovano na televiziji „Prva“, osamnaestogodišnja lepotica zauzela je drugo mesto. Iako nije pobedila, finalistkinja ovog šou-programa prezadovoljna je učešćem i iskustvom koje je stekla na tokom takmičenja. Planira da nastavi da gradi pevačku karijeru, ali su joj je na prvom mestu školovanje i ostvarenje cilja - uspešno okončanje studija na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, na smeru muzička pedagogija. Ova mlada studentkinja sa Kosova svojim glasom oduševila je brojne poznate ličnosti koje su joj javno, dok je trajao muzički spektakl, pružale podršku. Ipak, najveći oslonac Nevena je pronašla u svojoj porodici koja ju je i prijavila za učestvovanje u takmičenju „Prvi glas Srbije“. Osim briljantnim vokalom, zgodna plavuša privukla je pažnju i svojim izgledom. Na sceni je delovala zavodljivo, ali je strogo vodila računa šta će obući za nastup jer je sve vreme mislila o tome kako će na njenu vizuelnu pojavu reagovati njeni roditelji. Zbog toga je često imala dodatne konsultacije sa stilistkinjom ovog prestižnog takmičenja.
- Sa stilistkinjom „Prvog glasa Srbije“ sve vreme sam se odlično slagala. Cenila sam to što je uvek želela da sasluša moje zamerke i komentare. Nije insistirala na svojoj ideji, već je izabrane kombinacije u kojima sam se ja loše osećala menjala ili prilagođavala ih mom senzibilitetu. Jednostavno, nisam mogla da ponesem smeliju garderobu koja je isuviše otkrivala. Bilo mi je neprijatno da u njoj izađem na scenu i da znam da me roditelji u tome posmatraju. U tim situacijama tražila sam promene - iskreno započinje razgovor za magazin „Hello!“ Nevena Božović.
Kakvu odeću volite privatno da nosite?
- Oblačim se u skladu s godinama, pa bih stil odevanja mogla da podvedem pod naziv sportska elegancija. Na fakultet najviše volim da idem u farmerkama i sakou, koji u najvećoj meri zauzimaju moj garderober. Uveče, kada izlazim, sličan mi je stil odevanja kao preko dana, ali ga upotpunim nekim šik detaljem. Bitno mi je da se dobro osećam u onome što obučem.
Uživate li u fotografisanju?
- U suštini volim da se fotografišem, naročito kada radim sa profesionalnom ekipom kao što je vaša. Zaista nije laskanje, jer priznajem da nemam mnogo iskustva pred fotoobjektivima, pa mi je veoma bitno da sarađujem sa kvalitetnim ljudima koji će me ispravno usmeriti. Pored toga, moja želja za fotografisanjem zavisi i od trenutnog raspoloženja.
Preferirate li ravne cipele ili obuću sa visokom potpeticom?
- Više nosim ravnu obuću, naročito preko dana. Uveče znam da obujem visoke štikle kada se one slažu uz toaletu koju odaberem, ali za mene večernji izlazak ne podrazumeva visoke potpetice po svaku cenu.
Smatrate li sebe šopingholičarkom?
- Mislim da sam umerena šopingholičarka. Volim da kupujem, ali nisam opterećena odlaskom u šoping. Nemam kupoholičarske krize i depresiju ne lečim kupovinom raznih krpica.
Imate li omiljene šoping centre?
- Nemam omiljene šoping centre. Volim da kupujem gde god da se nađem ili kad osetim potrebu za tim. Nedavno sam bila u Gracu u Austriji i pronašla sam nekoliko vrlo interesantnih radnji u kojima sam kupila nekoliko dobrih stvari.
Pratite li popuste i kupujete li na sniženjima?
- Nažalost, ne, jer nemam strpljenja. Kada mi se nešto dopadne, želim odmah da ga kupim, nemam strpljenja da čekam sniženje.
Sa kim najviše volite da idete u kupovinu?
- Sa mojom mamom Ružicom, jer njenim komentarima najviše verujem.
Na šta najviše volite da potrošite novac?
- Najviše novca trošim na obuću - cipele, čizme i patike. Volim da izdvojim pozamašnu sumu novca i za dobru tašnu. Ipak najmanje žalim kada potrošim novac na tehniku, poput ajpoda, dobrih slušalica, telefona. Računari su mi prava pasija, to sam genetski nasledila od mog oca Zorana.
Trošite li novac i na nakit?
- Nakit obožavam, rado kupujem prstenje, munđuše i lančiće. Zlato i srebro volim, ali imam mnogo komada nakita od kvalitetne bižuterije koji savršeno izgledaju.
Volite li brendiranu garderobu?
- Kupujem ono što mi se dopadne, ali mi je na prvom mestu kvalitet proizvoda, važno mi je od kakvog je materijala izrađen neki komad odeće.
Imate li omiljene boje?
- Prilično sam klasična kada je reč o bojama. Najviše volim crnu i belu odevnu kombinaciju, mada sam u poslednje vreme počela da eksperimentišem ljubičastim, zelenim i plavim odevnim detaljima.
Spremate li se dugo pred izlazak?
- Potrebno mi je najviše pola sata da budem potpuno spremna za večernji izlazak.
Budući da ste prirodna plavuša, da li biste ikada pristali da promenite boju kose?
- Nikad ne reci nikada, ali teško da bih se usudila na neku drastičniju promenu kose. Rođena sam kao plavuša, pa mislim da je to boja koja mi najviše odgovara.
S obzirom na to da studirate Muzičku akademiju, kakvi su vam planovi u vezi s vašom profesionalnom budućnošću?
- Na prvom mestu mi je fakultet. Treća sam godina i planiram da ga završim u roku. Svim ostalim, pa i pevanjem bavim se u zavisnosti od toga koliko vremena mi preostaje posle vežbi i predavanja. U bliskoj budućnosti volela bih da počnem da nastupam. Najviše mi prijaju pop i r'n'b muzika, ali ne bežim ni od ostalih žanrova. Volim staru narodnu izvornu pesmu, ali ovu noviju niti slušam, niti pevam.
Jeste li imali omiljenog člana žirija "Prvog glasa Srbije“?
- Ne bih stvarno nikoga izdvajala jer su svi na svoj način dali poseban doprinos ovom takmičenju.
Da li vas je razočarala odluka žirija „Prvog glasa Srbije“ da Mirnu Radulović proglasi za pobednika takmičenja?
- Nije, zadovoljna sam svojim plasmanom. Mirna fenomenalno peva, a vreme će pokazati u kom će pravcu krenuti naše karijere. Zaista nisam razočarana, ko god da je pobedio od nas tri, bila bih zadovoljna.
Sa kim od takmičara ste ostali u najboljim odnosima?
- Sa Sarom i Mirnom.
Mnogi su vam zamerali da ste na sceni bili isuviše hladni.
- U suštini sam veoma emotivna. Prilično sam ozbiljna kada se radi, ali onaj ko je pažljivije gledao moj nasup mogao je da prepozna moju emotivnost u pevanju. Na sceni se trudim da budem maksimalno skoncentrisana, pa sam zbog toga možda nekima delovala hladnije.
Prija li vam trenutna popularnost?
- Iskreno, veoma mi prija, verovatno zato što sam još na početku.
Kako su na vaš odličan plasman u popularnom takmičenju reagovali prijatelji i članovi familije u Kosovskoj Mitrovici?
- Jedva sam čekala da prođe ova euforija posle finala pa da odem u Kosovsku Mitrovicu. Ovde se savršeno osećam. Svi su oduševljeni. Bukvalno ne mogu ulicom da prođem a da me ljudi ne zaustave i ne pitaju nešto o takmičenju. Oni me poznaju od malih nogu i vidim da im je baš drago zbog mene.
Jeste li imali prilike da napravite prigodnu proslavu u rodnom mestu?
- Nisam još, ali planiram.
Budući da potičete iz patrijarhalne porodice, u kojoj meri su vam pružili podršku da počnete da se bavite javnim poslom?
- Moji roditelji neguju stare moralne principe o životu i odgajanju deteta. Ja sam odrastala u takvom okruženju i meni to odgovara. S druge strane, moji roditelji i ja imamo vrlo iskren i otvoren odnos. Njima pripada najviše zasluga što sam ja bila deo takmičenja „Prvog glasa Srbije“. Oni su prepoznali moj talenat, davali su mi podršku i gurali me ka muzici. Moji otac i majka znaju da se ja najbolje osećam kada sam na sceni i oni to poštuju. Nema razloga da se suprotstavljaju mojim željama.
U medijima se pojavila informacija da su vaši roditelji bili nezadovoljni i da su javno negodovali zbog vašeg plasmana, osvojenog drugog mesta u "Prvom glasu Srbije?
- Moji roditelji su zadovoljni i srećni zbog mene. Njihovi negativni komentari su izvučeni iz konteksta. Povodom mog učešća i plasmana oni nisu davali nikakve intervjue.
Jeste li zaljubljeni?
- Nisam i nemam momka. Imam više udvarača, ali za sada mi se niko ne dopada.
Kakvi vas momci privlače?
- Fizički izgled mi je bitan, ali nije presudan da sa nekim započnem vezu. Volim muškarce koji su dobri, pošteni, duhoviti i obrazovani.
Šta prvo primetite na osobi suprotnog pola?
- Volim lepo obučene muškarce, ali garderoba mi nije presudna da bih nekoga primetila. Na osobi suprotnog pola prvo uočim oči jer su one ogledalo duše i mogu mnogo da otkriju.
Kako vam se dopada pesma koju ćete izvesti sa Sarom Jovanović i Mirnom Radulović na "Beosongu“?
- Veoma mi se dopada. Reč je o pesmi koja je specijalno rađena za Mirnu, Saru i mene. Tekst je napisala Marina Tucaković, a melodiju Saša Milošević Mare.
Da li biste voleli da budete naš predstavnik za pesmu "Evrovizije“?
- Naravno da bih volela. Sa trinaest godina učestvovala sam na "Dečijoj evroviziji“, gde sam osvojila treće mesto, pa su mi poznati taj osećaj i ta atmosfera. Oduvek mi je bio san da našu zemlju predstavim na "Evrosongu“.

Piše: Life Content, Jelena Popović
Foto: Life Content, Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin