Bojana Barović: Jasni ciljevi za budućnost

Bojana Barović: Jasni ciljevi za budućnost

Autor: | 17/02/2013

0

Novosađanku magičnog pogleda, manekenku Bojanu Barović šira publika upoznala je tokom emitovanja prve sezone rijalitija "Survivor". Dvadesetdevetogodišnjakinja koja živi i radi u Los Anđelesu i Njujorku u skladnoj je vezi sa pevačem Nikolom Rokvićem, sa kojim je romansu otpočela pre tri godine kad je učestvovala u rijalitiju koji se emitovao na televiziji "Prva". Iako živi i radi na drugom kontinentu, Bojana uspešno održava harmoničnu i stabilnu vezu sa sinom pevača Marinka Rokvića čestim međusobnim posetama. Manekenstvom se uspešno bavi godinama u Njujorku, a od prošle godine njena nova životna baza je Los Anđeles, gde pohađa časove glume i redovno odlazi na audicije.
Posle dužeg boravka u Srbiji, Bojana je vreme provodila u Novom Sadu, gde živi njena porodica, i u Beogradu gde joj je dečko Nikola. Početkom nedelje otputovala je preko okeana. Manekenka je na malim ekranima debitovala pre skoro tri godine, kada je dobila ulogu u američkoj seriji “How to make it in America”, čiji je producent Džulijan Farino, suprug Branke Katić.
U intervjuu za magazin "Hello!" prvo govori o modi.
Koji je vaš omiljeni odevni predmet, za šta dajete najviše novca?
- Na obuću i tašne trošim najviše novca. Kada su oni dobri i skupi, odeća može da bude jeftinija. Ipak, na kvalitetne haljine, koje su mi potrebne za javna pojavljivanja, takođe odvajam prilične svote. Ranije sam kupovala jeftinije, a više, a poslednjih godina shvatila sam da je bolje da imam pet haljina koje mi dobro stoje nego više nekvalitetnih. Sa skupim haljinama uvek imam šta da obučem za crveni tepih, ali i za privatne izlaske. Takav je slučaj i sa cipelama i tašnama. Nemam mnogo pari cipela i mnogo tašni, ali je sve vrhunskog kvaliteta. Obuću kupujem isključivo od nekoliko dizajnera. Nisam rob trendova.
Primetno je da je vaš dečko promenio stil odevanja.
- Mnogi misle da sam ja uticala na to. Čini mi se da je na njegov stil prilično uticalo to što je često u Los Anđelesu i Njujorku. Nikola voli britanski stil i odlično mu stoji. Sam bira garderobu, ja ne utičem na njega u tom smislu. Meni se dopada njegov modni izraz i to što je poslednjih godinu dana promenio stil.
Idete li zajedno u kupovinu garderobe?
- Kada Nikola dođe kod mene u Sjedinjene Američke Države, idemo zajedno u šoping, s tim što tada na ženskom odeljenju provedemo deset minuta, a jedan sat na muškom. To je normalno, jer ja živim tamo pa često sama kupujem stvari.
Prošle nedelje ste se iz Beograda vratili u Los Anđeles.
- U Srbiji sam provela mesec i po dana, ostala sam duže nego što sam planirala. Za vreme praznika dala sam sebi oduška. Sa Nikolom i našim društvom bili smo na skijanju. Budući da se pre mog dolaska u Srbiju nismo videli dva meseca, želela sam to da nadoknadim. Boravila sam u Beogradu kod Nikole, ali smo često išli u Novi Sad kod mojih.
Kako ste proveli „Novu godinu“?
- Novogodišnju noć proveli smo u Zagrebu gde je Nikola pevao i odlično smo se proveli. Sa nama su krenuli prijatelji i atmosfera je bila vesela. Posle smo nastavili put Jahorine, gde nam se pridružilo još prijatelja, pa smo zimovanje proveli sa još deset ljudi. Društvo je bilo fenomenalno, ostali smo do „Božića“. Pošto smo i Nikola i ja postili četrdeset dana, dok smo boravili na planini išli smo da se pričestimo u crkvu na Palama. Prvi put smo postili veliki post. Dan posle „Božića“, kada smo stigli u Srbiju, proveli smo sa našim porodicama. Inače, posle posta, koji mi je vrlo prijao, osećam više energije i telo mi se lepo preoblikovalo. Ipak, kilograme nismo izgubili ni Nikola ni ja.
Posle toga ste sa partnerom boravili i u Budimpešti.
- Bili smo nekoliko dana u Budimpešti kako bismo se malo osamili, jer smo neprestano bili u velikom društvu koje, naravno, obožavamo. Ipak, želeli smo da provedemo nekoliko dana sami. Boravak u mađarskoj prestonici nam je prijao, mnogo smo se šetali, obilazili grad, a nismo propustili ni šoping. Zapravo Nikola je više kupovao nego ja. Zgodno je bilo što su u toku bile rasprodaje, ali ja imam veći i jeftiniji izbor firmirane garderobe u Los Anđelesu, gde trenutno boravim. U Evropi kupujem isključivo kada mi se nešto mnogo dopadne, tako da sam u Budimpešti kupovala stvari za kuću.
Čime ste trenutno zaokupljeni u Los Anđelesu?
- Posvećena sam školom glume koju pohađam. U maju ću otputovati u Njujork na mesec ili dva. Tek sam pre četiri meseca našla dobrog agenta za glumu, a u holivudskoj industriji je to najteže, i od toga zavisi uspeh. Svi moraju da prođu loše agente da bi stigli do kvalitetnih, koji imaju veze za dobre audicije. Počela sam da odlazim na dobre audicije za serije jer lakše se glumac probija u serijama nego u filmovima. Producenti serija često uzimaju nepoznate glumce, što mi odgovara. Inače, bavim se i modelingom, to mi je izvor prihoda. U Los Anđelesu radim oba posla, dok u Njujorku mogu samo da se bavim manekenstvom. U tom gradu imam više posla kao model, ali ima manje glumačkih audicija, a ja želim da se što više posvetim glumi. Plan je da uskoro prestanem da se bavim modelingom i da se bavim samo glumačkim pozivom.
Producent američke serije u kojoj ste igrali Džulijan Farino nedavno je bio u Beogradu.
- Videla sam u novinama. Inače, supruga Branke Katić ne poznajem lično, sa njim je komunicirao moj agent za glumu. Drago mi je da on i Branka imaju skladnu porodicu i divnu decu.
Koga od naših ljudi viđate u Los Anđelesu?
- Družim se sa Majom Mandžukom i Katarinom Radivojević, one su mi drugarice. Šerbedžiju viđam u jednom tamošnjem srpskom restoranu, gde se „naši“ rado okupljaju. Miru Furlan ne poznajem, a ona je napravila dobru karijeru u Holivudu.
Koji su vaši planovi što se tiče dečka i međusobnih poseta?
- Ne planiram da odustanem od moje zamisli da se posvetim glumačkoj karijeri. Nikola i ja već tri godine uspevamo da održavamo emotivnu vezu na ovaj način i nikada nismo imali problem zbog toga. Najmanji je problem putovati. Celog života putujem, nije mi teško da sednem u avion i dođem na sedam dana da vidim nekog. Kada čovek hoće, sve može jer je sve stvar želje, a Nikola i ja toga imamo na pretek.
Kako se borite protiv ljubomore u „vezi na daljinu“?
- Ljubomora je prisutna u normalnoj dozi. Nikola i ja se dobro poznajemo, najviše zbog toga što smo se upoznali u specifičnim uslovima. Na izolovanom ostrvu pre tri godine upoznali smo se „u dušu“. Često smo u kontaktu tokom dana, svakih pola sata razmenjujemo poruke. Postoje različiti oblici besplatnog slanja poruka, a tu je i „Skajp“, pa nam je lako. Da toga nema, sav novac bismo davali na međusobnu komunikaciju. Znamo šta kome ne odgovara i zbog čega se onaj drugi ljuti, pa izbegavamo to da radimo. Kompromis i poznavanje partnera najvažniji su činioci uspeha „veze na daljinu“. Toliko ga dobro poznajem da znam zašto je nešto uradio. Što se više upoznajemo, imamo manje ljubomore i problema.
Štedite li novac za budućnost?
- Trudim se da uštedim za eventulno ulaganje u budućnosti ili kupovinu nekretnina. Živim u Americi, gde je sve skupo, pa moram uvek da imam neku ušteđevinu. Nisam štediša, umem da potrošim sav novac, ali se trudim da to promenim. Nisam od onih koji znaju da sačuvaju novac, po prirodi sam hedonista, volim da uživam. Prija mi kada mi je lepo i udobno, a kada se pitam "kako ćemo sutra", odmah pomislim - "lako ćemo".

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Foto: Life Content, Miloš Nadaždin
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Vuk Vuksanović, tel. 062 / 30 - 11 - 31
Frizura: Nemanja Žegarac, tel. 069 / 16 - 40 - 138
Mesto snimanja: Bistro „Resava“, Resavska 24

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još