Milena Vasić: Ključ ženstvenosti leži u dobrom kroju odeće

Milena Vasić: Ključ ženstvenosti leži u dobrom kroju odeće

Autor: | 30/06/2013

0


Zahvaljujući izuzetnom glumačkom talentu, koji je u njenom slučaju upotpunjen raskošnim glasom, glumica Milena Vasić, nastupajući na daskama koje život znače, publiku nikada nije ostavljala ravnodušnim. Tridesetpetogodišnja umetnica je maestralnom ulogom u pozorišnoj predstavi "Cigani lete u nebo“, koja se prikazuje na redovnom repertoaru pozorišta na „Terazijama“, pokupila mnogobrojne simpatije ljubitelja teatra. Godinama beogradska publika dolazi u poznati teatar kako bi uživala u glumi, plesu i čudesnoj igri neodoljive Romkinje Rade, čiji lik tumači Milena. Pored nezaboravnih rola u pozorištu, širu popularnost stekla je ulogama u televizijskim sagama: „Stižu dolari“, „Sva ta ravnica“, „Bela lađa“, „Pevaj, brate“ i drugima. Nedavno, Milena je imala priliku da se oproba u jednom potpuno novom televizijskom formatu koji se prikazuje na televiziji „Prva“. Ona je prihvatila glavnu rolu u urnebesnoj stendap komediji „Dama bez blama“ u kojoj glumi komičnu, ali nadasve šarmantnu i svestranu ženu bez blama. Ova uloga tridesetpetogodišnjoj Mileni je osim slave, kako kaže, donela opuštenost i veću zabavu u životu, koju rado podeli sa svojom decom, dvanaestogodišnjim sinom Nikolom i osmogodišnjom kćerkom Lanom, kao i emotivnm partnerom, uspešnim rediteljem Jugom Radivojevićem.
Za magazin „Hello!“ Milena otkriva kako je odrastajući i sazrevajući kao ličnost menjala i način odevanja koji postaje sve ozbiljniji, a u odnosu na estetiku primat daje udobnosti. "Dama bez blama“ ističe da uživa da nosi dugačke haljine i kako njena kćerka Lana "ne izlazi“ iz njenog ormara.
- S godinama moj način odevanja veoma se menjao i postao elegantniji i umereniji. Umesto kratkih suknji, sve više uživam u dugačkim haljinama. Nekada sam zarad dobrog izgleda trpela neudobnu garderobu i obuću, a sada mi je udobnost iznad svega. Pridajem važnost kvalitetu garderobe, ali mi je najbitniji od svega dobar kroj, jer od njega zavisi kako vam odeća pristaje. Glumeći u seriji „Dama bez blama“ imala sam priliku da upoznam divnu kostimografkinju od koje sam dosta toga naučila o garderobi. Zahvaljujući njenim odevnim kombinacijama, još bolje sam se osećala pred kamerama - kaže na početku razgovora za magazin „Hello!“ Milena Vasić.

Jeste li zadovoljni serijalom “Dama bez blama” u kome tumačite glavni lik?
- Veoma sam zadovoljna jer je “Dama bez blama” donela radost i osvežila moj dosadašnji glumački opus. Zadatak je bio veliki i zahtevan, kako u glumačkom smislu tako i po obimu, ali sam se radovala svakom novom danu snimanja.

Šta je presudilo da prihvatite rad na tom formatu?

- Negde u dubini duše nadala sam se da ću jednog dana imati prilike da radim u serijalu u okviru koga ću se baviti imitacijama, transformacijama i lepezom likova. Takve stvari su mi bile najlepše dok sam studirala. Kada sam dobila poziv od "Prve" televizije za kasting "Dame bez blama“, znajući o kakvoj je ulozi reč, iskreno sam se obradovala.

Da li u nekoj meri lik koji tumačite u toj popularnoj komediji ima neke sličnosti sa vama?
- Moglo bi se reći da ima. Ironija i humor na sopstveni račun su mi vrlo svojstveni, to me iskreno zasmejava i raduje. “Dama bez blama” je dama koja se poigrava sobom i svojim autentičnim reakcijama na problematične situacije u koje upada.

U kojim ste prilikama vi “dama bez blama”?
- Sve češće primećujem te situacije u svom životu, a glumeći u ovom serijalu, postala sam opuštenija i sve više se smejem.

Da li vam se neki kostim koji ste nosili u tom serijalu naročito dopao pa ste poželeli da ga zadržite?

- Kostimografkinja ovog popularnog serijala Tatjana Radičić je čudo od žene. Vrhunski je profesionalac i vrlo kreativna. Svakom njenom odevnom kombinacijom bila sam oduševljena, što mi je davalo dodatni elan. Često mi se dešavalo da posle seta odem u radnju i kupim isti kostim koji sam nosila na snimanju. Rado citiram reči kostimografkinje Tanje da je u odevanju važno da se nešto dešava, da je to osnov dobrog stila.

S godinama menjao vam se i stil?
- Da, izrazito. Počela sam da nosim dugačke suknje. Moj stilski izraz dobija na ozbiljnosti, ali i na komforu.

U kojoj odeći naročito uživate?
- U poslednje vreme posebno uživam u dugim haljinama jer se u njima odlično osećam, ali mislim da ključ ženstvenosti leži u dobrom kroju.

Volite li da eksperimentišete u odevanju i koja je vaša najsmelija kombinacija?
- Zavisi od perioda i od toga kako se osećam. Ovog proleća moja najsmelija kombinacija su helanke sa cvetnim dezenom. Uz jednostavnu tuniku i baletanke idelane su za dnevnu varijantu, a uz visoke štikle mogu biti dobre za večernji izlazak.

Stidite li se nekog perioda vašeg odevanja?

- Svakako, to je moj način odevanja na početku puberteta, znate ono kad su vam ruke nekako nesrazmerne zahvaljujući odeći koja je izgledala kao da je bila jedan broj veća.

Na koji odevni detalj ili predmet ne žalite da potrošite novac?
- Uvek i samo cipele. Ne znam koliko ih imam u ormaru.

Budući da ste u „Dami bez blama“ često nosili plavu periku, jeste li razmišljali da prefarbate vašu crnu kosu?
- Otkriću vam jednu tajnu, za potrebe ove serije prvi put sam se ofarbala. Moja crna kosa je bila nekako previše oštra, pa sam je posvetlila za dve nijanse. Ko zna, možda je to nagoveštaj ka „plavetnilu“.

Koje su vam omiljene boje?

- Na prvom mestu plava i sve nijanse tog kolorita, a volim i belu.

Kakav ste model kupaćeg kostima odobrali za ovo leto?
- Jednostavan beli kupaći jer izgleda najlepše kad se pocrni.

Volite li da se doterujete kada odlazite na plažu?
- Na plaži nosim komotne i udobne stvari, a i nešto što se brzo suši, jer nikada ne znate ko može da vas baci u more.

Pošto se moda vraća, čuvate li garderobu?
- Trudim se da redovno pravim „čistke“ u ormaru, ali važne i dobre primerke čuvam, ne odričem ih se tako lako.

Razmenjujete li odeću sa prijateljicama?

- Naravno, prijatelji i služe da se pomažu u nevolji.

Koliko vaš stil odevanja utiče na stajling vaše kćerke Lane?
- Nimalo ne utiče. Ona ima svoj stil i tačno zna šta joj lepo stoji i u čemu se oseća dobro.

Ima li ona običaj da uzima vaše stvari iz ormara?
- To joj je omiljena razonoda, a prvo čega se dohvati su moje cipele na štikle. Kada joj dođu drugarice u goste, prvo uđu u moj ormar, popnu se na police i tako ceo dan, dok ih ne zabole noge.

Ko je najveći kritičar vašeg izgleda?
- Moja mama. Njoj sam uvek najviše verovala.

S kim volite da idete u šoping?
- U kupovinu volim da idem sama. Tako se relaksiram, uživam u tišini i smišljam svoje kombinacije.

Da li vam je bitno kako je odeven vaš partner?
- Naravno, nas dvoje se uvek dogovaramo oko odevnih kombinacija kada negde izlazimo, čak i za putovanja se trudimo da bar uklopimo nijanse garderobe koju planiramo da ponesemo. To nas na neki način zabavlja.

Postoji li neki detalj koji prvo primetite na osobi suprotnog pola?
- Na muškarcu prvo uočavam cipele i da li nosi sat.

Da li je od vas neka uloga zahtevala drastičnu promenu izgleda?
- U „Dami bez blama“ bila je to uloga tranvestita, što je za mene bio veliki izazov. Trebalo je da izgledam kao muško koje se pretvara da je žensko. Bilo je to zaista fantastično iskustvo.

Intervju: Jelena Popović
Foto: Fili Šobot
Stilista: Stevan Orlić
Frizer: Svetlana Bubanja Bucka, tel. 063 / 775 - 71 - 67
Šminkerka: Jovana Vukosavljević, tel. 062 / 878 - 82 - 95
Mesto snimanja: restoran "Franš", Bulevar oslobođenja 18a,
e-mail: [email protected], tel. 065 / 26 - 41 - 944, 011 / 26 - 41 - 944

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti