Vladimir Stanojević i Ornela Nkeza Karabumba: Srpski šarmer i "crna gazela" u modnom editorijalu

Vladimir Stanojević i Ornela Nkeza Karabumba: Srpski šarmer i "crna gazela" u modnom editorijalu

Autor: | 04/07/2013

0

Poznati televizijski voditelj Vladimir Stanojević sa manekenkom egzotičnog izgleda Ornelom Nkezom Karabumbom divno je sarađivao dok su snimali modni editorijal za magazin „Hello!“. Iako se nikada pre toga nisu sreli, voditelj televizije „Pink“ i manekenka beogradske modne agencije „Selekt“ razmenili su odličnu energiju na fotografisanju na kome su se oboje odlično proveli. Tamnoputa manekenka iz Burundija u Beograd je došla pre dve i po godine kako bi studirala medicinu.
- Dobila sam stipendiju da studiram ovde u Beogradu. Prvih osam meseci išla sam na kurs srpskog jezika, a potom sam upisala Medicinski fakultet. Na trećoj sam godini fakulteta - na početku razgovora šarmantno na nespretnom srpskom počinje da priča zanimljiva studentkinja medicine kojoj je najveća želja da bude pedijatar. Njena porodica je u Burundiju, zemlji na istoku afričkog kontinenta. Vitka manekenka, sa vretenastim dugim nogama poput „crne gazele“, broji dane do jula, kada će otputovati u Afriku i videti brata i dve sestre.
Voditelj "Jutarnjeg programa", na televiziji „Pink“, i portparol izdavačke kuće "Siti rekords", rodom iz Trstenika, nedavno je bio u centru pažnje zbog raskida emotivne veze sa partnerkom Minom Dobrosavljević. Vladimir, koga krasi dečački šarm i optimizam, do sada nije želeo da komentariše svoj odnos sa Minom. U intervjuu za magazin „Hello!“, šarmantni Stanojević govori o emotivnom životu i uzbuđenju što će u letnjem periodu, tri puta nedeljno, sa koleginicom Minjom Miletić voditi "Jutarnji program". Osim toga Vladimir i Ornela otkrivaju svoje male rituale i tajne o modi, šopingu i ostalim sitnicama koje život čine lepšim.

Kako biste opisali vaš stil odevanja?

Vladimir: Stil oblačenja odlično opisuje osobu, u smislu da nam može doneti veoma dobru sliku o tome čime se neko bavi, koja su joj interesovanja, ali i koliko je zrela. Moj stil oblačenja menjao se s godinama. Od trenerki, preko dukseva, koje sam nosio u tinejdžerskim danima, do sve elegantnijih komada garderobe kojih imam u ormaru. Nikada nisam kopirao bilo čiji stil, jer smatram da svako svoj stil nosi kao ličnu kartu.
Ornela: Trendovi dođu i prođu, ali činjenica je da nam je moda važan deo življenja. Moj stil odevanja uključuje maštu i kreativnost. U svakom aspektu modernog života, najviše u oblačenju, dobar dizajn je nešto čemu se sve više teži. Omiljeni deo garderobe su mi košulje, kojih imam tridesetak, i nikada mi ih nije dosta.

Kako vam se dopada Beograd za života?
Ornela: Lepo mi je ovde. Navikla sam se skoro na sve, osim na klimu. Na početku mi nisu prijali srpski specijaliteti, ali sam se navikla. Najviše volim burek.

Po čemu se vaš svakodnevni i „radni stil“ odevanja razlikuje od večernjeg?
Vladimir: Kada sam sa prijateljima preko dana na piću, obično sam u farmerkama i majici, odnosno košulji. Radni stil odevanja podrazumeva pantalone, košulju, cipele i sako. Što se večernjeg izlaska tiče, u poslednje vreme je više elegantan, ali zavisi od toga gde odlazim, u klub, restoran ili na neko treće mesto. Preferiram i kežual i elegantan stil odevanja, sve zavisi od prilike i ambijenta. Kežual mi više odgovara u dnevnoj, a elegantan stil u večernjoj varijanti. Često kombinujem neki opušten komad sa elegantnijim, kao što su farmerke, koje kombinujem sa košuljom, sakoom i cipelama, ali i patikama.

Budući da ste studentkinja, ali i model, koliko vam je moda trenutno važna?

Ornela: Modeling volim, zabavno mi je da radim kao manekenka i uživam u tome . Još više volim kada ljude vodimo kroz svet originalnih ideja i mašte srpskih dizajnera.

Koliko novca trošite na garderobu i na koji način kupujete, planski ili stihijski?
Vladimir: Ne trošim puno na garderobu, zahvaljujući pojedinim brendovima koji su nam omogućili da kupujemo za malo para dobro skrojene komade. Kvalitet je jednosezonski, ali "koliko para, toliko muzike". Dobro je i to što u jednoj radnji mogu da se obučem „od glave do pete“, pa ne moram da izdvojim tri sata za šetanje po tržnom centru da bih odabrao jednu odevnu kombinaciju.

Koja je vaša omiljena manekenka i dizajner u modnoj industriji i preferirate li da se slikate ili da koračate pistom?

Ornela: Najviše volim kada radim revije. Moja omiljena manekenka u svetskoj modnoj industriji je Naomi Kempbel, a dizajner Karl Lagerfeld.

Šta je za vas dobro obučena devojka i da li primećujete stajling kod suprotnog pola?
Vladimir: Dobro obučena devojka je ona koja zna da istakne svoje kvalitete i sakrije nedostatke, ali da u tome ne preterujea. Nije bitno koliko šta košta, a i danas se za malo para može kupiti dosta dobrih komada garderobe. Spoljašnji izgled mi je bitan, naravno, a time i stil oblačenja.

Gde volite da kupujete odeću?
Vladimir: Što se tiče brendova koje preferiram, isto mi je da li kupujem ovde ili u inostranstvu, gde se isplati ići u šoping kada je vreme rasprodaja.

Imate li prijatelje u Beogradu?

Ornela: Imam dosta prijatelja u Beogradu. Družimo se kada god imam vremena, kada ne učim za ispite.

Volite li da kupujete poklone za članove porodice?
Vladimir: Više volim nešto da kupim majci, sestri i sestričini, nego sebi. Volim da ih obradujem nekim „krpicama“, inače one ne dolaze često u Beograd i uvek se obraduju kada ih iznenadim. Ja imam toliko slobodnog vremena da tek jednom u dva meseca svratim do rodnog Trstenika, ali se čujemo često.

Imate veliku porodicu?

Ornela: Imam dve sestre i jednog brata i jedva čekam leto da odem kući da ih sve vidim. Mnogo mi nedostaju članovi porodice.

Kada imate devojku, da li volite sa njom da idete u kupovinu ili više voli to da obavite sami?
Vladimir: Volim da kupujem garderobu sa devojkom, jer se trudim da joj izgledam što bolje i lepše, a kada je ona tu, onda je sve lakše. Kada ona ide u šoping, nisam baš ljubitelj ocenjivanja šta joj dobro stoji, jer u svakom slučaju moram da joj kažem da joj sve dobro stoji, a svakako će uraditi po svome.

Bilo je mnogo različitih informacija u medijima o raskidu sa vašom partnerkom Minom Dobrosavljević. Šta je zapravo istina i da li ste trenutno vas dvoje zajedno?
Vladimir: Trenutno nismo zajedno. Informacije poput onih da sam je prevario i sličnih izmišljotina totalna su glupost i neki mediji su je plasirali bez ikakve moje ili bilo čije izjave. Istina je da nismo zajedno, a da li ćemo se pomiriti, ne znam.

Kakve devojke volite, koje osobine bi trebalo da krase vašu potencijalnu partnerku?
Vladimir: Bitan mi je fizički izgled i preferiram crnke. Naravno da su bitne i unutrašnje vrednosti, ali da bismo se bolje upoznali, bitno mi je da mi se fizički svidi. Poverenje i razumevanje je najbitnije što tražim od devojke kada smo u vezi. Volim kada devojka radi na sebi, svojoj karijeri, kada se trudi da bude nezavisna. Za razliku od mnogih muškaraca, volim "jake" žene.

Koliko vam se dopadaju muškarci koje ste ovde upoznali? Jeste li trenutno zaljubljeni?
Ornela: Muškarci su ovde okej. Naravno da sam zaljubljena.

Prepuštate li se sada teže emocijama u vezi nego ranije, kada ste bili mlađi?
Vladimir: Neke veze su me "opametile" i posle njih se teže upuštam u ozbiljnu vezu i opuštam u vezi. Emocije su svima najslabija tačka, pa tako i meni. Nažalost, ima dosta onih koji upravo igraju na tu kartu kada žele da vas povrede.

Da li ćete se u budućnosti baviti modom ili medicinom?
Ornela: Ako se moje želje ispune, jednog dana biću pedijatar, a za modu nikada se ne zna.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Petar Vujanić
Produkcija: Modna agencija „Select“ (Svi modeli prikazani su na 22. „Fashion Selectionu“)

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još