Melina Džinović: Ljubav i moda

Melina Džinović: Ljubav i moda

Autor: | 12/05/2012

0

Modna kreatorka Melina Džinović odmalena je gajila elegantni stil. Oduvek je najviše volela da nosi haljine, pa je i danas najčešće u uskoj toaleti do ispod kolena. Odlučila je da talenat za dizajniranje odeće, koji je pokazivala još u tinejdžerskim danima, predstavi javnosti, pa je pre dve godine osnovala brend „hamel“. Njenoj prvoj reviji prisustvovao je veliki broj zvanica, a uspeh kolekcije dao joj je vetar u leđa da se ozbiljno posveti dizajnerskom poslu.
Supruga legendarnog pevača Harisa Džinovića nedavno je predstavila svoju drugu kolekciju. Melina, koja pleni pozitivnom energijom,u svemu što radi ima suprugovu podršku, koji joj glavni savetodavac, ali i najveći kritičar. Sve njegove sugestije prihvata jer smatra da je prošao dobru životnu školu i da od njega može mnogo toga da nauči. Iako je tri decenije stariji od nje,razlika u godinama nikada im nijepredstavljala problem. Devet godina su u srećnom braku u kojem su dobili kćerku Đinu, koja sada ima osam godina, i sina Kana od sedam.

Na početku razgovora za magazin "Hello!" šarmantna Đina najpre govori o inspiraciji za novu kolekciju i modnim trendovima koje pomno prati, ali ih selektivno prihvata u zavisnosti od toga šta se uklapa u njen već izgrađen modni stil.
Kakvi modeli preovlađuju u vašoj novoj kolekciji?
- Tri meseca sam radila na novoj kolekciji i mislim da se moj trud isplatio. Ostala sam dosledna svom stilu. I sada sam dizajnirala haljine koje prate liniju tela sa interesantnim detaljima kojima sam posvetila dosta pažnje. Novost je da sam ovoga puta dizajnirala i desetak dugačkih haljina, koje, inače, ne preferiram. Jednostavne su, a izgledaju glamurozno.
U čemu ste pronašli inspiraciju za novu kolekciju?
- U svemu što mi se dešava. Vodim se time da žena nosi haljinu, a ne haljina ženu. Kada kreiram, ne zaboravljam jednostavnost modela koja mora da odgovara građi tela.

Jeste li rob modnih trendova?

- Ne robujem trendovima niti često idem u šoping. Po tome nisam tipična žena. Fetiš su mi minđuše i tašne, a kada je o cipelama reč, biram klasične modele i najvažnija mi je udobnost. Sa svojom visinom i građom ne mogu da ispratim svaki trend, a takođe mi je stalno na pameti da sam supruga i majka, pa se najviše pronalazim u onome što sama dizajniram. Ne treba slepo pratiti trendove, važnije je izgraditi sopstveni stil.
Zbog čega ne nosite pantalone?
- Počela sam da ih nosim, najčešće zimiili nekoj opuštenoj varijanti. Do pre godinu i po dana nisam imala nijedne farmerke. Kada sam to izjavila, posle samo nedelju dana kupila sam dva para, i to su jedine koje imam. Najbolje se osećam u haljinama, one me ne opterećuju da moram da kombinujem različite odevne predmete, a eksperimentisanju nikada nisam bila sklona.

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Marko Vulević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još