Maja Ognjenović: Elegancija kao sinonim ženstvenosti

Maja Ognjenović: Elegancija kao sinonim ženstvenosti

Autor: | 28/07/2012

0

Naša uspešna sportistkinja, kapiten srpske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović, nedavno je proglašena za najboljeg tehničara završnog turnira „Evropske lige“. Naša odbojkaška reprezentacija, u kojoj harizmatična Maja igra na poziciji tehničara, zauzela je treće mesto na turniru održanom u Češkoj. Priznanje koje je dobila u Karlovim Varima uvek nasmejanoj Maji nije prva nagrada. Pre dve godine na istom turniru „Evropske lige“, kao i prošle godine na „Evropskom prvenstvu“ proglašena je za najbolju tehničarku. Vrhunsku sportistkinju, čiji je zaštitni znak iskreni osmeh, i pored svih uspeha u karijeri odlikuje izuzetna skromnost.

Odbojkašica koja je rođena u Zrenjaninu, na stalnoj je adresi u Beogradu. Dok s nestrpljenjem čeka početak "Olimpijskih igara" u Londonu, boravi u srpskoj prestonici, gde vredno trenira i uživa u slobodnim trenucima družeći se sa prijateljima. Roditelje, brata i sestru rado posećuje u porodičnom domu u Zrenjaninu. Na emotivnom planu oseća se zadovoljno, jer su ona i košarkaš Miloš Teodosić tri godine harmonične veze krunisali veridbom.
Zgodnu dvadesetosmogodišnjakinju odlikuju lepo vaspitanje, vedar duh, neposrednost i iskrenost u komunikaciji. Na početku razgovora za magazin "Hello!" govori o svom modnom stilu i činjenici da kao profesionalna sportistkinja nema mnogo prilike da se oblači elegantno.
- Toliko sam često u sportskoj opremi da se trudim da je izbegavam kada nisam na treninzima. Naravno, ako odlazim u supermarket ili u kozmetički salon u mom kraju, neću se doterati već ću se obući u kežual stilu. Kad god mogu, pribegavam odevanju koje nije sportsko: nebitno je da li nosim uske haljine, mini suknje, visoke potpetice, svejedno mi je. Postoje sportistkinje, poput teniserki, koje i u opremi mogu lepo da izgledaju. S druge strane, ženska i muška odbojkaška reprezentacija imaju istu opremu za igrače, te se nadam da će čitaoci razumeti što svaki slobodan trenutak koristim da izgledam kao žena, odnosno devojka. Dopada mi se kada sam ženstveno odevena. Oblačim se u sportsko-elegantnom stilu. Najviše se doterujem kada izlazim u noćni klub u provod. Moja mama je konstatovala da imam prepun ormar elegantne garderobe koju nemam prilike da nosim.

Šta je uticalo na vaš modni stil?

- U velikoj meri to što sam živela u Italiji. Pre tri godine, kada me je karijera odvela u Italiju, najviše me je fasciniralo što žene tamo znaju da spoje nespojivo i da to sjajno izgleda. Kada sam tek došla, bila sam zbunjena kako žene uklapaju komade garderobe. To ne može svako da nosi, a Italija je poznata kao zemlja koja diktira svetske modne trendove.
Da li volite brendirane komade odeće ili vam je bitno samo kako vam nešto stoji?
- Svako ko kaže da mu brend odeće nije bitan, nije sasvim iskren. Ne bih volela da zvučim snobovski, ali nosim markiranu garderobu. Ne mislim da je odeća sa potpisom uvek kvalitetnija jer sam se mnogo puta uverila da brend ne garantuje kvalitet. Dešavalo mi se da se skup komad garderobe brzo upropasti, pohaba ili izbledi. Uprkos tome, volim firmirane stvari koje ne moraju biti skupe.
Koje tkanine volite najviše da nosite?

- To mi je veoma bitno. Pamuk je materijal koji mi najviše prija i u kome se najbolje osećam. Desilo se nekoliko puta da mi se neki komad garderobe svideo, ali ga nisam kupila kada sam videla da je načinjen od poliestera. Ne želim da mi bude neprijatno i da se tkanina "lepi" za mene.

Pratite li svetske modne trendove?
- Rado kupujem modne časopise i tako pratim kretanja i novosti u modi. Uvek kada negde putujem obavezno kupim nekoliko modnih magazina.
Kakav nakit volite?
- Obično nosim samo sat i verenički prsten, ponekad stavim minđuše od belog zlata sa malim brilijantom, koje sam kupila u Italiji. Ne volim da se kinđurim i pretrpavam detaljima. Ipak, kad god na mojim drugaricama vidim neki komad zanimljive i glomazne bižuterije, dopadne mi se, ali mislim da meni ne stoji i da ne bih umela da nosim nešto što nije diskretno.
Mnoge vaše koleginice dobijaju angažmane u reklamnim kampanjama kao modeli. Šta mislite o tome?
- Ne bih volela da promovišem neki sportski brend, iako mislim da je to lepo za sportistkinje. Meni se više dopada ideja da budem zaštitno lice nekog modnog brenda.

Intervju: Nadežda Jokić

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin