Aleksandra Kovač: Unikatna romantika

Aleksandra Kovač: Unikatna romantika

Autor: | 22/09/2012

0

Kantautorka Aleksandra Kovač ove godine će proslaviti dvadesetpetogodišnjicu muzičke karijere koju pažljivo gradi, ne pristajući na kompromise. Tim povodom ona će ove jeseni svoju publiku obradovati novim singlom, a nedavno je imala nastup i u Savetu Evrope u Strazburu gde je otpevala numeru „Zabranimo ćutanje“, koja je himna evropske kampanje protiv seksualnog nasilja. Najveću podršku i inspiraciju u svemu što radi Aleksandri daje njen partner Roman Goršek, sa kojim, čak, ide zajedno i u šoping.
Koliko je za muzičare u današnje vreme bitno da su osim po muzici prepoznatljivi i po stilu odevanja?
- Bitno mi je da moj stil odevanja bude u skladu sa mojom ličnošću i muzikom. Pošto sam pozitivna osoba, i neko koga rad inspiriše, tako se i oblačim. U mom garderoberu su prisutne boje, zanimljivi krojevi, originalne kreacije i kvalitetni materijali. U Srbiji postoji veliki broj talentovanih dizajnera, do sada sam sarađivala sa Jelenom Nikolić, Slavnom Martinović i Anom Ljubinković, jer smo se i privatno i profesionalno odlično razumele. Sve moje haljine, tunike i korseti su unikati.

Trudite li se da vaš stil bude u skladu sa muzikom koju komponujete i izvodite i šta vašom garderobom poručujete publici?
- Moja garderoba poručuje ljudima da se raduju životu, budu nasmejani i vole sebe baš onakve kakvi su. Vrlo je bitno dati ljudima do znanja da nije poenta izgledati kao svi drugi. Biti originalan i drugaciji traži hrabrost, ali ste onda iskreni prema samom sebi i zadovoljni. Ako pokušavate da jurite trendove i operišete svaki deo svog tela da bi izlgedali kao neko drugi, nikada nećete biti srećni. Važno je biti zdrav, voditi računa o svom telu i duši, i baviti se stvarima koje vas čine srećnim. Na taj način svaka žena je najlepša.
Koliko se garderoba koju privatno nosite razlikuje od one na sceni?
- Kao što želim da garderoba koju nosim na sceni bude unikatna, tako i ona koju nosim svaki dan, treba da bude zanimljiva i drugačija. Pošto se mnogo krećem, najbitnije mi je da sam u udobnoj odeći.

Spadate li u dame koje trenutno nezadovoljstvo leče šopingom?

- Već godinama poslovno idem u London i Los Anđeles i svaki odlazak iskoristim za šoping. Imam omiljene radnje i brendove gde me uvek sačekaju originalne kreacije. Užitak je kupovati u gradu kao što je London, koji nudi mnoštvo fantastičnih radnji, brendova, mladih dizajnera, i naravno, street fashion odevnih komada. Za modele te vrste odlazim na “Portobello”, “Camden Lock”, i “Petticoat Lane” market. Tamo uvek nađem najnovije kreacije mladih dizajnera, koje tek kasnije pokupe radnje iz Oksford strita.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović
Stajling: Tijana Todorović
Frizura: U. H. S. Taubner
Šminka: Danijela Rajević
Mesto snimanja: Hotel "Rezime Crown", Knez Mihailova 33,
tel: 011 32 - 82 - 404

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin