Ivana Kukrić: Klasična lepota je večna

Ivana Kukrić: Klasična lepota je večna

Autor: | 19/10/2012

0

Jedna od naših najuspešnijih manekenki Ivana Kukrić, koja je ostvarila zavidnu karijeru u svetu modelinga, zbog svog zanosnog izgleda često je proglašavana najlepšom Srpkinjom. Prelepo lice tridesetdvogodišnje lepotice krasilo je brojne naslovnice svetskih magazina, a ona se podjednako profesionalno odnosila prema poslu bilo da je koračala pistom, pozirala pred fotoobjektivom ili snimala reklame. Poslednjih osam godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama na relaciji Los Anđeles - Njujork, ali svaki slobodan trenutak koristi da dođe u Srbiju da se vidi sa familijom i prijateljima, a ponekad i zbog poslovnog angažmana. Nedavno je doputovala u rodni Beograd jer je zaštitno lice nove kolekcije kožnih jakni modnog brenda "Fratteli".
- Mnogo volim Beograd, tokom svih ovih godina života u inostranstvu znala sam da sednem na prvi avion, čim mi nedostaje kuća. Volela bih da imam dve baze, da to budu i Amerika i Srbija. Smatram da ni deca, koju ću jednog dana imati, neće biti prepreka takvom načinu života, najvažnija je dobra organizacija.
Zaštitno ste lice kampanje za novu kolekciju kožnih jakni 'Fratteli', kako je proteklo fotografisanje?
- Snimanje je proteklo u opuštenoj atmosferi uz puno smeha. Inače, privatno nosim jakne 'Frattelii' svake sezone, kada predstave novu kolekciju, odaberem model koji mi se najviše dopadne, u više boja.
Kakve odevne kombinacije birate za večernje izlaske?
- Ako je reč o nekoj svečanosti, štikle su obavezne, volim elegantne haljine. Podjednako mi je draga i kombinacija džinsa, neke zanimljive košulje i sakoa. Ako je reč o opuštenijoj večeri, onda sam uglavnom u ravnoj obući.
Šta smatrate vrhuncem neukusa?
- Ne volim sjajne materijale, saten, šljokice, sve što je napadno, to mi uvek izgleda vrlo jeftino. Smatram da je kombinacija mini suknje i velikog dekoltea nedopustiva. Pored toga, ne volim životinjske printove, a izbor tigrastog dezena smatram vrhuncem neukusa.
Koliko stojite ispred ormara pred važan izlazak?
- Tada brzo biram garderobu, obično prethodnog dana znam šta ću obući za taj događaj. Ali, ako idem u grad, u nekoj opuštenoj varijanti, umem i više puta da se presvučem.
Bez čega ne biste mogli da zamislite svoj ormar?
- Volim da kupujem garderobu, zanimljive odevne komade, torbe i ci-pele. Garderober je vrlo važo mesto u mom stanu jer dosta vremena provodim u njemu.
Nosite li svakog dana nakit?
- Svakodnevno nosim sat i jednu neupadljivu ogrlicu koju retko skidam.
Sa kim najradije idete u šoping?
- Najviše volim da sama šetam po radnjama jer se tada ne osećam spu-tano, ne volim da me neko požuruje dok razgledam prodavnice. Retko idem namenski u šoping, to se uglavnom dešava spontano, dok se šetam gradom, ako nešto zanimljivo ugledam, kupim. Kada imam slobodnog vremena, u omiljenim radnjama u Njujorku provedem i po nekoliko sati.
Koliko vam znači podrška partnera, prijatelja i porodice?
- To je vrlo bitna stvar. Kada ste emotivno mirni i sigurni, to se pozi-tivno odražava na sve sfere u životu. Porodica je temelj svega, moja majka je profesor književnosti, a otac ekonomista, oni su mi usadili te čvrste temelje i dobro vaspitanje. Majka mi je probudila ljubav prema knjigama, a otac me je naučio da cenim rad i disciplinu bez obzira na zanimanje.
Uspešno gradite karijeru u Americi, kako izgleda vaš radni dan?
- Poslednjih osam godina živim u Americi, na relaciji Los Anđeles - Njujork. Navikla sam na taj tempo života, prija mi boravak tamo.
Slobodno vreme volim da provodim u prirodi, dugim šetnjama i aktivno se bavim sportom. Volim da čitam, pa mi često godi da budem sama u svom miru. Naravno, vrlo sam društvena, pa se trudim da napravim dobar balans.
Koliko je lepota važna za manekenski posao?
- U ovom poslu ima mnogo prelepih devojaka, ali lepota nije presudan faktor. S obzirom na to da se i trendovi menjaju, periodično i različite vrste lepote dolaze do izražaja. Lepota je relativna stvar, a moda se menja svake sezone. Klasična lepota je večna, i to se ne menja, ali da bi se opstalo u ovom poslu, najvažniji su red, rad i disciplina.
Na koji posao ste najviše ponosni?
- Manekenstvom se dugo bavim, podjednako sam ponosna na svaki posao koji sam radila. Nikada nisam pravila razliku bez obzira da li je reč o snimanju kataloga ili neke velike kampanje, jer svemu pristupam podjednako profesionalno.
Pamtite li naslovnice magazina na kojima ste bili?
- Imala sam dosta naslovnih strana u našim i stranim novinama. Nažalost, neki nisu dospeli u moje ruke, ali veliki broj čuvam kod kuće. Većine poslova se sećam, ali sam neke i potpuno zaboravila, dešavalo mi se da vidim svoje fotografije za koje nisam sigurna gde su nastale.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Slobodan Pikula

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin