Ljubinka Klarić: Nonšalantni modni izraz posvećene majke

Ljubinka Klarić: Nonšalantni modni izraz posvećene majke

Autor: | 29/12/2012

0

Televizijska publika ima priliku da glumicu prelepih plavih očiju Ljubinku Klarić gleda u reprizi popularne serije „Moj rođak sa sela“, u kojoj tumači lik učiteljice Dunje. Beogradsku umetnicu bioskopska publika zna po odlično odigranim rolama u filmskim ostvarenjima “T. T. sindrom“, „Sedam i po“, “Normalni ljudi” i „Čitulja za Eskobara“. Stalna članica „Beogradskog dramskog pozorišta“ vrlo je posvećena trogodišnjem sinu Konstantinu koji je centar njenog sveta, te joj svakodnevica zavisi od mališanovog ritma. Umetnica koja je studirala sa Gordanom Kičićem, u klasi Predraga Bajčetića, nedavno je upisala sina u vrtić.
Nasmejana Ljubinka na prvi pogled sagovornika osvaja šarmom i otvorenošću. Zbog roditeljstva lepa Beograđanka napravila je dvogodišnju pauzu u matičnom pozorištu, gde sa uspehom igra u nekoliko vrlo popularnih predstava: „Sve o mojoj majci“, „Sviraj to ponovo, Sem“ i „Let iznad kukavičjeg gnezda“. Za magazin „Hello!“ umetnica nežnog izgleda, koja je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu upisala kao sedamnaestogodišnjakinja, i završila ga u roku, govori o modi, svakodnevnim aktivnostima i sinu Konstantinu.

Koliko vam je moda važna i koleko se vaš stil oblačenja s godinama menjao?
- Nije mi moda bila specijalno važna, mada sam volela lepo da izgledam, kao i sada. Tada me je, doduše, više zanimalo kako ću da izgledam na ulici, prilikom izlaska u grad i na premijeri filma. Nikada nisam preterano pratila trendove, imala sam svoj stil, kome sam i danas ostala dosledna. Ipak, sve je drugačije otkako sam postala roditelj. Uglavnom sam u vrlo komotnoj odeći, ponekad i u donjem delu pidžame. Doduše, samo ja znam koji je to zapravo odevni predmet, dok drugo misle da je to trenerka. Trudim se da se osećam što udobnije jer sve prilagođavam igri i svakodnevnim aktivnostima sa sinom.

Izgleda da nikada niste bili pobornik elegantnog odevanja već ste skloni avangardnijem modnom izrazu.

- Ova zemlja je prošla kroz mnoge faze tokom mog odrastanja i sazrevanja. Nikada nisam volela sjaj i glamur u tom smislu. Kao klinka izlazila sam u „Klub studenata tehnike“ i slušala sam alternativnu vrstu muziku. Tako sam se i oblačila, nosila sam vojničke cokule i bila ošišana do glave. Kasnije, kada sam se osećala ženstvenije, u skladu s tim počela sam i da se odevam. Ipak, alternativni način razmišljanja je ostao.
Budući da ste nekoliko godina proveli u Sjedinjenim Američkim Državama, kako biste uporedili tamošnji šoping sa ovdašnjim?
- Tamo je bolji šopnig i cene su prihvatljivije, niže. Ono što je ovde skupo tamo se može kupiti po znatno nižim cenama. Još nosim garderobu koju sam tamo kupila, jer su to dobri, moderni i kvalitetni komadi.

Da li ste jedan od onih roditelja koji radije kupuju detetu nego sebi?
- Otkako se Kosta rodio jedna moja prijateljica ga snabdeva prelepim odevnim stvarima, pa nemam potrebu da mu kupujem garderobu.
Budući da se brinete o sinu i radite, na šta trošite slobodno vreme?
- Na spavanje.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Foto: Life Content, Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još