Lepa Brena: Spremna na izazove

Lepa Brena: Spremna na izazove

Autor: | 23/07/2011

0

Folk zvezda Lepa Brena za potrebe svog novog, šesnaestog studijskog albuma odlučila je da se malo poigra sa svojim imidžom i da bez ustezanja pokaže svoj seksepil. Ova promena je naišla na veliko odobravanje publike, kao i njene nove pesme, od kojih su „Metak s posvetom“ i „Zrno bibera“ već postali veliki hitovi među njenim fanovima svih generacija. Atraktivna pevačica je već snimila i spot za numeru „Briši me“, i to u Monte Karlu koji je radio njen dugogodišnji saradnik Dejan Milićević. Budući da u narednom periodu planira da se posveti promociji novog albuma, popularna folk diva ovog leta neće otići na odmor sa drugaricama.
U iskrenom razgovoru za magazin „Hello!“ Brena otkriva da sebe ne smatra nežnom plavušom, govori o tome koliko njeni ukućani utiču na njen izgled na sceni, za šta ne žali da potroši novac i kako planira da 23. jula proslavi suprugov rođendan.
Dopada li vam se ovaj, pomalo vamp imidž?
- Mislim da svaka žena treba da se poigra sa svojom vamp stranom i da bude intrigantna. Tajna svake žene je upravo u toj količini provokacije koju nikada ne treba otkriti do kraja. Obožavam transformacije jer mi idu od ruke.
Kao da ste ranije izbegavali vamp izgled? Da li je to zato što ste plavuša nežnog izgleda ili sebe ne vidite tako?
- Ko kaže da plavuša mora da bude nežna? Boja kose nema veze sa senzibilitetom koji nosite. Zabluda je da su plavuše nežne, jer nežnost je nešto što imate u pogledu, što imate u očima. Nikada nisam bežala od vamp izgleda, samo sam ga svela na meru koja meni priliči i odgovara.
Je li vam važno da uvek izgledate tip-top sređeni?
- Na sceni sam već tri decenije i čini mi se da sam potrebu da budem sređena iživela na sceni, na javnim nastupima, koncertima, foto-sešnima, snimanjima emisija. Privatno, moja šminka je svedena na minimum - puder, maskara i sjaj za usta. Ništa više mi nije potrebno.


Koliko se vaš način odevanja i šminkanja razlikuje u letnjoj sezoni u odnosu na zimu?
- Obožavam jarke boje: pink, tirkiz, žutu, naročito belu. To su moje boje. Leti se manje šminkam, jer nema potrebe da lice koje je izloženo sunčevim zracima dodatno opterećujem teškim mejkapom. Volim da moja koža diše, a leti je potrebna drugačija nega. Dok zimi koristimo masnije kreme koje treba da oblože kožu lica i zaštite je od hladnoće, toliko leti treba da joj posvetimo drugačiju pažnju, da preparat koji nanosimo ne bude opterećujući.
Šta vam je najvažnije prilikom kupovine?
- Sve je podjednako bitno. Ne podnosim bilo šta što steže i grebe, ma koliko lepo izgledalo. Volim prirodne materijale koji ležerno prianjaju i u čemu se osećam prijatno. Važno je i da mi to dobro pristaje. Ne mogu da nosim neku stvar što mi ne stoji, bez obzira što mi se možda mnogo dopada.
Da li se vašoj deci i suprugu Bobi dopada ova promena imidža koja prati vaš novi album?
- Reakcije su poizitivne. Dopada im se, kao i sve što radim.
Usklađujete li odevne kombinacije sa suprugom kada negde izlazite zajedno?
- Podrazumeva se da prilika određuje naš izgled. Usklađujemo se u smislu kodeksa odevanja koji određena prilika nalaže. Ja sam ta koja nastoji da se uskladi, jer je Boba pristalica klasičnog stila odevanja i vrlo jednostavan po tom pitanju.


Savetujete li se sa ukućanima o odabiru odevne kombinacije?
- Dobro znam šta mi stoji, a šta ne. Umem da uskladim garderobu za scenu, večernji izlazak, kao i ono što ću obući za kafu s prijateljicama. Ukućani mogu da kažu svoje mišljenje, ali konačni sud šta ću obući je samo moj. Niko od nas nema neki ludi stil odevanja, niti prati modu po svaku cenu. Ko nema stila, džabe mu što prati trendove.
Većina žena voli dobre cipele i tašne. Za šta vi ne žalite novac?
- Volim kvalitetne cipele i nakit svetskih brendova, jer je maštovito dizajniran. Ne žalim novac za ono što mi se dopadne.
Kom poklonu od dece ili supruga se najviše radujete?
- Pošto se kod nas u kući stalno nešto slavi, pokloni nisu nikakva retkost. Ipak, mene raduje kada nešto dobijem od dece i Bobe, bez obzira na materijalnu vrednost. To može da bude sitnica, ali meni znači, jer je od njih.
Da li ste odlučili kako ćete provesti godišnji odmor?
- Ne mogu da vam kažem gde ću i kad ću, jer obaveze u vezi s novim albumom mi zaista iziskuju mnogo vremena, a i svako ko se bavi ovom vrstom posla ne može sa sigurnošću da odredi tačno vreme i destinaciju, jer posao ne može da stoji dok vi negde odmarate. Odmor se u našoj kući planira „ad hoc“, za jedno veče.
Uskoro, 23. jula, vašem suprugu je rođendan, jeste li isplanirali kako ćete ga proslaviti?
- Boba ima toliko slavlja da mu rođendan dođe kao prilika da se vidi sa prijateljima, nekada jednostavno ostanemo kod kuće. Nismo ništa planirali, videćemo kako ćemo obeležiti taj datum.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević
Stilista: Veljko Spasić
Frizura i šminka: Zoran Šurbevski

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin