Irena Jovanović i Jugoslav Pantelić: Uigrani voditeljski tandem za dobar dan

Irena Jovanović i Jugoslav Pantelić: Uigrani voditeljski tandem za dobar dan

17/12/2011

0

Popodnevna emisija na televiziji „Studio B“ - „Beograde, dobar dan“ unela je svežinu u koncept postojećih zabavnih emisija tog žanra. Tome je umnogome doprineo voditeljsko-urednički par, Irena Jovanović i Jugoslav Pantelić, kao i činjenica da se emisija bavi aktuelnim zbivanjima, analiziranjem događaja i savetima stručnjaka.
Uigran šarmantni tandem svakodnevno gledaocima uz dobar dan nudi niz zanimljivihtema. Jugoslav Pantelić,markantno televizijsko lice baršunastog  glasa, izvršni je direktor televizije, važi za jednog od najpoželjnijih beogradskih neženja i pleni svojom elegantnom pojavom. Privatni život nikada nije otkrivao javnosti, a isticao je svoju ljubav prema poslu i Beogradu, u kome je rođen. Njegova koleginica Irena radi na „Studiju B“ od 1999. godine. Ostvarena je u privatnom životu, udata je i majka je troje mališana: Luke, Lazara i Sare. Nedavno je svoj odličan izgled pokazala na tridesetoj beogradskoj „Nedelji mode“, kada je pistom koračala u okviru revije „30“, na kojoj su svoje kreacije pokazali eminentni domaći dizajneri. Jugoslav je bio konferansije nekoliko revija na beogradskoj „Nedelji mode“, a zbog uvek elegantne pojave zaslužio je mesto na listama najbolje odevenih poznatih Srba.


Na početku razgovora za magazin „Hello!“ govore o modi.
Jugoslav: Pristalica sam eklektičnog stila, podjednako se dobro osećam u svemu. Nosim sve, a moj stil zavisi od prilike. Šoping obavljam usput, ne posvećujem mu preveliku pažnju. Starija generacija, kojoj pripadam, radije kupuje u inostranstvu zbog većeg izbora i zbog nižih cena. Srpsko poimanje brendiranih stvari mi se ne dopada. Volim kreacije dobrih dizajnera, i kada mi se ukaže prilika, kupujem ih zbog dobrih krojeva i materijala.
Irena: Volim dobro skrojeno odelo, haljine i sakoe i veoma mi je bitno od kakvog je materijala nešto izrađeno. Nisam šopingholičarka, kupujem samo kada mi se nešto zaista dopadne. Torbe, jakne i farmerke su moji omiljeni odevni predmeti. Volim udobnu garderobu i šik komade, ali se time bavim usput, bez posebne strategije. Uvek mi se čini da može jednostavnije.


Prija li vam popularnost?
Irena: Sve što je sa merom godi. Kada stvari počnu da se otimaju kontroli, često bez ičije namere, već sticajem okolnosti, zastanem i u porodici potražim odgovore na pitanja ko je kome nedostajao, ko je ručao sam i da li je neko zaspao bez poljupca, jer znam šta je nedopustivo. Popularnost je ćudljiva, a ozbiljan život zahteva stabilnost.
Jugoslav: Ponekad me zamori kada prolaznici na ulici žele da pričaju sa mnom, ali shvatam da je to sastavni deo posla. Razumem to i kada nisam raspoložen.

Turizmolog ste po struci. Jeste li se ikada time bavili?

Irena: Jesam, dok sam studirala i neposredno posle toga radila sam u nekoliko vrsnih beogradskih agencija na pripremi turističkih aranžmana i kao turistički vodič. U tom poslu sam uživala, ali u sadašnjem uživam više.
Poznato je da ste veliki filmofil, imate li neispunjene filmske ambicije?
Jugoslav:Imam. Film je moja profesionalna ljubav. Voleo bih mnogo toga, da imam mogućnost da na televiziji na kojoj radim emitujem one filmove koji su zaslužili da se nađu na malom ekranu. Nažalost, to do sada nije bilo u potpunosti moguće. Voleo bih da prestonica dobije filmski festival kakav je nekada bio „Fest“, naravno moderniji od onog u „zlatno vreme“ festivala, sedamdesetih.

Intervju: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti