Pola sata sa... Jugoslav Pantelić

Pola sata sa... Jugoslav Pantelić

Autor: | 05/05/2013

0


Šarmantni voditelj prepoznatljivog glasa Jugoslav Pantelić već tri godine svakog radnog dana na televiziji "Studio B" Beograđanima poželi dobar dan. Uvek raspoložen, prenosi oprimizam kako na goste tako i na gledaoce. Četrdesetdvogodišnji novinar više od dve decenije uspešno se bavi novinarskim, autorskim radom, a ove godine njegova matična kuća proslavlja četrdeset tri godine od osnivanja. Titule najpoželjnijeg neženje i ikone stila često stoje uz njegovo ime, ali on je, uprkos pohvalama, neposredan i skroman. Pored profesionalnog odnosa i posvećenosti poslu veliki je filmofil i poznavalac kinematografije, te rado odlazi u bioskop. Gradska dešavanja nisu van njegovih interesovanja, a kvalitetna muzika zauzima značajan deo njegovog života, pa ne čudi što je baš Jugoslav novi voditelj i domaćin muzičke emisije "Jelen top 10'', koja će se emitovati na „Radio-televiziji Srbije“, kao i na "Studiju B".

Pored emisije "Beograde, dobar dan" odnedavno ste voditelj rok muzičkog programa ,,Jelen top 10”, kako vam se dopada taj angažman?
- Moj angažman u emisiji ,,Jelen top 10" traje od njenog osnivanja, a sada sam ulogu iza kamere zamenio onom ispred nje. Forma top-liste sa aktuelnim gostima i nastupima sjajnih muzičara uživo izuzetno mi prija. Predstavnici domaće muzičke scene iz čitavog regiona su moji rado viđeni gosti i u emisiji ,,Beograde, dobar dan", tako da ni iz tog ugla posmatrano ne ulazim u nešto što mi nije i lično i profesionalno blisko.

Vaša televizijska kuća "Studio B" slavi četrdeset tri godine postojanja, ša biste joj poželeli za rođendan?

- Već četrdeset tri godine "Studio B" je najbolji komšija sugrađanima, a ja sam rastao uz ovu radio-stanicu i imao sreću da kao dečak nastavim našu prvo prijateljsku, a onda i profesionalnu vezu. U aktuelnom Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima susrećemo se sa neizvesnom budućnošću ove radio-televizijske stanice kakvu poznaju i vole njeni slušaoci i gledaoci. Nadam se da će razum i potreba višemilionskog grada za ovom stanicom prevladati ovo drugo.

Kako izgleda vaš "Dobar dan” kada nemate poslovne obaveze?
- Trudim se da svaki slobodan dan provedem u krugu bliskih prijatelja bez gledanja na sat. Uz dobru organizaciju uspevam da ugrabim pokoji sat i posvetim se sebi, a ukoliko je to nemoguće, nešto manje spavam, i opet je sve u redu, i postignem sve što želim. Obožavam da gledam filmove, mnogo čitam, a na moje veliko zadovoljstvo Beograd je koncertno izuzetno živ grad pa uživam u sjajnoj muzici kad god mogu. Često žalim što dan nije duži.

Kao pasionirani ljubitelj i ozbiljan poznavalac kinematografije, sa kim najradije idete u bioskop i koliko često?
- Odlazim na mnoge filmske festivale, kako u regiji tako i širom Evrope. Kao član Evropske filmske akademije s pravom glasa pri izboru najboljih filmskih dostignuća u godini imam privilegiju da mi Akademija omogućava da krajem godine pogledam sve ono što sam propustio. U bioskope odlazim često kako sa prijateljima tako i sam. Nedostaju mi bioskopi u kojima su odrasle mnoge generacije, često prolazim pored njih i uvek sam tužan što više ne rade. Pripadam onim ljudima koji nikada neće staviti znak jednakosti između kućnog i pravog bioskopa.

Postoji li poslovni izazov kome težite?

- Izazovi uvek postoje, i posle više od dvadeset godina, koliko sam u medijima, i dalje učim. U poslu kakav je naš bitno je da se ne oslanjate na improvizaciju, a da improvizujete kad god je to moguće. Uvek priželjkujem sagovornike čiji odgovori ne zahtevaju moje konstatacije i upadice, ali takvi nema mnogo. Zbog tempa emisije često prekidam gosta i usmeravam ga ka onome što bi bilo interesantnije da se čuje. Voleo bih da se u budućnosti posvetim realizaciji dokumentaraca o važnim i velikim ljudima našeg vremena ili iz naše prošlosti čiji je doprinos značajan, a prisustvo u medijima zanemarljivo. To bi mogao biti ozbiljan izazov.

Kada ćete se oprostiti od nezvanične titule najpoželjnijeg neženje koju su vam obožavateljke dodelile?
- Teško je oprostiti se od tako laskave titule.

Tekst: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: PR

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još