Ivana Španović: Ljubav i ambicije

Ivana Španović: Ljubav i ambicije

Autor: | 31/12/2011

0

Atletičarka Ivana Španović od početka karijere ostvarivala je velike rezultate, pa je tako postala prva juniorka koja je za našu zemlju osvojila zlatnu medalju na „Evropskom prvenstvu“, a kasnije je zlato osvojila i u seniorskoj kategoriji. Ova uspešna sportistkinja skrenula je pažnju na sebe ne samo odličnim sportskim rezultatima već i atraktivnim izgledom i jedinstvenim modnim stilom, a pre tri godine proglašena je i za najlepšu učesnicu „Olimpijskih igara“ u Pekingu. Zgodna atletičarka već tri godine uživa u skladnoj emotivnoj vezi sa fitnes trenerom Vladimirom sa kojim živi u Novom Sadu i koji joj pored porodice pruža najveću podršku u svemu, a njeni modni eksperimenti mu se uvek dopadnu.

Pratite li modu i koliko vam znači da lepo izgledate?
- Kada imam vremena, volim da se informišem o modnim aktuelnostima. Međutim, to radim samo utoliko da bih imala neke modne smernice i nove ideje, jer nisam „modni zavisnik“. Uglavnom sama stvaram svoj stil i volim da se u onome što nosim osećam prijatno, lepo i privlačno, a nije mi toliko važno da garderoba bude u trendu.
Nosite li češće kežual ili nešto elegantniju garderobu?
- U poslednje vreme sve više volim prilike u kojima mogu da obučem haljine i obujem visoke potpetice, ali najčešće nosim kežual garderobu. Svakodnevno idem na treninge, tako da nemam vremena da se drugačije oblačim.

Dugo ste bili prepoznatljivi po karakterističnoj frizuri kada vam je jedan deo glave bio obrijan, volite li da eksperimentišete i sa stilom?

- Kako sam ostvarivala sve veće rezultate imala sam tu frizuru koja je bila upečatljiva tako da me ljudi po tome pamte. Svi smo tokom odrastanja imali periode kada smo voleli da izgledamo drugačije, pa sam i ja imala svoje modne eksperimente.  Ipak, frizura je bila moj lični pečat, pa se i danas mnogi iznenade kada vide da mi je kosa porasla.
Šta ste najčešće nosili u periodu dok ste ekperimentisali sa garderobom?
- Volela sam da se oblačim slojevito i da stvari koje imam budu u raznim bojama, a kombinovala sam i različite materijale. To mi je u tom trenutku izgledalo veoma lepo i zanimljivo, ali danas više ne.

Trudite li se da lepo izgledate i dok vežbate?
- Neko vreme sam zaštitno lice brenda „najki“ koji je poznat po tome što ima veoma lepu odeću za program trčanja, a ja kao atletičarka mogu te stvari najbolje da iznesem. Najviše vremena provodim u toj garderobi, tako da i na treninzima izgledam lepo i drago mi je zbog toga. 

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još