Ivana Španović: Srebrni sjaj atletičarke

Ivana Španović: Srebrni sjaj atletičarke

Autor: | 19/08/2011

0

Jedna od naših najboljih atletičarki i jedna od najlepših sportistkinja Ivana Španović još jednom u karijeri postigla je odličan rezultat. Skokom udalj na „Prvenstvu Evrope za mlađe seniorke“ u Ostravi i rezultatom od skoro 6,8 metara osvojila je srebrnu medalju, koju je donela u Novi Sad gde živi sa dečkom Vladom Kumrićem. Ivana je istakla da joj ova nagrada naročito znači, a posle „Svetskog prvenstva“ u Daeguu planira da poseti Majami i da sebi priušti jedno lepo krstarenje. Utiske koje je ponela iz Ostrave Ivana je rado podelila sa magazinom “Hello!”.
- Ovu medalju svrstavam među najdraža odličja i najveće uspehe koje sam do sada postigla u karijeri. Drago mi je da sam produžila niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Uspeh još nisam proslavila, čekam kraj sezone, da „skočim“ novi lični i državni rekord pa da objedinim slavlje. Uspela sam da saniram povrede, zdrava i spremna idem dalje - ističe na početku razgovora Ivana Španović i napominje da nije preveliko razočaranje kada za dlaku izmakne trijumf, odnosno zlatna medalja.
- Drago mi je da se uvek takmičim za neko odličje. Svesna sam da ne mogu uvek da budem najbolja. Upravo u toj neizvesnosti je i draž takmičenja. Zadovoljna sam, „skočila“ sam najbolji rezultat u ovoj sezoni i ostvarila normu za odlazak na „Svetsko prvenstvo“ i „Olimpijske igre“ u Londonu - kroz osmeh priča zgodna atletičarka i napominje da tenziju pred samo takmičenje ublažava muzikom, a ako ima vremena, i dobrim šopingom.
- Muzika me uvek opušta. Nervoza, koju ponekad sebi nametnem, stimuliše me da u tom trenutku pružim maksimum. Kada god imam priliku odem na čas joge, jer je to odmor i za dušu i za telo. Kao i svaka devojka obožavam šoping. Nažalost, najčešće mogu da ga priuštim samo ukoliko posle takmičenja imamo slobodno vreme, a takvih situacija je vrlo malo. Uglavnom se sve svodi na relaciju hotel-stadion, ali se trudim da iskoristim svaki slobodan trenutak - kaže Ivana koja je u javnosti osim po sportskim rezultatima postala poznata i po šik frizuri. Naime, u dogovoru sa dečkom, koji je navikao na njena eksperimentisanja, obrijala je jednu stranu glave. I ovog puta Ivana je unela male izmene u svoj imidž.
- Pre evropskog šampionata "ponovila" sam se bojom kose, tako da trenutno uživam kao crvenokosa - kaže naša najpoznatija atletičarka i dodaje da je srećna i da uživa u dugoj i lepoj emotivnoj vezi, jer takav oblik stabilnosti i podrške partnera profesionalnom sportisti veoma znači.
- U teškim trenucima, kada vam ne ide sve kako ste planirali, kada ste povređeni, podrška i uteha najbližih mnogo znače, ali i svaki uspeh je slađi kada imate sa kim da ga proslavite - ističe Ivana, koja zbog sporta kojim se bavi ima izvajano telo.
Napominje da joj znači da izabranik njenog srca vodi računa o sebi i svom izgledu, mada joj fizički izgled nije najvažniji.
Pre izvesnog vremena od partnera je na poklon dobila kućnog ljubimca, leteću vevericu, kojoj su nadenuli ime Verka. Odnedavno svoj mali zoološki vrt Ivana i Vlada obogatili su malim kengurom.
- Veverica Verka je živa i zdrava. Da ne bi bila usamljena dok sam ja odsutna, dobila je društvo, egipatskog kengura koji je, po velikom stopalu, dobio ime Stopi - sa osmehom priča simpatična sportistkinja koja se raduje što će u septembru imati dovoljno slobodnog vremena da sa svojom jačom polovinom poseti Majami i ode na jedno lepo krstarenje
- Nastavljam da treniram kako bih što spremnija dočekala „Svetsko prvenstvo“ u Daeguu, a posle toga u septembru me očekuju poseta Majamiju i krstarenje - završila je razgovor za magazin "Hello!" Ivana Španović.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin