Neviđen skandal: Uhapšen modni milijarder, optužen da je trgovao ženama, čak i maloletnicama

Neviđen skandal: Uhapšen modni milijarder, optužen da je trgovao ženama, čak i maloletnicama

Autor: | 16/12/2020

0

Piter Nigard (79) uhapšen je u utorak, a optužbe su stravične! Kanadski milioner iz modne industrije uhapšen je juče u kanadskom Vinipegu po zahtevu američkog tužilaštva u Njujorku. Optužen je za seks trafiking i silovanje desetine žena i devojčica u svojoj vili na Bahamima. Nigard je optužen i za reketiranje, kao i druge zločine nad desetinama žena među kojima je bilo i maloletnica, saopštili su tužioci, a prenosi "The New York Times".

Pročitajte: Fotografija koju ćete morati da pogledate dva puta - Kendal Džener u farmerkama koje su uzbrukale modni svet (foto)

Photo by Chad Buchanan/Getty Images via Guliver

Kanadski mogul finskog porekla optužen je za "višedecinijsko kriminalno ponašanje" u SAD, na Bahamima i u Kanadi, rekli su savezni tužioci na Menhetnu. Oni su dodali da je Nigard iskoristio uticaj svoje kompanije i zaposlenih kako bi "regrutovao odrasle i maloletne ženske osobe" u periodu od 25 godina, koje je posle iskorišćavao da zadovolji svoje seksualne potrebe, ali i svojih prijatelja i saradnika.

Ovaj milioner je, kako se navodi u optužnici, seksualno zlostavljao neke od svojih navodnih žrtava. Dok su druge zlostavljali i drogirali njegovi saradnici "kako bi bili sigurni da će ispunjavati njihove seksualne prohteve". Nigard, koji je godinama bio na glasu kao veliki zavodnik i koji je jednom prilikom opisao mlade žene kojima se okruživao kao "izvor mladosti", pokrenuo je svoju modnu kompaniju pre više od 50 godina u Vinipegu.

Piter8 Nigard uhapšen je posle najmanje pet meseci istrage, a odmah je dao i ostavku u svojoj kompaniji nakon što su FBI agenti pretresli njegov dom u Los Anđelesu i sedište firme u Njujorku.

Photo by Gustavo Caballero/Getty Images for Churchill Downs via Guliver

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images via Guliver