Vogue šokira i menja pravila: Transrodni model prvi put na naslovnici francuskog izdanja!

Vogue šokira i menja pravila: Transrodni model prvi put na naslovnici francuskog izdanja!

Autor: | 15/02/2017

0
Foto: Instagram

Francusko izdanje čuvenog magazina ulazi u istoriju sa naslovnicom na kojoj se nalazi transrodni model!

Po prvi put u 97 godina dugoj istoriji magazina, Vogue Paris, predstavlja na naslovnoj strani transrodni model iz Brazila - Valentinu Sampaio.

- Ovog meseca ponosno predstavljamo transrodnu lepotu, i modeli poput Valentine Sampaio koja pozira za prvu ovakvu naslovnicu ikad, menjaju lice mode i razbijaju predrasude - piše u Instagram postu.

A post shared by Vogue Paris (@vogueparis) on Feb 13, 2017 at 6:10am PST

Američki Vogue je u martovskom broju takođe slavio različitosti, iako su se našli pod sumnjom da su fotošopirali plus-size model Ešli Grejam.

Izvršna urednica Vogue Paris, Emanuel Alt napisala je na sajtu časopisa da je želela Sampaio samu na naslovnoj stranici jer je "apsolutno jednaka Žizel, Dariji, Edi ili Ani", koje su top zvezde modne industrije.

- U svetu nepodeljenom na polove, sve je više i više dizajnera koji na svoje piste dovode Trans osobe, ultimativne simbole odbacivanja konfomrista, ikone koje Vogue podržava i bira da slavi - dodala je Alt.

Prethodno se Valentina pojavila na naslovnici brazilskog izdanja Elle, 2016. Prošle godine, ona je bila deo reklame L'Oreal povodom Međunarodnog dana žena.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti