Jelena Rozga: Moda je igra i zato se njom i treba igrati!

Jelena Rozga: Moda je igra i zato se njom i treba igrati!

Autor: | 07/03/2017

0

Iza samopouzdanja kojim zrači Jelena Rozga kriju se bistre misli i nežne emocije kojima je njen život u ovom periodu potpuno ispunjen. Skladna veza sa svetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom temelj je emotivne stabilnosti, koja joj je dodatni vetar u leđa u osvajanju novih životnih prostranstava. Dok polako odbrojava dane do zaokruživanja četiri decenije, što je očekuje ovog leta, zanosna plavokosa Splićanka izgleda bolje nego ikada. Pozirajući za magazina "Hello!", sjajno se snašla u ulozi modela. U ambijentu dovoljno svetlom da istakne njenu lepotu i dovoljno mračnom da razotkrije stidljivu koketnost, zanosna Dalmatinka pokazala je kako u isto vreme biti moderna žena, dama i buntovnica. Otkrivajući svoju zavodljivu stranu, koja sve češće dolazi u prvi plan, Jelena otkriva zbog čega je moda izuzetno važna stavka na njenom životnom spisku. Dok sa verenikom uživa u romansi koja odoleva svim izazovima, Jelena ističe da nikada ne bi pristala na vezu bez emocija i otkriva da li bi kao heroina naslovne pesme njenog novog albuma "Moderna žena" bila spremna da oprosti prevaru. Na početku razgovora osvrnula se na sopstvenu modnu hroniku.

- Tokom dve decenije karijere menjala sam se ja, pa se i moj stil menjao i razvijao kroz godine. Moda je igra i zato se njom i treba igrati. Istraživati, a ne robovati. Rekla bih da sam sada u najboljoj modnoj fazi, pronašla sam svoj modni balanas u kome se najbolje osećam. Aktualne trendove od onoga što mi se sviđa ukomponujem u vlastiti stil. Uživam u modi, uživam da se poigravam njom, ne opterećuje me. Danas bi svoj stil opisala kao moderan, oštrih linija, pomalo minimalistički, ali uvek sa naglašenom dozom ženstvenosti.

Koje dizajnere posebno poštujete i ko vas je poslednji put naročito oduševio svojim kreacijama?

- Mnogo je dizajnera čiji rad volim, poštujem i cenim, ali me poslednjih nekoliko godina posebno oduševljava Viktorija Bekam. Oduvek volim ležernost Stele Makartni, za crveni tepih haljine i dalje najbolje radi Modna kuće `Versaće`, ali niz je zaista dug da ih sve nabrojim.

Jeste li hrabriji u modnim eksperimentima danas nego u tinejdžerskim danima?

- Kako da ne. Moda i stil su nešto što se uči i gradi godinama. S vremenom steknete veće samopouzdanje, pa se to odražava i na vaše modne odabire. Kao mlađa suočavala sam se sa dosta nesigurnosti i to je normalno, taj proces se zove odrastanje. Pravo uživanje u sebi i modi dođe kasnije s godinama.

Koji svoj modni incident pamtite kao najneprijatniji?

- Verovatno bi neki rekli da ih je bilo, ali u tom trenutku to se sigurno činilo kao dobar izbor. Danas, kada pogledam neke stare fotografije, slatko se nasmejem. Znate, izbor odeće kao i njena dostupnost nije bila kao danas, snalazili smo se na razne načine, ali sve to spada u modni staž. Čovek uči dok je živ.

Koja je najvažnija lekcija o modi koju ste naučili?

- Manje je više. Uvek.

Jeste li apsolutno poverljivi prema saradnicima ili radije preuzimate inicijativu i sami birate ono što smatrate da vam najbolje pristaje?

- Moj saradnik sa kojim radim uspeo je dovoljno dobro da me upozna i poslednjih nekoliko godina zajedno smo pronašli moj modni identitet. Moram da priznam da sam ranije bila tvrdoglavija, danas prihvatim savet čak i kada nije baš potpuno po mom, ali je zajednički dogovor uvek potreban pre finalizacije.

Koliko posvećeno radite na svom izgledu, vodite li računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti?

- U teretanu ne idem, prava sam lenja Dalmatinka, mada već dugo govorim da ću početi da radim jogu. Možda i hoću, javiću vam. Šalu na stranu, svaki vikend sam na pozornici na kojoj plešem, pa tako održavam kondiciju. Na ishranu preterano ne pazim, ali ja sam iz Splita, mi tamo uživamo u mediteranskoj kuhinji koja je laganija i zdravija, sa puno ribe i povrća.

Uživate li u šopingu ili radije drugima prepuštate da to čine za vas?

- Uživam u kupovini, pa i kada idem da kupujem za nekog drugog, ne samo za sebe. Kada je reč o ovoj drugoj opciji, obično idem sa prijateljem, zajedno biramo, volim ta šoping druženja, prilično su mi inspirativna.

Plava kosa je vaš zaštitni znak. Jeste li ikada poželeli promenu i doživeli svet kroz perspektivu jedne brinete?

- Iskreno, nisam. Mnogo volim svoju plavu kosu, ona je moj zaštitni znak, simbol prepoznatljivosti i ne bih ga menjala.

Slažete li se sa izrekom da se plavuše bolje zabavljaju?

- Ne znam da li je do boje kose, ali meni svakako nije dosadno u životu.

Volite li da provocirate partnera izgledom, umete li vešto da koketirate?

- Mislim da svaka žena zna da zavede voljenu osobu. U određenim momentima žena to čini umiljatošću, nekad seksepilom, ali nekad i razumevanjem. Koketiranje se može izvesti na različite načine i zavođenje nije uvek rezervisano za provokativnu garderobu.

Jeste li jedna od milion žena širom sveta koje je opčinio junak "50 nijansi", gospodin Grej?

- Ne fasciniraju me takvi momenti u stvarnom životu. Film je film, a život je život. Strastvena sam osoba, ali i poklonik zdravog partnerskog odnosa koji je sačinjen od puno stvari.

Kada vam je verenik najzavodljiviji, čemu nikako ne možete da odolite?

- Mi smo ljudi iz muzičkog sveta, muzika nas osvaja, pokreće, kupuje. Momenti kada zajedno sviramo i pevamo za nas su neprocenjivi, a ujedno rekla bih i najzavodljiviji.

Koliko vam je kod vašeg partnera važan fizički izgled i osećaj za modu?

- Ja volim modu, to je moja mala strast. Fizička privlačnost na prvu loptu svakako je bitna kada se dve osobe upoznaju, ali nije presudna. Često nas kod partnera od početka privuče i postaje zavodljivo ono unutar čoveka, ono vrednije što ima da pruži. Ja sam imala sreće da moj izabranik ima, za moj ukus, dobar sluh kako za muziku tako i za modu.

Daje li vam Stjepan modne savete i upućuje li vam ponekad kritike?

- Otvoreni smo jedno prema drugom i iskreni u svemu, kada jedno od drugog zatražimo savet, uvek je od srca i iskren. Nekada pozitivan, nekada negativan, ali to i jeste sastavni deo iskrenog odnosa.

Iako ste oboje javne ličnosti, vešto balansirate u iznošenju detalja iz vašeg privatnog života u javnost. Smatrate li da je to jedini način da sačuvate ono što imate?

- Oboje razumemo da smo javne ličnosti i da privlačimo pažnju kako medija tako i javnosti, ali naš fokus je uvek na muzici. Verujemo da smo za našu publiku tu baš iz tog razloga i to se i trudimo da im pružimo.

Optuživali su vas da je vaš odnos marketinški trik. Kako ste se osećali zbog toga, šta mislite da je javnost podstaklo na takav stav?

- Ne obraćam pažnju na takve medijske naslove. U životu svakog čoveka važna je sopstvena sreća, a ja ne dozvoljavam da takve spekulacije kvare moju sreću.

Kako se Stjepan nosi sa vašim obožavaocima, da li vam je nekada priznao da mu smetaju neke stvari?

- Lakše je kada sa partnerom delite istu profesiju, tada ste upoznati i sa manama i sa prednostima jednog posla. Zato je naš odnos zaista pun razumevanja.

Da li je bavljenje istom profesijom temelj razumevanja među vama ili je karakterna kompatibilnost ipak baza koju nadgrađuje sve ostalo?

- Karakterna kompatibilnost mora da postoji da biste sa nekim trajali, nevezano usko za profesiju, ali kada delite isto polje i na profesionalnom planu, svakako je lakše razumeti mnogo toga.

Imate li ponekad izlive ljubomore? Kako ih obuzdavate i kako Stjepan na njih reaguje?

- Ako nekoga iskreno volite, na prvom mestu će vam biti vaša sreća. Voleti znači dati slobodu nekome i imati poverenja. Nijedno od nas tu sreću ne narušava.

Da li biste mogli da oprostite prevaru, koliko ste u tom smislu moderna žena?

- U tom smislu nisam naročito moderna, moram da priznam, i ne bih oprostila prevaru.

Na koji emotivni kompromis nikada ne biste pristali?

- Kompromisi uvek postoje da bi jedna veza funkcionisala i trajala. Jedini kompromis na koji svakako nikad ne bih pristala je da budem u vezi bez emocija. U ljubavi nikada ne kalkulišem, idem do kraja. Volim da sam zaljubljena, volim da volim i da sam voljena. Ako nema tih emocija, onda je sve uzalud.

Nijedna veza nije idealna. Kako izgleda kada vam se sukobe mišljenja i ukrstite argumente? Ko je temperamentiji u svađi?

- Kao u svakoj drugoj vezi, kada partneri imaju različita mišljenja, neka rasprava zna da bude i dobra u vezi. Oboje smo temperamentni i naše rasprave se završavaju smehom, jer u početku oboje mislimo da smo u pravu, dok razum ne prevlada i smire se strasti. Nama takve male svađe samo još više učvršćuju ljubav.

Znamo da priželjkujete devojčicu. Ko je nestrpljiviji da se ostvari u ulozi roditelja, vi ili vaš verenik?

- Svakako da želim da se ostvarim kao majka, ali nisam opterećena da se određene stvari moraju odvijati po nekom planu ili u trenutku u kom sam zamislila. Zato nekad pustim da život napiše novu stranicu, jer vrlo često tako bude i najlepše, kada sve ide svojim tokom.

Šta je u ovom momentu vaša najveća i najsnažnija želja?

- Moja trenutna želja se upravo ostvaruje, album `Moderna žena` osmu nedelju zaredom je najprodavaniji album, promocije su u toku, reakcije publike fantastične i to me trenutno čini najsrećnijom.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti