Ana Kokić: Ne treba robovati modnim trendovima jer nije sve za svakoga

Ana Kokić: Ne treba robovati modnim trendovima jer nije sve za svakoga

Autor: | 29/03/2017

0

U karijeri koju je pre skoro dve decenije počela u popularnoj dens grupi “Energija” pevačica Ana Kokić eksperimentisala je muzikom, tekstovima, kao i imidžom, koji je danas, izgleda, više nego ikada važna karika stvaranja imena na zvezdanom nebu. Da je spremna na nove izazove potvrđuje saradnja sa poznatim brendom modne obuće "Metro", za koji je kreirala specijalnu liniju sa svojim potpisom. Na visokim potpeticama i u udobnim patikama seksepilna pop zvezda zablistala je u modnom editorijalu za naš magazin, u kojem je još jednom pokazala fantastičnu moć transformacije. Slepom praćenju trendova odlučno kaže "ne", tvrdeći da su harizma i samopouzdanje glavni aduti privlačnosti. U intervjuu za "Hello!" otkriva kako se bori sa nesigurnostima, na koji način je kroz godine gradila svoj stil i šta bi rado promenila da može da vrati vreme.

Nova linija modne obuće "Metro" nosi vaš potpis. Kako ste reagovali kada ste dobili tu ponudu?

- Moram da priznam da sam bila iznenađena, ali i da sam bez razmišljanja prihvatila ponudu. Najviše me je privuklo to što sam dobila priliku da napravimo obuću koja će biti i lepa i udobna. Često mi se dešava da lepa cipela bude neudobna, što mi nikako ne odgovora zbog posla kojim se bavim.

Koliki je izazov bilo latiti se tog posla, jeste li imali pomoć?

- Naravno, imala sam pomoć. Nikada nisam ni razmišljala o tome kako se prave cipele i koliko je to zahtevno, ali sam imala veliku pomoć stručnih saradnika kuće `Metro`. Mislim da smo napravili odličnu kolekciju i modele koje će devojke i žene rado nositi.

Šta vam je poslužilo kao inspiracija?

- Radeći na ovoj kolekciji cipela shvatila sam da obuća ne bi trebalo da bude samo obuća, već ukras koji bi svaka žena poželela. Tako su i nastale cipele i patike za svaki dan, koje možete da nosite uz ležernu garderobu, a da izgledate lepo i atraktivno.

Imate li “Keri Bredšo sindrom” davanja malog bogatstva na obuću?

- Imala sam dok nisam shvatila da skupa obuća ume da bude vrlo neudobna. Satima sam na nogama, često i po ceo dan ili celu noć, i ako mi obuća ne odgovara, to me čini nervoznom, pa ne mogu da obavljam posao kako treba. Problem je što, kada jednom probamo cipele, ne možemo da znamo da li će nam biti udobne. Zato nam je upravo to bio prioritet kada smo smišljali modele za ovu kolekciju.

Koliko vam je moda i praćenje trendova imperativ?

- Nisam osoba koja po svaki cenu prati trendove. Više volim da prilagođavam modu svom ukusu i trenutnom raspoloženju.

Šta, prema vašem mišljenju, karakteriše osobu od stila?

- Upravo to, ne treba robovati modnim trendovima jer nije sve za svakoga. Mislim da to ima više veze sa harizmom i samopouzdanjem.

Kakav stil vi negujete?

- Privatno se oblačim ležerno i biram garderobu koja će mi biti udobna. To često budu obične krpice u kojima se osećam prijatno, kako bih mogla da obavljam sve svoje aktivnosti. Scena je nešto sasvim drugo i ona mi dozvoljava da se igram i eksperimentišem. Dešava se i da pogrešim, ali to je normalno jer mi nekad ponestane inspiracija ili jednostavno nisam baš raspoložena da mnogo pažnje i vremena posvetim oblačenju.

Imate li apsolutno poverenje u saradnike ili vas je iskustvo naučilo da predloge stručnjaka prilagođavate sopstvenom senzibilitetu?

- Više volim da se dogovaram sa saradnicima i da sve držim pod kontrolom. Možda me neko vidi drugačije od onoga što jesam, a tada se ne osećam sigurno, jer ne umem to da iznesem, pa je najbolje kada nađemo zlatnu sredinu.

Fantastično se poigravate seksepilom i zavodljivošću na sceni. Šta je izvor samopouzdanja kojim zračite?

- Nisam od onih koji pucaju od samopouzdanja, već osoba kojoj sve kockice moraju dobro da se poklope da bih se osećala sjajno. Tu se podrazumeva i dobra pesma i fizički izgled, odnosno kilogrami, garderoba, šminka, frizura, scenski nastup. Nesigurnost ume često da optereti, ali s vremenom naučite da odglumite da je sve kako treba iako nešto od toga ne štima.

Jeste li oduvek znali šta želite ili bar šta ne želite?

- Da mogu da vratim vreme, verovatno bih sebi dozvolila da se malo više igram i muzikom i scenom. Uvek sam pažljivo birala i vagala, i na kraju sam shvatila da sam dosta vremena izgubila razmišljajući o tome šta će ko da kaže i kako će to drugi shvatiti. A u stvari samo je trebalo da se prepustim igri i uživam u tome. Ali za igru nikad nije kasno.

Koliko je vaš scenski identitet blizak onome koji privatno negujete?

- Privatno ne volim da izgledam upadljivo, dok na sceni moram da budem drugačija i neobična.

Gde je granica između seksepilnog i vulgarnog, koja je danas postala vrlo tanka?

- Jeste vrlo tanka, ali to nije samo do garderobe. Važnije je kako nosite to što imate na sebi.

Koji modni kiks pamtite kao najstrašniji, šta biste rado izbrisali iz svoje scenske brošure?

- Ima ih nekoliko, ali to pripisujem mladosti i neiskustvu. Scena zahteva da uvek budem drugačije obučena, pa je normalno da mi se dešavaju i kiksevi. Svima se to dešava.

Ovih dana očekuje vas premijera nove pesme "Ne kvari mi neraspoloženje". Kome ste posvetili ovu melodiju?

- Na mojim nastupima u prvim redovima uvek su devojke, pa nekako više volim da pesme posvećujem njima. Ove godine će biti dosta novih pesama u kojima će dame uživati.

U maju ponovo snimate spot u Antaliji i tako uspešno spajate posao i zadovoljstvo.

- Na moje veliko zadovoljstvo, i ove godine nastavljamo saradnju sa Ambasadom Turske i “Kancelarijom za kulturu i turizam”. Prošle godine snimala sam spot u Antaliji i Beleku, a ove se spremamo za snimanje u prelepoj Alanji. Naši saradnici iz Turske su divni domaćini, koji učine sve da se osećamo lepo dok radimo, pa slobodno mogu da kažem da je pravo uživanje raditi sa njima.

Koliko je teško uvek biti novi i drugačiji, koliko vas taj pritisak profesije opterećuje?

- Odavno sam prestala da se opterećujem time da moram nešto novo i drugačije da uradim. Vodim se nekim svojim osećajem i emocijama, a kada nešto radite iskreno i od srca, ljudi to prepoznaju i prihvataju.

Nedavno ste proslavili rođendan. U kakvoj atmosferi ste zaokružili trideset četvrtu godinu?

- Rođendan sam proslavila radno sa svojom publikom. Naravno, moji najmiliji su se potrudili da mi prirede mnoga iznenađenja, što me je posebno dirnulo. Ne pridajem datumima mnogo značaja, ali svi su se potrudili da se tog dana zaista osećam posebno.

Šta ste poželeli da dobijete od vaših najbližih?

- Nisam ništa tražila, jer više volim da ja poklanjam nego da dobijam poklone. Ali sam se baš obradovala što su bili maštoviti i spremili mi neobične poklone.

Budući da mnogo radite, šta je za vas savršen odmor?

- Volim leto i uvek se radujem kada uspem da tokom godine odem sa porodicom na letovanje, ali ne mogu da se žalim i kada puno radim. Srećna sam što se bavim muzikom, jer uživam u svom poslu.

Planirate li uskoro neko porodično putovanje?

- Ove godine odlučila sam da se maksimalno posvetim poslu, tako da za sada ne razmišljam o odmoru. Radim i uživam u tome.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević