Nakon gotovo 30 godina: Grejs Kodington odlazi iz američkog "Vogue"

Nakon gotovo 30 godina: Grejs Kodington odlazi iz američkog "Vogue"

Autor: | 20/01/2016

0

Nakon što je gotovo 30 godina svojim predanim radom ispisivala stranice modne istorije, Grejs Kodington napušta poziciju kreativne direktorke u američkom izdanju magazina Vogue.

Naime, legendarna stilistkinja će i dalje sarađivati s prestižnim modnim magazinom, ali prvi puta nakon gotovo 3 decenije moći će da radi i na projektima koji nisu vezani za Vogue. Trenutno nisu u planu zamene na dosadašnjoj poziciji Grejs Kodington jer je i dalje ugovorom obvezana da radi na najmanje 4 editorijala tokom godine dana, zadržaće svoju dosadašnju kancelariju na Menhetnu kao i asistenta. Ali, sada će konačno, prvi puta nakon 1988. moći da radi i na drugim projektima kao što je parfem za modnu kuću Comme des Garçons.

- Stvarno volim Vogue, otkrili su me s 19 godina kada sam radila kao model - govori 74-godišnja Grejs i dodaje kako "ne odlazi u potpunosti iz Vogue budući da joj je otvorio toliko vrata." Takođe, ona je demantovala i nagađanja da odlazi u penziju.

- Ne idem u penziju. Ne želim samo da sedim - govori genijalna stilistkinja čiji je rad uvelike odredio kako estetiku Vogue, pa tako i kretanja u savremenoj modnoj istoriji.

Grejs Kodington i Ana Vintur

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/gettyimages hellomagazin
Tagovi: moda

Pročitajte još