Da li možete da verujete da je ova reklama nekima rasistička?

Da li možete da verujete da je ova reklama nekima rasistička?

Autor: | 09/04/2016

0

Nedavna reklamna kampanja za kolekciju GapKids nastala je u saradnji s poznatom voditeljkom i komičarkom Elen Dedženeris. Naime na fotografijama za kampanju GapKids x Ellen DeGeneres nalazi se četvoro dece koji pokazuju svoje akrobatske veštine u najnovijim krpicama, ali jedna od tih fotografija izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Reč je o fotografiji na kojoj starija devojčica svetle boje kože stoji oslonjena ga glavu tamnopute devojčice.

Iako je glavna poruka kampanje i kolekcije koju potpisuje Elen Dedženeris osnaživanje mladih devojaka kojima želi da poruči da mogu postići sve što požele, kritičari su zaključili da poruka koju mlade tamnopute devojčice iz ovoga mogu da izvuku je ta da jedino mogu biti naslon za ruke belcima.

Devojčice na spornoj fotografiji koje su se našle u središtu pažnje između ostalog usvojene su sestre, a njihova majka, glumica Bruk Smit iz hit serije "Uvod u anatomiju" pozvala je sve preko svog Tvitera da smire strasti.

- Devojčica na kojoj starija devojčica drži ruku je njena sestra. Nije pričala u videoreklami jer je previše sramežljiva. Vreme je da stišate strasti oko ovoga - napisala je glumica na svom profilu.

Gap je svejedno izdao službeno saopštenje i objavio da planira da zameni spornu fotografiju.

- Ponosni smo kao brend na 46-godišnju istorijuu kojoj slavimo različitosti i inkluzivnost, cenimo polemiku koja je započela i izvinjavamo se svima koji su se našli uvređenima. Kampanja GapKids naglašava priče talentovanih devojčica koji slave svoju kreativnost i dele osnažujuće poruke. Zamenićemo fotografiju nekom drugom iz kampanje koja ohrabruje devojčice i dečake da budu svoji i ponosni na ono što ih čini jedinstvenima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Twitter/GapKids hellomagazin