Večni klasik: Kako je nastao najpoznatiji baloner na svetu?

Večni klasik: Kako je nastao najpoznatiji baloner na svetu?

Autor: | 15/05/2016

0

Još od pedesetih godina 19. veka kada je Thomas Burberry prvi put osmislio sada već bezvremenski Burberry baloner, upravo je taj odevni predmet postao osnovni element svake 'outerwear' kolekcije.

Nomi Vots

Usprkos tome što danas postoje i brojne redizajnirane varijante balonera sa nitnama ili neobičnim detaljima, dizajn Burberry balonera više od sto godina ostaje veran klasičnim krojevima i kvalitetnom materijalu gabardenu u nekoliko osnovnih boja.

Materijal gabarden otporan na vodu i vetar nastao je davne 1879. godine, a nedugo posle toga Burberry je lansirao i prve balonere u klasičnoj bež boji.
Serena Vilijams

Među prvima su ih u rovovima nosili britanski vojnici tokom Prvog svetskog rata, a od engleske reči ‘trench’ (rov) je proizašao i engleski naziv za baloner (‘trench coat’).

Vernost klasici potvrdila je status Burberry balonera kao modne ikone karakterističnog kroja i proslavljene postave tartanskog uzorka.

Suki Voterhaus

Rafinirana jednostavnost i prepoznatljiva elegancija Burberry krojeva privlače poglede i zrače glamurom, a upravo je to baloner s potpisom globalne britanske modne kuće učinilo omiljenim 'outerwear' komadom brojnih slavnih lica.

Tom Hardi

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: moda

Pročitajte još

Najnovije vesti