Koliko zarađuju Kendal, Kara i Điđi po Instagram postu?

Koliko zarađuju Kendal, Kara i Điđi po Instagram postu?

Autor: | 23/05/2016

0

Da su društvene mreže ostavile posledice na modni svet nema sumnje.

Od dizajnera koji se povlače s prestižnih pozicija kreativnih direktora najvećih modnih kuća jer više ne mogu podneti pritisak stvaranja desetak kolekcija godišnje, pa sve do modela koji se biraju na temelju broja pratilaca na društvenim mrežama, promene su tu i ne idu svima na ruku.

Svoje negodovanje protiv globalnog fenomena zvanog društvene mreže iskazali su mnogi dizajneri, često navodeći kako je danas pri biranju modela koji će predstavljati brend najvažniji broj njihovih virtuelnih pratilaca, a ne da li su one zaista prave za taj brend.

Potvrda ovakvog načina funkcionisanja industrije stigla je i Franka Spadafore, bivšeg casting direktora i predsednika uprave D'Marie Archive, aplikacije koja rangira modele prema njihovom uticaju, tj. moći na društvenim mrežama.

Stručnjak za društvene medije je saopštio kako su najmoćnije devojke modnog sveta na društvenim mrežama trenutno Kendal Džener, Kara Delevinj i Điđi Hadid koje po samo jednoj fotografiji objavljenoj na Instagramu zarade između 125 i 300 hiljada američkih dolara.

Ovi iznosi itekako premašuju dnevne honorare navedenih modela, a mnogo su više i od godišnjih plata običnih smrtnika.

Odmah iza Kendal, Kare i Điđi nalaze se Karli Klos, Behati Prinslu i Miranda Ker sa nešto manjim, no i dalje basnoslovnim iznosima po postu na jednoj od društvenih mreža.

Da li razmišljatre da promenite zanimanje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty/Splash, Instagram
Tagovi: moda

Pročitajte još

Najnovije vesti