Zvonko bi Roksandin posao: Voleo bih da oblačim princezu Kejt Midlton

Zvonko bi Roksandin posao: Voleo bih da oblačim princezu Kejt Midlton

Autor: | 15/07/2016

0


Beogradski kreator Zvonko Marković predstavio je u našoj ambasadi u Parizu kolekciju za predstojeću sezonu jesen/zima, u okviru manifestacije “Dan srpske mode”. Revija je inspirisana projektom “Srbija, zemlja jorgovana” i ljubavlju srpske kraljice Jelene Anžujske i kralja Uroša.

Zvonkove modele na značajnom događaju u francuskoj prestonici nosile su mis Srbije Katarina Šulkić i ostale devojke iz kompanije “Mis Ju”.

- Kolekcijom dominiraju boje jorgovana, odnosno simbolika velike ljubavi između kraljice Jelene i kralja Uroša - kaže za “Novosti” Marković.

- Krenuo sam od bajke sa francuskog dvora i nastojao da uklopim modu i priču o Srbiji, zemlji jorgovana. S jedne strane, kolekcija je maštarija, dokaz šta sve tekstilna industrija može da uradi. U dvorištu naše ambasade u Parizu zasadili smo jorgovane s pogledom na Ajfelovu kulu.

Koju biste od svetskih dama obukli?

- Kada sam bio mlađi imao sam mnogo želja, a neke su bile da radim turneju sa Kajli Minog i Madonom. Sada bih se radije odlučio za saradnju sa nekom kraljevskom porodicom, tačnije voleo bih da u svojim kreacijama vidim britansku princezu Kejt Midlton.

Kako treba da bude obučena savremena žena?

- U modi, trenutno, vlada bezvlašće, i to je dobro za ženu, jer može da izgradi individualan stil prema svojim mogućnostima. Nekada je bilo drugačije. Devedesetih, kada sam bio klinac, svi su na ulici nosili ljubičasto. Danas postoje različiti stilovi i individualni pristup modi. Ima mnogo dizajnera različitih linija, svake sezone se osmišljavaju nove i luđe kolekcije. Žena ne treba da prati modu, već da trendove uklopi prema sebi.

Znači, za dobar izgled nije potreban dubok džep?

- To je istina s jedne strane, jer moda dozvoljava da kupite atraktivne stvari za malo novca. Ali baviti se modom na nivou koji zahteva mnogo para i ozbiljne mušterije, u Srbiji je nemoguće. Pametna žena će znati da od svega ponuđenog prihvati ono što joj dobro stoji i što može da joj ulepša i upotpuni stil. S druge strane, onaj ko to ne zna, tražiće da mu u prodavnici skinu sa lutke najskuplju kombinaciju. Svako treba da krene od svoje građe i da pogleda šta mu dobro stoji. Recimo, modne kuće poput “Nine Riči” rade isključivo za žene koje su ekstremno vitke, dok je “Eskada” više okrenuta punijim damama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!
Tagovi: zvonko markovic

Pročitajte još