Slađana Tesla: Pokazali smo da ne zaostajemo za svetskim dizajnerima

Slađana Tesla: Pokazali smo da ne zaostajemo za svetskim dizajnerima

Autor: | 19/07/2016

0

Srpski supermodel Slađana Tesla vratila se pre nekoliko dana iz Pariza, gde je dobila nebrojene komplimente od strane modne elite, ali i brojne ponude za nove poslovne angažmane.

Tesla je u svetskoj prestonici mode radila režiju i koreografiju prestižne manifestacije „Srpski dan mode“, događaj na kome su prikazani modeli domaćih, ali i svetskih dizajnera.

Conférence de presse sur le magazine Fashion Glam Couture Renaissance Paris Arc de Triomphe Hotel ph gabriel otero © Paris 2016

Фотографија корисника Gabriel Otero (@vjmushroom) дана 11. Јул 2016. у 2:01 PDT


- Kao manekenka i koreograf odradila sam i potpisala nebrojeno revija, ali svaki novi zadatak je za mene novi izazov. U ovom slučaju posebno je bilo bitno uskladiti sve segmente događaja – defile, modele, muziku, svetlo i brojne druge detalje sa lokacijom i samim objektom jer je reč o srednjovekovnom dvorcu pod zaštitom Francuske. Svi znamo da je Pariz svetska prestonica mode tako da su revije u ovom gradu zadovoljstvo, ali i velika odgovornost kojoj smo, sudeći po reakcijama, više nego uspešno odgovorili - rekla je Tesla za Alo. 

Serbian Fashion Show Residence of Serbian Amassabor ph gabriel otero © Paris 2016

Фотографија корисника Gabriel Otero (@vjmushroom) дана 15. Јул 2016. у 7:24 PDT

„Srpskom danu mode“ prisustvovalo je dvadeset ambasadora iz prestonice Francuske, predstavnici više od 50 medijskih kuća, vitezovi reda Svetog Lazara, princeza Barbara Karađorđević, a čitav događaj bio je posvećen suosnivaču projekta, nedavno preminulom knezu Aleksandru Pavlovom Karađorđeviću. Domaćin i pokrovitelj događaja bio je ambasador Srbije u Francuskoj, Rajko Ristić. Revije ekskluzivnih haljina i nakita poznatih srpskih, ali i svetskih dizajnera, bile su inspirisane projektom „Srbija, zemlja jorgovana“, koji je pre osam godina pokrenula Vesna de Vinča. Najveće ovacije dobio je Zvonko Marković, koji je ovom prilikom ekskluzivno i premijerno prikazao kolekciju inspirisanu ljubavlju Jelene Anžujske i kralja Uroša Prvog.

Serbian Fashion Show Residence of Serbian Amassabor ph gabriel otero © Paris 2016

Фотографија корисника Gabriel Otero (@vjmushroom) дана 16. Јул 2016. у 3:51 PDT


Manifestacija „Srpski dan mode“ pozdravljena je ovacijama, ali je i izazvala suze kod predstavnika pariske i evropske elite koji su prisustvovali u rezidenciji srpskog ambasadora u Francuskoj, gospodina Rajka Ristića, koji je sa suprugom Majom bio i domaćin večeri, a Slađana kaže da je srpska moda na ovom događaju izvojevala veliki trijumf, piše Alo.

- Pokazali smo da uprkos tome što smo mala i siromašna zemlja ne zaostajemo za svetskim dizajnerima ni po kvalitetu, niti izradi, dizajnu i kreativnosti. Ono što nas izdvaja, a tu bih posebno istakla prikazanu kolekciju Zvonka Markovića, jeste upliv naše bogate tradicije i etno-motiva - ističe Tesla i dodaje da је danas teško govoriti o tome ko diktira trendove jer se oni odavno više ne diktiraju iz jednog centra mode.

Serbian Fashion Show Residence of Serbian Amassabor ph gabriel otero © Paris 2016

Фотографија корисника Gabriel Otero (@vjmushroom) дана 16. Јул 2016. у 7:32 PDT


- Na svetskoj sceni trenutno dominira nekoliko stilova, a svi su retro. Tako da zavisno od toga da li ste pod uticajem Njujorka, Pariza ili Londona, nosićete odeću u stilu šezdesetih, sedamdesetih ili osamdesetih. Ipak, nikada ne treba zaboraviti najvažnije, a to je da ne treba slepo pratiti trendove. Stil je lični pečat koji dajemo garderobi i uvek je mnogo značajnije kako nešto nosite nego šta imate na sebi. Dakle, stil nije pitanje novca, nego ličnog pečata - smatra Slađana koja na zahtev da sa čitaocima podeli modne savete kaže da je to veoma nezahvalno, ali da bi ako bi morala sve da sažme u jednu rečenicu, taj savet glasio - manje je uvek više!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Janko Petković-Hello/instagram/gabriel otero/Facebook
Tagovi:

Pročitajte još