Biljana Tipsarević: Inspiraciju pronalazim u jakim ženskim ličnostima

Biljana Tipsarević: Inspiraciju pronalazim u jakim ženskim ličnostima

Autor: | 19/08/2016

0

Spoj talenta, ambicije i ljubavi Biljanu Tipsarević doveli su na poziciju jedne od najuspešnijih kreatorki na domaćoj dizajnerskoj sceni. Samouverenost kojom zrači u poslu rezultat je odluka koje donosi na privatnom planu, koje su njena osnova za uspešno ispunjavanje mnogobrojnih dnevnih zadataka. Zavodljiva plavokosa Novosađanka nastavlja da pokazuje svoj jedinstveni modni izražaj, koji je nedavno upotpunila devetom kolekcijom pod nazivom "Romantic seduction" sa modelima za proleće/leto 2017. godine.

Zahvaljujući fantastičnim organizacionim sposobnostima, koje je usvojila tokom studija industrijskog menadžmenta, uspešna tridesetdvogodišnjakinja fantastično manevriše između profesionalnih i privatnih obaveza. Iako uživa u komplimentima koje dobija za svoj rad, među kojima je i onaj koji je stigao od urednice italijanskog "Voga", najveći užitak predstavlja joj vreme provedeno sa porodicom. Nestašluci dvogodišnje kćerke Emili rođenu Novosađanku i njenog supruga, tenisera Janka Tipsarevića, jednako zabavljuju, koliko testiraju njihovo strpljenje. Ne kraju dana, optimizam je taj koji iznova pokreće turbine, spremne za osvajanje novih životnih prostranstava.

Od svog imena napravili ste modni brend. Šta je iz vašeg iskustva glavni sastojak uspeha?

- Talenat, ambicija i ljubav prema poslu osnova su i glavni pokretač. Ipak, nema uspeha bez napornog rada.

Modna linija koju ste pokrenuli pre nekoliko godina odiše izrazitom ženstvenošću. Gde pronalazite inspiraciju?

- Pronalazim je u likovnoj umetnosti, prirodi, istoriji i jakim ženskim ličnostima. Dok stvaram modele, oslanjam se na unutrašnji osećaj i emocije. Ne pratim trendove, moje kreacije su vanvremenske, a kvalitet izrade i materijali od presudnog su značaja. Cilj mi je da dama koja danas nosi moju haljinu može da je obuče i za deset godina.

Šta vašem stilu daje lični pečat?

- Elegancija i jednostavnost. Važno mi je da se osećam dobro u onome što nosim, kao i da je to prilagođeno prilici za koju se spremam. Diskretan nakit obavezan je uz svaku modnu kombinaciju.

Ko su vaše ikone stila?

- Mnogo je dama koje su ostavile neizbrisiv trag u modi, od Grejs Keli do Lejdi Dajane, princeze koja je umela da nosi sve što obuče.

A vaše omiljeno ime u dizajnerskom svetu?

- Stefan Rolan mi je omiljeni kreator visoke mode.

Koji odevni komad u vašem garderoberu zauzima posebno mesto?

- Haljina je uvek pravi izbor. Nekada izazovna, od čipke, koja prati liniju tela, ili potpuno pripijen model od najfinije kože. Sve zavisi od prilike.

Šta je najbolja strana vašeg posla?

- To što radim ono što volim. Uživam u stvaranju lepih stvari koje će pripadnice nežnijeg pola učiniti zadovoljnim, srećnim i privlačnim.

Koje osobine biste u poslu rado isključili?

- Trudim se da obuzdam nestrpljenje i brzopletost. Svakodnevno učim i nadam se da će tako biti i narednih sedamdeset godina. Svako iskustvo, pa i loše, odlična je lekcija.

Kako balansirate između privatnih i poslovnih obaveza?

- Najvažnije je postići balans i uspešno `plivati` na svim životnim poljima. Taj balans deo je svakodnevnog života savremene žene. On je istovremeno i izvor sreće, jer su na taj način svi segmenti ispunjeni. Organizovanost mi je jača strana, sve zapisujem, i pred Emili sam bez izuzetka nasmejana.

Dajete li Janku modne savete?

- Janko ima odličan ukus, međutim, kako je često u patikama i u trenerci, bilo mu je potrebno malo podsticaja da odevanju posveti više pažnje. Estetika mu je jača strana, ali mi se ne meša u posao, baš kao što ni ja njemu ne dajem savete o taktici na terenu.

Kako biste ocenili njegov stil odevanja?

- Najčešće visokom ocenom, osim kada mu, kao i svima, naiđu dani kada ga ne interesuje šta ima na sebi, a uglavnom je tako.

I vi i suprug imate uspešne karijere. Koliko profesija kojom se on bavi diktira tempo vašeg privatnog života?

- Veoma. Jankova karijera je na prvom mestu, i potpuno se prilagođavam njemu, jer karijera profesinalnog sportiste ne traje dugo. Ovo je njegovo vreme i maksimalno se trudim da mu budem podrška u svakom trenutku.

Vaša ljubav traje već jednu deceniju. Koliko je za to zaslužno romantično zavođenje?

- Janko čini sve da se osećam voljenom. Za mene je romantika kada se on glupira i čini sve dok ne pustim suzu od smeha. Ili trenutak kada me je na plaži uz zalazak sunca zaprosio na Maldivima. Dok smo šetali bosi po pesku, samo je klekao, izgovorio najlepše reči i stavio mi prsten na ruku. Smejala sam se iz srca. Naši prioriteti veoma su slični, što smo shvatili na samom početku. Na prvom mestu nam je harmonija u domu i vreme koje provodimo zajedno. Imamo naše interne rituale i ljubomorno čuvamo mir koji smo stvorili.

Koliko vas je roditeljstvo promenilo?

- Emili je centar našeg sveta, sve je manje bitno u odnosu na ranije. Smirenija sam i strpljivija.

Koji su vaši roditeljski prioriteti, razmišljate li već o njenom zanimanju u budućnosti?

- Važno mi je da ima dobro obrazovanje, kulturu i da je u zdravom okruženju. Na nama je da je usmerimo na pravi put, da joj pokažemo i pružimo mnogo mogućnosti, a ona neka izabere šta je bude interesovalo i šta joj srce bude reklo.

Uživate li u odabiru odevnih kombinacija za svoju jedinicu?

- Trudim se da joj oblačim samo ono u čemu će se osećati udobno, budući da je izuzetno aktivna i energična devojčica. Ne želim da je bilo šta sputava u tim aktivnostima i malim nestašlucima.

Koliko pažnje i nege ulažete u svoj izgled?

- Kada je reč o mom izgledu, laska mi trač da sam imala korekcije na licu i grudima. Izgleda da sam se prolepšala s godinama. Inače, verujem da je žena, što je zrelija, ispunjenija ljubavlju muškarca, a i ulogom majke sve je lepša. I da, volela bih da rodim još dece.

Čime se obračunavate sa negativnim komentarima i životnim izazovima?

- Optimizmom.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Najnovije vesti