Lena Kovačević: Bog nam je svima dao kreativnost i duh, kao i slobodu da budemo svoji

Lena Kovačević: Bog nam je svima dao kreativnost i duh, kao i slobodu da budemo svoji

Autor: | 05/09/2016

0

Jedinstvenim muzičkim izrazom i osobenom lepotom Lena Kovačević izdvaja se na našoj javnoj sceni. Pevačica, koja se školovala na prestižnom svetskom konzervatorijumu i sarađivala sa eminentnim umetnicima, od početka karijere sledi unutrašnji glas i senzibilitet, ne podležući trendovima i komercijalnom maniru. Kada kroči na scenu, svojom ženstvenošću, gracioznošću i lepotom ostavlja bez daha, a kada "pusti glas", ta vizuelna magija postaje više nego čarobna i osvaja sva čula. Tridesetčetvorogodišnja Beograđanka, majka dvoje mališana, posle jednog romantičnog putovanja u Rim sa suprugom Veljkom Brčinom odlučila je da se upusti i u slatku preduzetničku avanturu, o čemu, između ostalog, govori za "Hello!".

Dok pozira u elegantnim kombinacijama, Lena govori o izazovima života savremene uspešne žene, supruge i majke, predstojećoj premijeri nove pesme, na kojoj je sarađivala sa velikim imenima svetske muzičke industrije. Na početku razgovora otkriva svoje modne favorite za ovo leto.

- Moj modni izbor su haljine. Svakog leta ponovo otkrivam koliko su lepe, ali i praktične. Volim jednostavne, zanimljive krojeve, a ne dopadaju mi se previše floralni dezeni. Bele nijanse su u svakom godišnjem dobu moj izbor.

Jeste li kao većina žena pasionirani zaljubljenik u visoke potpetice?

- Veliki sam ljubitelj visokih potpetica, ali preko dana najviše nosim baletanke. Imam ih u mnogo boja.

Osećate li se bolje u elegantnoj haljini ili ležernoj odevnoj kombinaciji?

- Tačno negde u nekoj srednjoj kombinaciji. Najviše volim garderobu koja je elegantno opuštena, koja lako prelazi iz dnevne u večernju eleganciju. Dobre haljine, blejzeri i kvalitetan džins moji su najdraži komadi.

Postoji li neki modni komad koji može instant da vam podigne samopouzdanje?

- Odličan kaput. Zaljubljena sam u kapute i jakne, mnogo više nego u bilo koji drugi odevni komad ili obuću.

Koliko je na građenje vašeg stila uticao život u inostranstvu?

- Imala sam prilike da posmatram ljude sa različitih strana sveta i svuda mi se dopada ono ’manje je više’. Ipak, Francuskinje su moja najveća inspiracija kada je reč o stilu.

Odlazite li radije u šoping u inostranstvo ili volite da obilazite beogradske butike?

- Volim i jedno i drugo. Ipak, garderoba u autletima u Italiji daleko je povoljnija nego kod nas, kvalitetnija i veći je izbor. Holandija je vodeća kada je reč o dobrim čizmama i jesenjim cipelama.

Modne blogerke uživaju veliku popularnost. Da li su privukle i vašu pažnju?

- U principu, volim kada se spoje ljubav prema modi i putovanjima. Postoje dve dame koje zaista inspirišu svojim blogovima i fotografijama. 

U čiji modni sud imate najviše poverenja?

- Definitivno sam okružena ljudima koji imaju dara za estetiku, volim da čujem njihovo mišljenje, a na kraju je presudno ono u čemu se osećam dobro i slobodno. Volim da vidim čoveka, ne volim da prvo vidim garderobu. Više me zanimaju karakter i duh osobe nego današnja uniformisanost u modi i estetskoj hirurgiji. Nemam ništa protiv estetske hirurgije i razumem čovekovu potrebu za lepim, ali nisam pobornik armije istih lica, istog stila. Mislim da nam je Bog svima dao kreativnost i duh, kao i slobodu da budemo svoji.

Koja vam je omiljena izreka o modi?

- Moda prolazi, stil ostaje.

Koliki izazov vam predstavlja balansiranje između porodičnih i poslovnih obaveza?

- Izazov je u tome da se podelim kako treba. Kada sam sa porodicom, da sam zaista samo sa njima, kada radim, da zadržim koncentraciju koja mi je neophodna. Sve ostalo je stvar dobre organizacije i kliše rečenica koju često slušamo, ali to je zaista tako. Bez velike podrške ljudi koji nas vole ne bih mogla da postignem sve obaveze koje sada mogu.

Odakle crpite snagu i motivaciju za brojne aktivnosti kojima ste posvećeni?

- Iz ljubavi prema svemu. Imam velike snove, verujem u njih, ali i veliki trud i rad. Ostalo je zapisano negde ’tamo gore’.

Mislite li da su savremene žene izložene prevelikim očekivanjima, sopstvenim i onim koje postavlja društvo u kome živimo?

- Definitivno, danas imamo puno zadataka. Neki od njih olakšani su tehnologijom u odnosu na vreme naših baka, prabaka, ali i majki. Ono što nije dobro je ta preopterećenost koja može da uguši ono žensko u nama, našu prirodu. Pretpostavljam da se moraju negde praviti prioriteti kako se u ulogama ne bi izgubili ili ih još gore - šmirali.

Šta vas ovog leta najviše ispunjava?

- Zajedničko slobodno vreme koje ugrabimo, svaki trenutak je dragocen. Putovanja, planovi i nove ideje za sledeću radnu godinu, želim da bude kreativna, inspirativna i zaista ukusna.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti