Brižit Makron otvorila dušu: To što nismo istih godina zaista nije lako, ali Emanuel je moj život!

Brižit Makron otvorila dušu: To što nismo istih godina zaista nije lako, ali Emanuel je moj život!

Autor: | 09/07/2019

0

Brižit Makron je supruga francuskog predsednika, a njihova ljubav i činjenica da je ona od njega starija pune 24 godine, je nešto što je i dalje predmet interesovanja medija širom sveta.

Otkako je pre dve godine postao najmlađi predsednik Francuske još od Napoleona, Emanuel Makron u žiži je interesovanja javnosti, ne toliko zbog svojih političkih odluka, koliko zbog braka s 24 godine starijom Brižit Makron. Njihova veza je od samog je početka izazivala sablažnjavanje javnosti, posebno pošto se saznalo da je sve započelo još u školskim klupama gde je današnja gospođa Makron bila u ulozi učiteljice, a francuski predsednik njen učenik.

Kada je u februaru objavljena biografija 'Madame La Presidente', iz nje se moglo lako zaključiti kako su Makronovi pomoćnici svim silama želeli da zadrže njegovu suprugu u seni, ponajviše jer su bili svesni koliki ona ima utjecaj na njega, a pošto je većina od njih poslednjih meseci napustila svoja radna mesta, čini se da je došlo vreme da i Brižit Makron o svemu progovori.

Tako je pre neke tri nedelje odlučila da olakša svoju dušu i kaže sve što joj je napameti, a čast da nakon poduže medijske tišine dobiju ekskluzivni intervju s prvom damom Francuske, pripala je tamošnjoj radio stanici RTL. Iako se svih ovih godina, šuška se, zbog većine odluka, ali i načina ponašanja prema njemu ponašala kao majka, a ne supruga, te je njegovo ponašanje smatrala razmaženim, ovoga puta stala mu je u odbranu.

- Svi mi pravimo greške. I on je samo čovek - komentarisala je napise da je njen suprug arogantan, posebno nakon sedmomesečnih nemira i 'žutih prsluka' koji su tresli Francusku, ali uprkos svim problemima, bilo privatnim, bilo poslovnim, uz njega čvrsto stoji već punih 12 godina, a zbog njega je svojevremeno ostavila i svog prvog supruga, oca njeno troje dece.

- Duboko mu verujem. Tu smo jedno za drugo 24 sata na dan, izuzetno povezani...između nas ne postoje nikakve prepreke, niti išta može da stane između nas - rekla je u intervjuu Brižit Makron i dodala kako su im dve stvari veoma bitne - zajednički doručak, kada razgovaraju o danu ispred njih, kao i večera oko 11 uveče, kada prepričavaju sve što se toga dana dogodilo.

Upitana da komentariše javnu fascinaciju velikom razlikom u godinama između njih dvoje, prva dama Francuske je, rekavši kako mrzi to što je nazivaju ženom kuguarkom (op.a. starijom ženom koja voli mlađe muškarce) priznala: 'To što nismo istih godina zaista nije lako, a još je više komplikovano kada je, kao u našem slučaju, toliko velika razlika u godinama.'

Ipak, uprkos velikoj ljubavi, posebno u samim počecima veze, Brižit Makron je priznala kako vezu ne bi ostvarila da je u svemu nisu podržala njena deca:

- Trebalo mi je dugo vremena da shvatim šta se točno događa između Emanuela i mene, potom da reskiram sve i postanem mu supruga. U svemu tome nisam želela da uništim živote svoje dece, to jednostavno nije bila opcija. Naravno da sam ih povredila, kao i svako dete čiji se roditelji rastanu, ali, jednostavno, u jednom trenutku sam shvatila da je Emanuel moj život, a to su i oni sami shvatili.

Njihov brak traje 12 godina, ali uprkos tome, gospođa Makron ne smatra da su idealan par, štaviše, i sama priznaje kako je brak svakodnevna borba, a sve se dodatno komplikuje tom velikom razlikom u godinama, koja u njihovom slučaju iznosi pune 24 godine. Kako je i sama još pre rekla, posle nekog vremena jednostavno se navikla, piše tportal.

- S vremenom sam naučila da se nosim s ružnim komentarima, iako mi je bilo teško. Jednostavno sam znala da i to mora da prođe - rekla je i dodala:

- Postoje trenuci u životu kada treba doneti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno - ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila srećna.

hellomagazin.rs Guliver/Getty