Oliver Mlakar: Bolujem od neizlečive bolesti - starosti! (video)

Oliver Mlakar: Bolujem od neizlečive bolesti - starosti! (video)

Autor: | 28/07/2019

0

Legendarni TV voditelj Oliver Mlakar je gotovo 40 godina bio deo naših života. A to uopšte nije planirao. Nakon gimnazije upisao je francuski i italijanski. Živeo je skromno. U studentskom domu,a li onda je sudbina umešala prste...

Na audiciju za Radio Zagreb javio se samo kako bi nešto zaradio. A onda su iz studija u Jurišićevoj počeli da emituju i televizijske emisije.

Odmeren, prijatnog glasa, ozbiljan - postao je brzo prva postava. Za početak - kviz. Prvi je bio s Jasminom Nikić, pa Zlatni pogodak koji se emitovao iz Zagreba i Beograda. Mića Orlović i Oliver Mlakar bili su prave zvezde. Pa, još jedna emisija uz koju su odrastali mnogi - Jadranski susreti. A onda Kviskoteka. 15 godina smo napeto pratili taj tada najpopularniji zabavni program na televiziji.

Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovek. Porodica mu je oduvek bila jako važna. I danas smatra da je porodica najvažnija.

- Porodica je osnovna ćelija jednog društva. Ako funkcioniše porodica, funkcioniše i društvo. Meni je to uvek bilo tako - posao da, ali nakon posla odmah kući - rekao je Oliver gostujući u emisiji Nedeljom u 2 na HRT-u.

Iako je u penziji, posla mu ne nedostaje.

- Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan preliepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sete, pozovu me, a ja se odazovem, prihvatam poneki posao jer želim da mi glava još funkcioniše - ističe.

Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlečive bolesti.

- A ta je starost. To nas sve čeka, tu leka nema, ali ja se odupirem, ne dam se i još uvek funkcionišem - rekao je Oliver dodavši da je njemu starost lepa i da u njoj uživa.

- Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti - optimistično je poručio.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević
Tagovi: oliver mlakar