Nije voleo svoj rođendan: Kako su tri velike smrti zauvek promenile Dragana Nikolića

Nije voleo svoj rođendan: Kako su tri velike smrti zauvek promenile Dragana Nikolića

Autor: | 20/08/2019

0

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program "Obraz uz obraz" i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju.

- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao - izjavila je jednom Milena Dravić za medije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milica Kandić (@_milicaovde_) дана 12. Авг 2019. у 8:41 PDT

Gaga, koji je bio veliki šmeker i veliki čovek, promenio se posle tri smrti koje je doživeo. Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio je i na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu.

Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Irena ?? (@irenaikas) дана 8. Авг 2019. у 12:46 PDT

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom. Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića s kojim je četiri decenije bio nerazdvojan.

- To više nije isti čovek - govorili su Draganovi prijatelji, prenosi Kurir.

Podsećamo, Dragan je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prvi Srpski Klub Dzentlmena (@gentlemens.club.serbia) дана 12. Авг 2019. у 11:18 PDT

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram

Najnovije vesti