Kraljica Elizabeta glumici Oliviji Njutn-Džon dala titulu dame

Kraljica Elizabeta glumici Oliviji Njutn-Džon dala titulu dame

Autor: | 28/12/2019

0

Glumica i pevačica Olivija Njutn-Džon dobila je vitešku počast od britanske kraljice Elizabete II za svoje delovanje u borbi protiv raka

Kraljica Elizabeta II odala je 71-godišnjoj glumici Oliviji Njutn-Džon počast i proglasila je damom. Glumica je tu vitešku titulu dobila za svoje delovanje u borbi protiv raka.

- Neverovatno sam uzbuđena, počašćena i neizmerno zahvalna da sam se našla među tako istaknutim ženama koje su već dobile titulu. Vrlo sam ponosna na svoje britansko poreklo i veoma mi je drago da sam dobila ovo priznanje - rekla je Olivija Njutn-Džon.

Olivija Njutn Džon se hrabro po treći put bori za svoj život

Među ostalim slavnim osobama koje će na Novu godinu dobiti titule dame ili sera biće Sem Mendez, Stiv Mekvin, Vendi Krejg, Floela Bendžamin, Rodžer Tejlor i Bili Oušn.

Olivija Njutn-Džon 26. septembra napunila je 70 godina, ali prijatelji slavne glumice i pevačice strahovali su da neće doživeti rođendan. Zvezda “Briljantina” saznala je prošle godine da joj se rak dojke, od kojeg se uspešno i, kako je verovala, trajno izlečila pre 25 godina – vratio.

I ne samo to: zloćudna bolest proširila se na kosti u donjem delu leđa. Bolove koje je osećala pri hodu Olivija je pripisivala išijasu, a kad joj je lekar rekao da se rak vratio i metastazirao, isprva nije htela to da prihvati.

– Ni na pamet mi nije palo da bi posredi mogao da bude rak, jer je za mene to bila završena priča – izjavila je Olivija, kojoj je rak dojke dijagnostikovan još 1992. Tad joj je operativno uklonjen deo dojke i prošla je niz hemoterapija, te iz bitke s bolešću izašla kao pobednica. Sad o prognozi koja nije najblistavija ne želi da razmišlja.

– Neću biti deo statistike. Biću dobro. Čovek može živeti s mnogo toga, pa i s rakom, ako pazi na sebe – hrabro je izjavila, ali je ipak priznala da se katkad boji i suočava s mračnim mislima.

hellomagazin.rs Guliver/Getty