Ceca Badnje veče i Božić proslavlja u krugu porodice: Imam samo jednu želju

Ceca Badnje veče i Božić proslavlja u krugu porodice: Imam samo jednu želju

Autor: | 06/01/2020

0

Ceca Badnje veče i Božić tradicionalno svake godine proslavlja sa svojim najmilijima u porodičnom domu, a ove godine pridružiće im se i trudna snajka Bogdana

Svetlana Ceca Ražnatović veoma se raduje Badnjem danu i Božiću.

Ona je istakla da će njen sin Veljko, kao muška glava, uneti badnjak u kuću, a da će ostali članovi porodice bacati žito i novčiće.

- Moja želja je da za Badnje veče i Božić svi budemo kod kuće zajedno. Veljko i Anastasija to znaju i ne prave pitanje oko toga. Moj sin, kao muška glava porodice, unosi badnjak, a mi ostali bacamo žito i novčiće po kući - ispričala je Ceca u intervjuu za Blic.

Običaj da se novčići i žito bacaju kada ulazi domaćin u kuću sa badnjakom datira iz najdublje prošlosti, a naši preci verovali su da štiti porodicu.

Pevačica je dodala i da će im se ovog Božića u tome pridružiti trudna snajka Bogdana.

Ceca je srećna što je decu načila da cene i vole običaje 

Poznato je da se u kući Svetlane Cece Ražnatović veoma poštuje tradicija. To se najbolje videlo i na Veljkovoj svadbi, gde su ispoštovani svi običaji, pre svega gađanje jabuke i kupovina mlade.

- Srećna sam što sam uspela da naučim svoju decu da cene tradiciju i da usvoje običaje na pravi način, kao što smo sestra Lidija i ja naučene još u detinjstvu. Božićni rituali me raduju, pa tako ni darivanje ne izostane. Radujem se poklonima koje dobijem, ali sam najsrećnija kada vidim koliko su moja deca i sestrići oduševljeni svojim - punog srca kaže Ceca.

foto: Mirko Tabašević

Ona ne krije da je Božić njen omiljeni praznik još od detinjstva, a tu ljubav prenela je i na svoju decu i Lidijinu decu, a sigurno će i na svog unuka.

Za bogatu božićnu trpezu zaslužna je sestra Lidija 

Folk diva objašnjava da nije vešta u kuhinji, tako da će za prazničnu trpezu biti zadužena njena sestra Lidija.

- Mene to ne zanima. Da me zanima, naučila bih do sada. Imam mnogo drugih obaveza, tako da nemam kada da razmišljam o kuvanju. Lidija i njen suprug su odlični kuvari, pa je trpeza uvek lepa, ali i posna. Dok drugi budu krkali prase, mi ćemo brstiti ribu, ali to nam ne smeta - rekla je ona.

Ceca je već do sada pričala da za Božić tradicionalno posti, pa je tako i ove godine.

Podsećamo, prošle godine Ceca se pričestila za najveći hrišćanski praznik na ponoćnoj liturgiji u Hramu Svetog Save.

Ona je u belom došla u crkvu i posle liturgije primila sveto pričešće.

foto: ATA Images

Pevačica je ispoštovala sve običaje za ovaj praznik. Ona je stigla u društvu nekoliko članova porodice, sa njom su bili sestra Lidija, brat Milan, zet i sestrići.

Ceca poklonila blizu pet hiljada evra manastiru Rajinovac

foto: ATA Images

 

hellomagazin.rs Mirko Tabašević. Luka Šarac, ATA images