Dejan Milićević nakon operacije smanjenja želuca: Vraćam se na fabrička podešavanja

Dejan Milićević nakon operacije smanjenja želuca: Vraćam se na fabrička podešavanja

Autor: | 26/01/2020

0

Dejan Milićević podvrgao se pre sedam nedelja hiruškom zahvatu smanjenja želuca, a sada otkriva kako se oseća i koliko je uspeo da smrša

Dejan Milićević (49) pre dve godine suočio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom kada je, kako su mediji prvobitno preneli, zbog moždanog udara završio u bonici.

U razgovoru za “Hello!” Dejan je otkrio tada šta se zaista događalo tih dana i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

– Tačno je da sam ležao na odeljenju za moždane udare, ali ne zato što sam imao šlog. Reč je o nečemu sasvim drugom. Doživeo sam tranzitornu globalnu amneziju, takozvani TGA sindrom, koji predstavlja totalni gubitak pamćenja na određeno vreme. U mom slučaju to je trajalo 12 sati – objašnio je Milićević.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) дана 23. Окт 2018. у 6:00 PDT

– Tog jutra najnormalnije sam ustao iz kreveta, doručkovao sam i počeo sa radnim zadacima. Kada je došlo vreme za ručak, kao obično krenuo sam do majke koja živi u blizini. Na putu do nje odjednom sam zastao i nisam znao gde se nalazim. Uzeo sam telefon i pozvao mog montažera, rekao sam mu da ne znam gde sam krenuo. Bilo mu je jasno da nešto nije u redu, ali mi je objasnio gde da odem, što sam i učinio - rekao je Dejan za "Hello!" i nastavio:

- Svesno sam došao do maminog stana, pozvonio, ušao, seo na sofu i rekao joj: “Pomozi mi, ja se ničega ne sećam”. Tek u ranim jutarnjim časovima narednog dana u bolnici sam polako počeo da dolazim sebi. Postao sam svestan gde se nalazim. Tek tada je počela agonija, jer sam očajnički pokušavao da se setim tih 12 sati. Ali su mi lekari rekli da se ne trudim jer se neću setiti. Objasnili su mi da se TGA sindrom dešava iznenada i da je uzrok stres i prevelika opterećenost poslom. Jednostavno, došlo je do preopterećenja sistema. 

Dejan Milićević - Tri decenije muku mučim sa viškom kilograma

Dejan Milićević dugih 30 godina pokušava da smrša i reši se viška kilograma koji mu otežavaju kretanje i narušavaju zdravlje.

- Već 30 godina muku mučim sa viškom kilograma, odmalena sam bucmast. Bio sam na pragu da zbog debljine dobijem dijabetes tipa dva. Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me bolela kolena i teško sam ustajao.

Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam video njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak - otkriva Dejan u intervjuu za "Informer".

Dejan Milićević o uvredljivim komentarima: Strašno je što postoje ljudi koji se hrane mržnjom

Dejan Milićević na promociji novog albuma Ekstra Nene

Operacija smanjenja želuca kao rešenje 

Slavni fotograf navodi da je intervenciju uradio u Sremskoj Kamenici pre tačno sedam nedelja, a da je do danas smršao sjajnih 20 kilograma.

- Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Ceo zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vreme vodilo brigu o meni. Nakon operacije sam nedelju dana jeo samo supice, pio vodu i čajeve. Zatim sam prešao na pasiranu hranu, a sada sam već počeo normalno da se hranim - iskren je Milićević.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) дана 23. Јан 2020. у 7:09 PST

Dejan je objasnio i da nakon ove operacije više ne mora da drži dijetu.

- Vraćam se na fabrička podešavanja, što bi se reklo. Idealna kilaža za moju visinu je oko 85 kilograma, tako da želim da izgubim još dosta na masi. Moj savet svim gojaznim ljudima koji žele da se odluče na operaciju smanjenja želuca jeste da to urade do svoje 40. godine, jer se onda telo najbrže oporavlja - zaključio je fotograf.

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram