Olivera Balašević prkosi vremenu: Fotografija od koje nećete odvajati pogled

Olivera Balašević prkosi vremenu: Fotografija od koje nećete odvajati pogled

Autor: | 20/05/2020

0

- Najlepše je uopšte ne stariti, već ostati mlad u srcu, ne predavati se. Na tome predano radim, mada protiv vremena i nemamo nekih šansi. Davno smo se složili da smo mi ti koji prolaze. Kad je već tako, hajde da kroz takozvane zrele godine ne propuzimo pognute glave, već da proskakućemo samouvereno i drsko - izjavila je svojevremeno za “Hello!” Olivera Balašević, supruga novosadskog kantautora Đorđa Balaševića.

To dokazuje i na svom primeru. Iako je napunila 61. godinu, ova dama sofisticiranog stila svakodnevno dobija komplimente za bespekoran izgled. Otkako je rešila da otvori vrata digitalnog sveta i pridruži se „Instagramu“, sa brojnim pratiocima deli dogodovštine iz svog života.

Olivera Balašević prkosi vremenu i promenama koje one nose

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic) on May 19, 2020 at 1:53am PDT

Pročitajte: Olivera Balašević - Dnevnik panonske princeze

Sada je objavila fotografiju na kojoj je na merdevinama u lepršavoj cvetnoj suknji slikala na zidu.

- Skakala sam čak i sa merdevina… s druge, treće prečage… glupača, čula sam da žene to rade. Ali nije se dala! Ma, kakvi... Onda sam našla jedan veliki kamen… pljosnati, onako, da li od tocila ili je služio za kupus, đavo će ga znati?.. pa sam tako spavala, sa tim kamenom na stomaku… možeš misliti kakav je to san bio!? Nedelju dana, možda. Možda i duže... A sad se čudim što skače s mosta. I ume da uprti onoliki teret - pa sve je to ona učila još sa anđelima, moja Anuška. Tetka Anča je slušala netremice i skrušeno držeći varjaču u ruci kao da je nikada više neće odložiti. Ona je mnogo bolje od mene znala kako je mladoj neudatoj ženi tad moglo biti i samo je u jednom trenutku smireno smakla zahuktalu šerpu sa plotne odredivši da ništa u ovom trenutku nije važnije od vremena o kome mama priča - napisala je Olivera.

Olivera Balašević prkosi vremenu i  jedna je od retkih žena koja je u eri ekspanzije estetske hirurgije uspela da očuva mladalački izgled na prirodan način. Svojevremeno je u intervjuu za magazin „Hello!“ otkrila u čemu je njena tajna.

Pročitajte: Olivera Balašević ruši Instagram - Sedma decenija joj ne može ništa, još uvek je devojčica!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic) on Apr 23, 2020 at 11:27pm PDT


- Izgled smatram prvenstveno ličnim identitetom, antropološkim karakterom koji nas predstavlja kako generacijski, tako i u sveukupnoj populaciji. Složićete se da estetska hirurgija sve više naglašava stereotip „mladalačkog“ izgleda, a da pri tom ukalupljuje u pretpostavljeni obrazac lepote i svu onu karakternu raskoš osobe koja se podvrgne intervenciji ulepšavanja. Nasuprot takvom trendu, ja volim svoje godine, kao i promene koje one donose u domenu zdravlja, pokretljivosti i duhovne radosti - rekla je.

Govorila je i na koji način se bavi svojim izgledom

- Pored sportskih rezultata, bavljenjem vrhunskim sportom - sportskom gimnastikom, od svoje sedme godine do dvadesete, ostvarila sam ogromnu hipoteku psihofizičke spremnosti, kao i navike svakodnevnog razgibavanja i vežbe snage.

Uvek bira modnu kombinaciju koja je omaž njenoj majci

Osim što izgledate veoma lepo i negovano, evidentan je i vaš prepoznatljivi modni izraz. Uživate li u osmišljavanju odevnih kombinacija ili to radite stihijski i bez mnogo promišljanja?

Pročitajte: Olivera Balašević- Uspela sam da porodica bude skladna zbog mene i da ja ostanem lepa zbog nje

- Još tokom odrastanja inspiracija mi je bila moja mama, njena visoka i vitka figura koja bi se tako kreativno nosila sa oskudicom kojoj smo bili izloženi, ali ne i podređeni. U paketima „Crvenog krsta“ koje smo dobijali nalazili su se dezeni i materijali garderobe koji nisu toliko bili viđeni u našoj uluci u Zrenjaninu, i moja mama bi u haljinama od krep materijala sa naglašenim strukom i girtnom od istog materijala bila pojava za kojom su se okretali i najstidljiviji. Toliko mi je to značilo, da i danas, kad god priđem garderoberu sa namerom da se obučem, biram kombinaciju koja je zapravo omaž mojoj mami.

Kada bi vaš stil trebalo da govori umesto vas, koja bi to bila poruka koju biste svojim odevnim kombinacijama voleli da prenesete ljudima?

- Možda je odgovor već u prethodnom pitanju. Novac ne diktira stil, niti je stil puka pojava bez namere neverbalne komunikacije u društvu. Kako mi je pripala i uloga bake, najviše me raduje kada me unuka Simona dobro odmeri i kaže svojoj mami: „Hoću kapu kao Oljinu.“ I moja modna misija je tada ostvarena.

Imate li običaj da čuvate vaše stare odevne komade, pa da im se posle nekog vremena vratite i ponesete ih kao da su potpuno novi?

- Najviše me raduju retro trendovi zbog kojih mogu ponovo da obučem zvonarice koje su u eri sedamdesetih bile simbol bunta, a njih još imam u plakaru.

Pročitajte: Olivera Balašević - Bore ne brojim, jer su one nastale zbog večitog smeha u našoj kući

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic) on May 14, 2020 at 3:28am PDT

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Luka Šarac/Mirko Tabasevic/Instagram

Najnovije vesti