Video sam snimak i zaplakao nekontrolisano: Prva ispovest Gudelja zbog koje nećete biti ravnodušni

Video sam snimak i zaplakao nekontrolisano: Prva ispovest Gudelja zbog koje nećete biti ravnodušni

Autor: | 13/06/2024

0

Ispovest Dragiše Gudelja nateraće vas da dobro razmislite

Teška godina je iza Dragiše Gudelja.

Fudbaler je doživeo kliničku smrt kada se srušio prilikom jedne utakmice i hitno je bio operisan, a potom se nekoliko meseci nakon intervencije ponovo srušio na terenu.

Kada mu je ugrađen implatabilni kardioverter defibrilator, svi su se nadali najboljem, ali dva srčana zastoja u razmaku od samo nekoliko meseci sigurno nisu dobre vesti.

Kako su tada mediji pisali, fudbaler je bukvalno umro na terenu. Cela priča je gotovo neverovatna jer je srpski fudbaler bio bez pulsa gotovo 300 sekundi. To je izuzetno opasno jer može da ostavi oštećenja na mozgu.

Instagram/nemanjagudelj

 

Ipak, čini se da je on imao mnogo sreće, jer se od ovoga potpuno oporavio. Kako se ovo dogodilo dva puta, lekari su bili saglasni u stavu da Gudelj više ne bi smeo da se profesionalno bavi fudbalom.

Iako mu je ugrađen ICD (implantabilni kardioverter defibrilator), Dragi je odlučio da stavi tačku na svoju fudbalsku karijeru. 

Pročitajte: Brat Nemanje Gudelja se pomirio sa sudbinom - Bog ne traži od tebe da razumeš...

- Kada sam saznao da smem da nastavim sa karijerom, razmišljao sam samo da ću morati da budem jači nego ikad.

Zbog toga sam želeo da dam sve od sebe odmah na povratku. Zahvalan sam bogu što sam se vratio na teren i što sam u mogućnosti da se borim za ono što sam se borio ceo život. 

Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma jako.

Srećan sam što mogu da razmišljam samo o onome što je ispred mene - rekao je svojevremeno Gudelj za španski magazin „Marca”.

Setio se srpski fudbaler i trenutka kada se probudio, u trenutku kada su ga lekari ubacivali u kola hitne pomoći.

- Sećam se skoro svega, osim tih sedam do 10 minuta. Kada sam se probudio na nosilima nakon što sam pao na zemlju, sećam se svake sekunde.

Video sam ljude oko mene kako me stavljaju u kola hitne pomoći i pitao sam: ‘Šta se desilo?’

Rekao sam treneru da želim da nastavim utakmicu, nisam shvatio šta se dogodilo, mislio sam da sam dobio udarac - priseća se Gudelj i nastavlja:

Instagram

 

- Čudno je jer sam se osećao dobro, doduše sa dosta adrenalina, naravno. Tada sam video oca. Rekao mi je: ‘Dragi, smiri se, smiri se sada’.

Po njegovom izrazu lica video sam da se nešto ozbiljno desilo. U kolima hitne pomoći doktor mi je objasnio. A kada ti kažu da ti je srce stalo na tri i po minuta, svet ti stane na nekoliko sekundi. Ne mogu da objasnim osećanje kada su mi objasnili.

Ispovest Dragiše Gudelja nateraće vas da dobro razmislite

Uprkos savetima, odgledao je snimak trenutka kada se srušio, zbog čega se pokajao.

- Samo jednom sam odgledao ceo snimak da bih video šta se desilo. Otac i brat su mi rekli da ne gledam ništa, ali kada se tako nešto desi, osećanja su prejaka. 

Video sam scene i zaplakao sam nekontrolisano. Videti sebe kako padaš na zemlju, ne pomeraš se i znaš da ti je srce stalo...

Onda vidiš oca i njegovu reakciju, reakciju saigrača. To je video koji boli. Isključio sam ga i poželeo da zaboravim - rekao je Dragiša Gudelj.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović

Najnovije vesti