Naše dete ako bude muško... Evo zašto sin Ivane Žigon nosi majčino prezime

Naše dete ako bude muško... Evo zašto sin Ivane Žigon nosi majčino prezime

Autor: | 11/06/2024

0

Sin Ivane Žigon nosi majčino prezime

Da jabuka ne pada daleko od stabla, dokazala je i Ivana Žigon, čiji su roditelji legende našeg glumišta, Stevo i Jelena Žigon.

Ugledna glumica se na Vidovdan 2006. udala za 11 godina mlađeg Grigorija Brkovića, koji je zbog nje napustio monaški život.

Miroslav Milić/ATA Images

 

Brak nije potrajao, ali tu je kruna velike ljubavi, njihov sin Stefan Stevo, koji nosi majčino prezime. Ivana je svojevremeno objasnila i zbog čega su tako odlučili.

Pročitajte: I Nikola je istaknuti umetnik - Ivanu svi odlično znate, a ovo je tajanstveni sin Jelene i Steve Žigona

- Prezime je dobio po želji njegovog oca (Grigorija), koji je imao dovoljno širine da kaže: ‘Pošto veliki glumac Stevo Žigon nije imao muških unuka, da se to prezime ne bi zaustavilo, naše dete, ako bude muško, neka se preziva Žigon’.

Slavni umetnik preminuo je 2005. godine i nije imao prilike da upozna unuka. A sin Ivane Žigon sad je već na korak do punoletstva.

Promo

 

Pre tri godine, u intervjuu za magazin Gloria, između ostalog je otkrila i kakav odnos ima sa sinom.

- Bilo mi je mnogo lakše dok sam mu pevala uspavanke, slušao ih je bez pogovora. Sad o tome mogu samo da sanjam. Stefan Stevo je neverovatno duhovit i nesnosno tvrdoglav, ali mu sve oprostim kad ga vidim da čita. Napunio je 14 godina i voli da mi odgovori poslovicom, jer zna da će me to razoružati i da ću ga posle takve oštroumnosti pustiti da sa društvom igra igrice i do tri ujutru, što mi naravno ne služi na čast.

Instagram

 

- Ponekad mi se zavrti u glavi kad me okrene oko svog malog prsta, ali se malo utešim kad se setim svog detinjstva. Recimo, kad sam direktorku škole koju sam pohađala ubedila da uruči pehar timu koji je izgubio, jer sam bila zaljubljena u njihovog kapitena... Sad se zatvorio krug i sad ja moram na svojoj koži da istrpim taj žigonovski jak personaliti – ispričala je glumica.

Sa bivšim suprugom ostala je u bliskim odnosima. Razveli su se 2011, ali je čak tri godine od javnosti uspevala da sakrije taj podatak.

Privatna arhiva

 

- Iako smo se Grigorije i ja rastali pre nekoliko godina, mi smo, zahvaljujući sinu, i dalje porodica. Griša je sve bolji otac. Sada ima svoj teniski klub u Vinči, i Stevo tamo uživa sa puno omladine.

Pročitajte: Poster predsednika i spomen soba pokojne majke - Zavirite u neobičnu kuću Ivane Žigon

- U svemu čemu ga je otac naučio, od fudbala do šaha, Stevo je perfektan. Polako se navikavam na ulogu majke iz drugog plana, tata je u ovim godinama najvažniji – istakla je Ivana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nebojša Babić

Najnovije vesti