Povreda je ozbiljnija nego što se mislilo: Novak u tajnosti primljen u Urgentni centar

Povreda je ozbiljnija nego što se mislilo: Novak u tajnosti primljen u Urgentni centar

Autor: | 15/05/2024

0

Novak Đoković primljen u Urgentni centar

Novak Đoković ovog puta nije uspeo da osvoji Rim. Posle slučajnog incidenta, kada je jednom navijaču iz ranca ispala aluminijumska flaša i srpskom teniseru pala pravo na glavu dok je potpisivao autograme, nije uspeo da dođe sebi i da ponovo trijumfuje na turniru.

Photo by Matt King/Getty Images

 

Na snimku se jasno videlo kako od težine udarca i bola pada pored tribina. Trenutak kada su se mnogi, s razlogom, setili Monike Seleš i Hamburga 1993. Samo desetak dana ranije obeležena je 31. godišnjica napada na slavnu teniserku.

U prvom trenutku činilo se da stvar nije ozbiljna, čak je Nole sutradan napravio štos i došao na meč sa kacigom. Međutim...

Pročitajte: Pojavio se uznemirujući snimak - Ovako je Đoković pogođen u glavu, od bola pao na kolena

- Pogođen je u kritični deo glave i to bi trebalo da nas zabrine, istakao je doktor Šon Mulen koji je na Tviteru analizirao situaciju u pokušaju da podrobnije objasni kakve bi posledice mogla da ostavi.

 

 

- Koristio sam veštačku inteligenciju da bih izračunao silu boce kada je udarila u Novakovu glavu. Proračuni sugerišu da je u pitanju sila od 79,2 njutna - kao kada bi pas srednje veličine skočio na vas.

Đoković, koji ništa ne prepušta slučaju, odmah je otišao na pregled. Doktor Mulen dalje objašnjava:

- Iz neurofiziološke perspektive, takav uticaj na desnu regiju može biti prilično zabrinjavajući. Ova oblast mozga je kritična za funkcije vezane za koordinaciju pokreta i obradu senzornih informacija.

Mike Hewitt/Getty Images

 

- Početni simptomi mogu se kretati od glavobolje i vrtoglavice do suptilnijih kognitivnih poremećaja kao što su poteškoće u koncentraciji ili pamćenju. Za sportistu kao što je Đoković, čiji se stil igre u velikoj meri oslanja na preciznost, izdržljivost i strateško razmišljanje, čak i mala oštećenja mogu uticati na učinak.

Pošto se od mastersa oprostio ranije nego što je iko mogao da pomisli, jedan od najboljih tenisera svih vremena vratio se u Beograd.

Kako saznaje „Informer”, u sredu u jutarnjim časovima Novak Đoković primljen je u Urgentni centar gde je obavio preglede i snimio glavu.

Photo by Dean Mouhtaropoulos Getty Images

 

Sve je proteklo u strogoj tajnosti. Bio je dobro raspoložen, čak se i slikao sa osobljem, ali se, navode bliski izvori, požalio na bol u glavi.

Pročitajte: Tačka je stavljena - Istina o odnosu Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića predočena

Nadamo se da je sve u redu i želimo Novaku da se što pre potpuno oporavi i pripremi za Rolan Garos, koji je na programu već od 26. maja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs AELTC/Joe Toth/Getty Images