Ovo niste znali o braći Nikole Jokića: Jednog skandal obeležio za ceo život

Ovo niste znali o braći Nikole Jokića: Jednog skandal obeležio za ceo život

Autor: | 09/05/2024

0

Braća Nikole Jokića problematični momci velikog srca

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Nikola Jokić po treći put u poslednje četiri godine osvojio je titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA lige, a sudeći po statistici, barem trenutno, nema mu ravnog. 

Naime, pored osvojenog priznanja, Nikola je postavio još jedan rekord koji niko i nikada nije uspeo da dostigne.

Do treće titule MVP-ja Jokić je stigao pre svoje tridesete godine, i to uz statistiku od 15.000 poena, više od 8.000 skokova, 5.000 asistencija, ali i osvojenom titulom MVP-ja plej-of serije.

Uz sebe ima predivnu suprugu Nataliju i ćerkicu Ognjenu, a neretko ističe da su mu upravo njih dve, uz roditelje i braću, najveća podrška i nepresušan izvor snage za nove pobede.

Matthew Stockman/Getty Images

 

I dok su Nikolina i Branislav, roditelji košarkaša, mirni, vredni i skromni ljudi koji žive daleko od očiju javnosti, Nikolina braća Strahinja i Nemanja intrigiraju javnost kad god se pojave na tribinama.

Naime, jedan je imao problema čak i sa zakonom, dok za drugog kažu da je neodoljiv frajer.

Nije im bilo strano ni da pokušaju da upadnu na teren kako bi zaštitili brata, ali ni da odbruse navijačima. Žustro navijaju, a onda s velikom žarom slave svaki uspeh Nikole Jokića.

Pročitajte: Ovo je kuća Nikole Jokića u koju je uložio mnogo - Komšije u Somboru otkrile ISTINU o njegovoj porodici, niko nije znao

Strahinja, najstariji naslednik Jokića, rođen je 1982. Takođe je voleo da igra košarku, a bratu je bio najveća potpora kada je pred njim bila velika odluka u tinejdžerskim godinama.

Braća Nikole Jokića najveća podrška na tribinama

Njegovu profesionalnu karijeru prekinuli su problemi sa povredom leđa, zbog čega je u Srbiji igrao niže lige.

- Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci.

Matthew Stockman/Getty Images

 

Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zaintresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide - rekao je Nikolin agent Miško Ražnatović, i dodao:

- Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu.

U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da postane to što jeste, a bilo je veoma teško - istakao je Miško.

I Nikola je imao zanimljivu opasku jednom prilikom.

- Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gubi - rekao je Jokić u jednom intervjuu o starijem bratu, koji posećuje gotovo sve njegove mečeve.

Imao je 2019. godine i problem sa zakonom, bio je osumnjičen za davljenje i guranje ženske osobe u stanu.

Prema tadašnjim pisanjima medija, ona je dozvala pomoć tako što je preko laptopa poslala poruku osobi koja je kontaktirala nadležne.

Dustin Bradford/Getty Images

 

Strahinja je bio optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke. Dobio je uslovnu kaznu, a rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak protiv njega odbačen.

Nemanja, srednji Nikolin brat, rođen je 1984. godine i bio je na dobrom putu da uspe i u Americi. Igrao je košarku na Univerzitetu Detroit Mersi. Međutim, napravio je veliki zaokret u karijeru i prebacio se na MMA.

- Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet broj jedan. Izlasci, žurke, opijanje, devojke, to su mi bile glavne preokupacije.

Pročitajte: Ni Ceca ni Karleuša - Ovo je omiljena folk zvezda Nikole Jokića, niko ne zna da mu je pevala na svadbi FOTO

Sam sam donosio odluke tipa „neću ili hoću da treniram”. I dalje mi je bila potrebna podrška porodice. To mi je nedostajalo tamo – rekao je Nemanja svojevremno.

Naravno, mnogo više se čulo za njih posle Nikolinog sukoba sa Markifom Morisom iz Majamija, koji ga je grubo i „prljavo” faulirao, a onda je Srbin dotrčao do njega i snažno ga udario sa leđa.

Amerikanac je pao na parket, ostatak ekipe Majamija skočio je na Nikolu, a Jokići su bili toliko zaštitnički nastrojeni da su istog trenutka želeli da se obračunaju sa ekipom Hitsa.

Posle tog sukoba čak su napravili i Tviter profil i javno „prozivali” braću Moris, Markifa i Markusa. Sve se odigralo krajem 2021, posle čega je cela Amerika shvatila da se sa Jokićevom braćom ne treba šaliti.

Profimedia

 

Iako je veoma popularan među lepšim polom, Nemanja je već bio nekoliko godina u braku sa Afroamerikankom Šenon, sa kojom ima i dvoje dece.

Ali, u medijima se pojavila vest da je došlo do kraha ljubavi, mada razlozi nisu poznati. Šuška se da je jabuka razdora bila druga devojka sa kojom je uslikan tokom leta prošle godine.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dustin Bradford/Getty Images

Najnovije vesti