Kalina Kovačević prošla kroz pakao: Posle prvog porođaja doživela kliničku smrt, drugu ćerku rodila pre vremena

Kalina Kovačević prošla kroz pakao: Posle prvog porođaja doživela kliničku smrt, drugu ćerku rodila pre vremena

Autor: | 06/05/2024

0

Kalina Kovačević doživela kliničku smrt posle porođaja

Kalina Kovačević, jedna od najcenjenijih i najlepših glumica mlađe generacije, uspeva da održi savršenu ravnotežu između posla i privatnog života, a najveću radost pričinjavaju joj ćerke Miona i Anika.

Devojčice su joj na prvom mestu i bez sumnje je najsrećnija kada provodi vreme sa njima. No, oba porođaja bila su vrlo teško iskustvo i u više navrata je govorila o agoniji kroz koju je tada prolazila.

Milan Maričić/ATA Images

 

- Nažalost, oba porođaja bila su ekstremno traumatična i teška, ali da me pitate da li bih još rađala, da, rađala bih. Ne dozvoljavam da me te stvari poremete - rekla je Kalina u "Mamazjaniji".

Pročitajte: Mlađa ćerka Kaline Kovačević: Anikin dolazak na svet pratio je niz komplikacija, mali borac danas je velika devojčica

Prvi put je postala majka pre 12 godina. No, nedugo posle porođaja dobila je sepsu i doživela kliničku smrt, piše Blic.

- Tri dana nakon što sam rodila Mionu inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu. Dete nisam mogla da dojim jer sam bila na teškim antibioticima. To mi je bio veoma stresan period u životu - ispričala je svojevremeno u emisiji "Balkanskom ulicom".

Miša Obradović

 

- Kada sam imala kliničku smrt i odreagovala na neki lek, meni je samo u glavi prošao čitav život kroz slike i nisam se plašila. Pomislila sam šta će biti sa mojim detetom, i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost.

Oporavak je bio dug, međutim, Kalina je bila uporna. Želela je da bude zdrava, zbog svog deteta. Druga ćerka na svet je došla 2020. godine, ali – pre vremena. Dva meseca ranije.

- Mnogo žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Posle prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam. 

Jelena Jovanov

 

- Od sedam meseci ležanja stvorila mi se voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem noge i ruke, da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode...

Pročitajte: Kalina Kovačević je njima rodila ćerke, a onda je usledio krah za krahom: Prvog svi znate, drugi je posebna priča

- Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam - zaključila je lepa ćerka legendarne glumice Ljiljane Blagojević i dramskog pisca Siniše Kovačevića.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Milan Maričić/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti