Nada Obrić operisana: Rak je tu po četvrti put

Nada Obrić operisana: Rak je tu po četvrti put

Autor: | 18/06/2020

0

Nada Obrić je rak pobedila tri puta, ali se zloćudna bolest vratila. Pevačica je ovih dana po četvrti put operisana, a uskoro je čeka i hemioterapija. Nada se trenutno nalazi u Beču gde se i podvrgla operaciji. Iako ju je do sada držao vedar duh, ovog puta u njenom glasu oseća se strah.

‒ Nažalost, tačno je. Trenutno sam u Beču. Znam i za bolje dane. Treba da krenem i na hemioterapiju, pa ćemo se čuti kada dođem u Beograd. Hvala vam ‒ rekla je pomalo neraspoloženo pevačica.

Pročitajte: Nada Obrić - Rak sam pobedila triput zahvaljujući intuiciji

Na pitanje da li je ponovo morala na operaciju zbog problema sa karcinomom na bešici Nada Obrić je za „Kurir“ odgovila potvrdno. Ona se nalazi u Austriji kod ćerke Itane, koja ju je odvela kod najboljih lekara na jednu privatnu kliniku.

Nada Obrić rak je pobedila čak tri puta do sada

Pre nepunih godinu dana Nada je operisala karcinom na bešici u KBC "Bežanijska kosa" i bila je srećna da je problem uočila na vreme. Međutim, to nije bio prvi put da se susrela sa tom dijagnozom, ali je bez obzira na to verovala u ozdravljenje.

- Kad saznate da imate maligni rak, prvo zanemite. Onda ne verujete, ne dolazi vam u svest. Potom ste jako ljuti, pa jako tužni, pa se pitate zašto ja, zašto meni… A onda se osvestite i počnete da se borite, žurite da se organizujete i odradite sve što treba kako biste se operisali. Svaki put kod mene je bilo hitno. Misli su uzburkane, pomešane, trudite se da ne opterećujete decu. Svesni da ishod može da bude i ovakav i onakav, a to je valjda rulet u glavi od koga niko ne može da pobegne, imate dve mogućnost: da padnete ili da se podignete i borite, moleći se Bogu da vam pomogne. Ja sam uvek za ovu drugu varijantu - rekla je Nada za magazin "Hello".

Pročitajte: Nada - Moj ludi instinkt mi ko zna koji put spasava glavu!

Najteže je bilo prvi put.

– Posle sam već navikla. (smeh) Prvi put je, zaista, bilo najstrašnije, jer pored mene su 24 sata bila deca. Sin Saša išao je u srednju školu, a ćerka Itana na fakultet. Gledali su me nemoćno, pokušavajući da sakriju strah. Nisu ga pokazivali oni, krila sam ga ja, lagali smo se uzajamno. Molila sam Boga da me ne uzme dok ih ne iškolujem, dok se ne osamostale, a posle kako bude. Ovog puta sve je bilo drugačije.

Nada Obrić rak je predosetila

Kao i 1999. godine, kada je operisala karcinom materice, odnosno 2004. kad joj je dijagnostifikovan maligni tumor mladeža, na preglede je otišla zahvaljujući intuiciji.

– Šesto čulo prati me celog života. Ispričaću vam anegdotu koja to najbolje ilustruje. Kao dete raspravljala sam se nešto sa bratom, a mama nas je slušala. Videvši da nijedno ne popušta, rekla je: “Ćuti, bre, Drago. Ona nije sama, zar nisi naučio da uvek bude kako ona kaže. Zato ubuduće samo klimaj glavom!” Tad sam bila mlada i nisam obraćala pažnju, a kako sam sazrevala, setila sam se tih njenih reči, povezala sam neke stvari i shvatila da nečeg tu ima. Ne znam kako to da nazovem, ali moć da predvidim neke situacije spasla mi je život više puta - iskreno je, nakon treće operacije, ispričala pevačica za nas magazin.

Pročitajte: Nada - Najteže mi je bilo da kažem deci da se bolest ponovo vratila

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac, ATA Images
Tagovi: nada obrić