Najbolja drugarica Gorice Nešović i dalje neutešna: Onda je nenajavljeno naišla Tuga

Najbolja drugarica Gorice Nešović i dalje neutešna: Onda je nenajavljeno naišla Tuga

Autor: | 19/04/2024

0

Knjiga Gorice Nešović

Omiljena radio-voditeljka Gorica Nešović preminula je pre dve godine. Da je surova bolest nije prerano odnela, Gorica bi ovog proleća proslavila jubilarni 60. rođendan.

 

 

Gorica Nešović imala je „armiju fanova” koji nisu propuštali nijednu njenu emisiju, a veći deo karijere provela je u tandemu sa Draganom Ilićem.

Pročitajte: Godinu dana bez Gorice Nešović: Poslednje reči i danas odzvanjaju, napisala ih je i preminula

Gorica je iza sebe ostavila sina Marka, ali i brojne prijatelje, koji se i dalje teško mire sa njenom smrću.

Među njima je i književnica Jelica Greganović koju je sa Goricom vezivalo četiri decenije dugo prijateljstvo. Iz te bliskosti je 2009. godine nastala zajednička knjiga „Priči nikad kraja”, koja je postala bestseler.

- Kada smo objavile knjigu „Priči nikad kraja”, to je bilo više za našu dušu. Kako je Gorica tada rekla: „Da imamo umesto spomenara”. Ispostavilo se da je i drugi koriste za dušu, da se u njoj prepoznaju, da i njima dođe kao spomenar – kaže Jelica Greganović.

 

 

Njena Najbolja Drugarica, kako ju je uvek oslovljavala, još tada je predložila da napišu nastavak kako bi potvrdile da priči stvarno nema kraja.

Pročitajte: Bile su kao jedno - Najbolja prijateljica Gorice Nešović napisala pismo, istina koja para dušu

– Prošle su godine odugovlačenja tipa: sad ćemo, samo još ovo da uradim... Onda je nenajavljeno naišla Tuga, neopisiva, šira od svih mora i od neba beskrajnija. Baš zbog nje, u inat da zna da našoj priči ni ona ne može da stavi tačku, napravljena je knjiga ‘Naše priče’ – poručila je Jelica Greganović u emotivnoj objavi povodom objavljivanja nastavka knjige „Priči nikad kraja”.

Promo Laguna

 

 - Veliki Bulgakov napisao je da rukopisi ne gore. Baš tako ne umiru ni oni koje volimo i volećemo sve dok nas je, i dok je priča u nama – poručila je s mnogo ljubavi najbolja drugarica Gorice Nešović.

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Luka Šarac

Slične Vesti