Bile su kao jedno: Najbolja prijateljica Gorice Nešović napisala pismo, istina koja para dušu

Bile su kao jedno: Najbolja prijateljica Gorice Nešović napisala pismo, istina koja para dušu

Autor: | 16/10/2022

0

Najbolja prijateljica Gorice Nešović je ona

Gorica Nešović, omiljena radio-voditeljka i novinarka, napustila nas je 6. oktobra posle duge borbe sa posledicama dijabetesa. Njen prerani odlazak rastužio je celu naciju, sve koji su godinama počinjali dan uz njen glas i kultne radijske emisije „Dizanje“ i „Buđenje“.

Emotivnom porukom od Gorice se oprostila i njena prijateljica, poznata spisateljica Jelica Greganović: „Moje najbolje prijateljice više nema. Umrla mi je“. Nekoliko reči, punih bola. I zajednička fotografija. Poznavale su se od školskih dana, a bile su i dugogodišnje saradnice, zajedno su napisale knjigu „Priči nikad kraja“.

Pročitajte: Suze su ugušile reči, a onda je krenula muzika - Komemoracija Gorici Nešović neobična i drugačija, Dragan Ilić joj poručio jedno

 

 

Jelica Greganović bavi se novinarstvom od 1984. godine. Jedan je od osnivača Radija B92, a osim te kuće pisala je i izveštavala za Vreme, NIN, Politikin Zabavnik, Studio B, Elle, Bazar i druge medije. Objavila je devet zbirki humorističkih priča, kao i dve knjige za decu.

Pročitajte: Tužan prizor sa Orlovače - Sahranjena Gorica Nešović, neutešni sin ispratio majku na večni počinak

Instagram

 

Najbolja prijateljica Gorice Nešović posvetila joj je kolumnu 

Piše i kolumne, a onom najtužnijom, objavljenom nedavno na portalu “Blic Žena”, slomila nam je srca. Posvećena je njenoj najboljoj prijateljici. Gorica je, otkriva Jelica, volela cveće, tufne, ešarpe, pijacu, sitnice… Prenosimo poslednji deo dirljive priče.

- Ja sam za nju bila i ostala štreber. Sa najvećim zadovoljstvom je mojoj deci postavljala pitanje: “Je l’ vi znate da vam je majka bila štreber?” Jer smo bile u istom razredu, trećem i četvrtom gimnazijskom, Osme beogradske gimnazije koja je sad Treća, jer je pre Osme i bila Treća. Nikada mi nije oprostila višak poena na upisu, koji je mogao da je spusti ispod liste primljenih po Šuvarovom sistemu usmerenom. Ona je bila ostatak hipi pokreta, a ja šminker-štreber. Što nije nimalo smetalo tome da jedna drugoj pričamo sve. Da pričamo sve, do kasno u noć, ali subotom jer je ona radnim danima morala da ustaje pre rudara i ide na radio. Taj petak na subotu i subota na nedelju su bile najlepše večeri i noći, kada smo zamotane u njenu ćebad na cveće, rupe, rese, jelenove i slučajne prolaznike, pričale, pričale i pričale...

Pročitajte: Bolest je Goricu Nešović baš namučila - Sve je bilo u redu dok nisu počele noge da joj otiču, onda je krenuo pakao

 

 

- “Vas dve pričate kao kiša”, rekao nam je jednom moj Žmu. Što jes jes, pričale smo, i bez džingla i bez reklame, mogle smo da pričamo bez kraja i konca i da zaspimo u priči, jer Priči nikad kraja... Ni sada. Nema je. Za sve druge je nema, ali za mene će biti tu dok me ima. I pričaću sa njom bez kraja, makar to drugima izgledalo kao da pričam sama sa sobom. Oni neće znati, ali ja znam – pričam i pričaću sa Najboljom.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Najnovije vesti