Ljiljana Habjanović Đurović ponosna je na svog jedinca: Ispunio joj je sve želje, osim jedne

Ljiljana Habjanović Đurović ponosna je na svog jedinca: Ispunio joj je sve želje, osim jedne

Autor: | 19/04/2024

0

Književnica Ljiljana Habjanović Đurović decenijama je prisutna na javnoj sceni kao jedan od najčitanijih srpskih autora. Poslednjih godina njena dela dobijaju i ekranizaciju. Za to je zaslužan sin Ljiljane Habjanović Đurović, Hadži-Aleksandar Đurović, koji je reditelj.

Nemanja Maraš

 

Aleksandar je rođen pre 36 godina u Beogradu. Već posle treće godine srednje škole upisao je televizijsku režiju na Akademiji umetnosti, gde je diplomirao 2010.

Pročitajte: Mali muzej pravoslavlja - Prelepa kuća Ljiljane Habjanović Đurović odiše uzvišenom harmonijom

Sin Ljiljane Habjanović Đurović do sada je režirao nekoliko međunarodno nagrađivanh igranih i dokumentarnih filmova. Ipak, šira javnost za njega je saznala nakon premijere filma „Sveta Petka – krst u pustinji”, koji je rađen po motivima romana njegove majke.

S obzirom na to da sin Ljiljane Habjanović Đurović retko daje intervjue, o njemu smo najviše saznali kroz reči njegove majke.

- Aleksandar i ja blisko sarđujemo. On je umetnički direktor u našoj izdavačkoj kući, zadužen za sve vizuelno i za marketinšku saradnju. Divno je kada doživiš da možeš da se osloniš na savet i sud svog deteta.

- Ali, kada govorim o Aleksandru, ja sam pre svega ponosna što je on dobar i čestit čovek. A njegovi profesionalni uspesi raduju me kao i sve drugo što njega raduje i ispunjava.

Produkcija Svetlobor

 

Ljiljana Habjanović Đurović i njen supug Milovan Đurović u braku su pola veka. Njihov jedinac još uvek nije stao na “ludi kamen”. Proslavljena književnica ne krije da joj je najveća, još uvek neostvarena želja, da postane baka.

Pročitajte: Ljiljana Habjanović Đurović - Želim unuče, pa da se sa njim slikam za naslovnu stranu Hello!

Autorka hit romana sina opisuje rečima:

- Aleksandar je pobožan, spreman da pomogne, ne puši, ne pije, ne izlazi po splavovima, ne nosi firmiranu garderobu, a prohtevi su mu ispod naših mogućnosti.

 

 

- Ovo Hadži u mom imenu potiče od toga što sam sa porodicom bio na hodočašću u Jerusalimu. Prvi put 2005. drugi put 2008. i treći put 2013. godine. Nismo išli pešice i na magarcima, kao nekada, već preko agencije „Dobročinstvo”. Sa nama je obično išao neki vladika i neko od našeg sveštenstva i monaštva – jedna je od retkih izjava Hadži-Aleksandra Đurovića, koji je nedavno promovisao film „Nebesko”.

Produkcija Svetlobor

 

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Nemanja Maraš