Novak i Jelena Đoković stigli u Beograd - pravo na testiranje na virus korona!

Novak i Jelena Đoković stigli u Beograd - pravo na testiranje na virus korona!

Autor: | 22/06/2020

0

Novak i Jelena Đoković su se vratili u Beograd, čime je i zvanično prekinut Adrija Tur, nako što je jedan od tenisera pozitivan na virus korona

Novak i Jelena Đoković su sa porodicom doputovali iz Zadra, jer su želeli da test na ovaj virus urade upravo u Beogradu. Dan ranije u Zadru su sprovedena testiranja svih koji su bili u bliskom kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim koji je prvi zaraženi na Adrija Turu.

Pročitajte: Novak i Jelena Đoković: Poljubac pred čitavim svetom

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tennisbreaknews (@tennis.break.news) дана 22. Јун 2020. у 2:35 PDT

"Od 22 osobe koje su se sinoć testirale u Zavodu za javno zdravlje u Zadru, 19 je negativno, a troje pozitivno. Kristijan Groh trener Grigora Dimitrova, kondicioni trener Marko Paniki je pozitivan i Borna Ćorić", saopšteno je iz organizacije "Adria Tour".

Pročitajte: Novak i Jelena Đoković obeležili godišnjicu braka na neočekivanom mestu 

I sam Grigor se obratio fanovima putem Instagrama izvinivši se svima koje je doveo u ovu nezgodnu situaciju.

- Pozdrav svima - želim da se obratim svima, fanovima i prijateljima, testirao sam se na korona virus pri povratku u Monako i rezultat je pozitivan. Želim da vas zamolim i budem siguran da je svako od vas ko je bio u kontaktu sa mnom u poslednjih par dana uradi test na koronu i preduzme sve mere predostrožnosti.

Zaista mi je jako žao zbog neprijatnosti koje sam prozrokovao. Vratio sam se kući i radim na oporavku. Hvala vam svima na podrci, čuvajte se - poručio je Dimitrov.

I teniser Borna Ćorić, koji je takođe učestvovao na turniru je pozitivan na korona virus. On je poručio svojim fanovima i prijateljima da se oseća dobro.

- Pozdrav svima, želim da vas informišem da sam pozitivan na Covid-19. Molim sve koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih nekoliko dana da se testiraju. Jako mi je žao ako sam prouzrokova bilo kome problem. Dobro se osećam i nemam simptome. Čuvajte se. Šaljem svima puno ljubavi! - poručio je Borna.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Family Djokovic👨‍👩‍👧‍👦🍀❤️ (@family.djokovic) дана 22. Јун 2020. у 3:12 PDT

Cela Novakova ekipa, među kojima su i Đorđe Đoković, Goran Đoković, Miljan Amanović i Goran Ivanišević, testirani su na COVID-19 i svi su negativni na virus.

Prijateljska atmosfera, sjajan tenis, raspoložena publika, Adrija Tur je trebao da bude sjajan sportski događaj. Turnir koji je organizovao Đoković imao je za cilj da sakupi igrače iz balkanskih zemalja u okviru malog turnira, a koji bi se svakog vikenda odigravao u drugoj zemlji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hebdo Sports (@hebdosports) дана 22. Јун 2020. у 3:00 PDT

Turnir je dugo kritikovan baš zbog nedostatka mera prevencije i sanitarnih mera predostrožnosti. Jer, kako pišu strani mediji, tokom nedelje smo mogli da posmatramo mnoge scene među igračima zbog kojih smo gotovo zaboravili da epidemija uopšte postoji.

Pored toga, tek nekoliko gledalaca je nosilo masku, a propisana distanca je jedva poštovana, posebno između igrača.

Svetski broj 1 odlučno je odgovorio da je nemoguće uporediti zdravstvenu krizu u zemljama istočne i zapadne Evrope. Ali tokom ovog drugog vikenda u Hrvatskoj, nažalost, preko Instagrama smo saznali da je bugarski teniser zaražen koronom.

https://www.instagram.com/p/CBgGsouDW6D/

Na društvenim mrežama se povela oštra polemika o tome da li se radi o neozbiljnosti organizatora usled pandemije ili je pak reč o tome da je turnir sabotiran i da su oboleli navodno plaćeni da lažiraju bolest.

Novak i Jelena Đoković nisu želeli da se testiraju u Zadru, već su odlučili da se odmah vratie u Beograd i ovde kontaktiraju nadležnog epidemiologa kako bi preduzeli pravovremene mere.

Videćemo da li će Novak odustati od ove sjajne sportske ideje i sačekati neka mirnija zdravstvena vremna.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti